Witam
Mam problem z zestawieniem połączenia DUN z Nokią C7 a właściwie z połączeniem Bluetooth.
Wyszukiwanie telefonu przebiega normalnie, zostaje wykryty i w telefonie również jest NR560BF zapisany. W nawigacji, przy ikonie Bluetooth, brak jest nazwy sparowanego telefonu. Próba połączenia się przez BT z telefonu do NR560BF kończy się komunikatem "Urządzenie nie obsługiwane: NR560BF". Natomiast czasem podczas kombinacji różnych połączeń między nawigacją a Nokią pojawiał się komunikat "... skonfiguruj BT w telefonie ...". Konfiguracja BT w Nokii jest taka sama, jak w innych moich Nokiach. Nie ma innej możliwości. Bluetooth 3.0 w Nokii. Słuchawka bezprzewodowa działa, połączenie BT z inną Nokią jest i transfer między nimi przebiega.
Jaka jest na to rada?
Pozdrawiam.
PS
Chciałem dodać, że po pokazaniu dokonanego sparowania i ponownego otworzenia wyboru, już "strzałki" są całe (brak zestawienia parowania).
Połączone: [time]Styczeń 17, 2011, 09:41:28[/time]
W "Control Panel>Bluetooth Device Properties" w "Bluetooth Manager" po skanowaniu jest Nokia C7, ale jako "Untrusted". Przy przesłaniu do "Trusted" pokazuje się okienko z poświadczeniem i PIN.
Może tu leży przyczyna braku połączenia z Bluetooth? Tylko nie mam PINu.
Ktoś z FORUMOWICZÓW wie, jak z tym się uporać, czy tylko pozostaje serwis?
Połączone: [time]Styczeń 17, 2011, 14:25:31[/time]
Sprawa się wyjaśniła. C7 nie jest kompatybilny NR560BF i NR460BT.
Połączone: Styczeń 18, 2011, 11:05:56
Na zapytanie do serwisu o ewentualne dogranie jakiegoś programu na poprawienie kompatybilności z Nokią C7 otrzymałem:
"Witam,
Niestety nie znam żadnych planów dotyczących zmian w firmware NR560BF.
Pozdrawiam
Best regards".
Może ktoś z FORUMOWICZÓW ma jakiś pomysł? Szkoda powracać do starego telefonu.
Proszę o pomoc.