To udało się, czy się nie udało? Znaczy czy widzisz zawartość residentflash2 ?
Z paskiem zadań nie ma problemu - jeśli chcesz go mieć na stałe, albo wchodzisz w Start\Settings\Taskbar and start menu i zaznaczasz opcję "always on top", albo można faktycznie z rejestru. Jeśli chcesz, to mogę Ci podesłać automat, który zrobi modyfikację odpowiedniego wpisu. Co do lokalizacji IE - już znalazłem odpowiedź, gdzie on się znajduje.
\ShellDisk\Shell\ (pewnie w jakimś podkatalogu IE). Residentflash2 prawdopodobnie odpowiada tylko za rejestr i nie ma do niego dostępu.
Znalazłem, ale niech to może potwierdzi ktoś z posiadaczy NR 560BF. W lokalizacji :
\shelldisk\shell\ znajdują się dwa pliki - link.exe, oraz link.lnk a w pliku appstartup.ini wpisana jest ścieżka do link.exe. Zakładając, że Link.exe poza odpaleniem programu wskazanego w link.lnk uruchamia też dialer, to chyba najlepiej było by po prostu podmienić plik link.lnk na własny. Krótko mówiąc tworzymy skrót od exeka Opery, nazywamy go link.lnk i wrzucamy do \shelldisk\shell\ (wcześniej orginalny link.lnk można przemianować na link1.lnk). To załatwia sprawę odpalenia Opery zamiast IE (przynajmnie powinno, bo nie mam na czym sprawdzić)