NR430BT z Automapą

• 18 Odpowiedzi
  • 4710 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline XGrzesX

• 468
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Tytn II, Asus A636
NR430BT z Automapą
« dnia: Marzec 26, 2008, 10:42:29 »
Zastanawiam się nad zakupem urządzenia Navroad z Automapą. Rozmawiałem z jednym sprzedawcą i wypytywałem o szczegóły. Okazało się, że Automapę trzeba samemu instalować.

Na stronie Automapy znalazłem taką informację:

Firma Jamicon wprowadziła do sprzedaży Nawigator NavRoad NR430BT z AutoMapą.
Cały komplet, który można nabyć już od 1850 zł brutto, zawiera specjalną wersję AutoMapy dostosowaną do panoramicznego ekranu urządzenia NavRoad.

Czy to oznacza, że do tego urządzenia jest jakaś specjalna wersja Automapy a sprzedawca sam zrobił sobie zestaw dodając do urządzenia program ?

*

Offline SwarE

• *
  • 75
Odp: NR430BT z Automapą
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2008, 11:10:48 »
Nie stresuj się tym przeświadczeniem, że jest specjalna wersja Automapy.

Każda AM od wersji przynajmniej 4.1.2 pójdzie i każda ma wsparcie dla rozdzielczości 480x272, więc brachu nie ma strachu, a zainstalowanie AM jest banalnie proste, wystarczy podłączyć Navroada przez AutoSynca do PC i na PC uruchomić instalkę. O dziwo podczas instalowania jest opcja dla Navroada :-)

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2008, 11:24:21 »

Każda AM od wersji przynajmniej 4.1.2 pójdzie i każda ma wsparcie dla rozdzielczości 480x272, więc brachu nie ma strachu, a zainstalowanie AM jest banalnie proste, wystarczy podłączyć Navroada przez AutoSynca do PC i na PC uruchomić instalkę. O dziwo podczas instalowania jest opcja dla Navroada :-)

Wiesz może jak się nazywa ta opcja dla Navroada ? Co wybrać podczas instalacji ?

*

Offline Bylu

• 15
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2008, 16:40:04 »
Łatka (opcja na samym dole) dla NavRoad nosi taką samą nazwę jak urządzenie. Wybierasz standardowo wszystko co potrzebujesz, jak Ci starczy pamięci, a AM sama pobierze w czasie pracy co jej potrzeba (mapy tylko na które masz licencję), rozdzielczość dla NR jak pisał wyżej Kolega i rejestracja przez sieć. Instalacja, bezpośrednio na SD przebiega zdecydowanie szybciej.
Pozdrawiam
Bylu

*

Offline wally

• 15
  • Sprzęt: Navroad BT430 + AM5
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2008, 19:10:06 »
ja kupowałem nie tak dawno Navroada BT430 z AM4.5.3 i AM była już zainstalowana na karcie i zarejsetrowana na adres navroad@navroad.com. Oczywiście bez problemów można to zmienic np podczas zmiany przypisania licencji do urzadzenia bo ja mialem licencje standardowo przypisana do karty pamieci, a ta wymienilem na wieksza niz w standardzie jaka dostalem 1gb
--
wally

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 26, 2008, 22:06:41 »
ja kupowałem nie tak dawno Navroada BT430 z AM4.5.3 i AM była już zainstalowana na karcie i zarejsetrowana na adres navroad@navroad.com. Oczywiście bez problemów można to zmienic np podczas zmiany przypisania licencji do urzadzenia bo ja mialem licencje standardowo przypisana do karty pamieci, a ta wymienilem na wieksza niz w standardzie jaka dostalem 1gb

A udało Ci się pobrać wybrane kategorie POI za pomocą Miplo ?

*

Offline SwarE

• *
  • 75
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 27, 2008, 09:24:07 »
Łatka (opcja na samym dole) dla NavRoad nosi taką samą nazwę jak urządzenie. Wybierasz standardowo wszystko co potrzebujesz, jak Ci starczy pamięci, a AM sama pobierze w czasie pracy co jej potrzeba (mapy tylko na które masz licencję), rozdzielczość dla NR jak pisał wyżej Kolega i rejestracja przez sieć. Instalacja, bezpośrednio na SD przebiega zdecydowanie szybciej.
Pozdrawiam
Bylu

"Łatka" tak naprawdę daje tylko to, że klikając na ikonkę Polski w menu uruchamia się AM. I rzeczywiście tak jak kolega wspomniał instaluje się ją klikając opcję Navroad na jednej z plansz wyboru

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 28, 2008, 09:37:19 »

Ja ściągam i u mnie działa. :ok:

*

Offline wally

• 15
  • Sprzęt: Navroad BT430 + AM5
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 28, 2008, 09:43:36 »

aktualizacja Miplo działa aż miło  :ok:
--
wally

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 30, 2008, 13:52:03 »

aktualizacja Miplo działa aż miło  :ok:

Miplo, instalowałeś normalnie przez ActiveSync ?
Synchronizowały Ci się wybrane kategorie czy wszystkie (tak miało kilka osób na forum) ?
Napisane: Marzec 28, 2008, 13:33:54
Jeszcze jedno pytanko. Czy na tym urządzeniu obraz samej automapy, napisów, przycisków jest większy niż na urządzeniu z ekranem 3,5 cala ? Czy może jest taki sam a różnica w wielkości ekranu jest wypełniona menu po lewej stronie ?

*

Offline AndreAn

• 20
  • Sprzęt: Navroad 430BT + Automapa 5.1.1., IGO 8, MioMap 3.3
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 30, 2008, 15:22:58 »
Jeszcze jedno pytanko. Czy na tym urządzeniu obraz samej automapy, napisów, przycisków jest większy niż na urządzeniu z ekranem 3,5 cala ? Czy może jest taki sam a różnica w wielkości ekranu jest wypełniona menu po lewej stronie ?

Witam,

Pilot (czyli Twoje menu) może być także w górnej części, zaś jeśli chodzi o widok mapy to jest oczywiście większy (czyli widać większą część mapy) nie zaś powiększony w stosunku do ekranu 3,5 cala.

Pozdr

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 30, 2008, 15:36:08 »
większy 480x272

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 30, 2008, 17:11:27 »
A czy same przyciski klawiatury wirtualnej i inne są większe w porównaniu do ekranu 3.5 " ?

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 31, 2008, 09:16:35 »

No u mnie używając ActivSync'a nie udało się zainstalować AM. Musiałem zainwestować w czytnik kart i teraz nie mam problemów z aktualizacjami :ok:. Do tego jakiekolwiek operacje na karcie przy pomocy czytnika kart przebiegają o wiele szybciej niż przez ActivSync'a.
NavRoad NR430 BT

*

Offline nuszek

• *
  • 78
  • Sprzęt: F/S N560
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 10, 2008, 20:27:46 »
Witam!! Przed chwilą instalowałem AM 5.0 na 430BT przez ActiveSync, żadnych problemów choć trwało to ok. 35 minut. Po zainstalowaniu odpala się beż problemów, ale trochę długo się uruchomiała, więc skopiowałem kartę do PC, zrobiłem format karty i z powrotem wgrałem zawartość na kartę / taka moja defragmentacja, lepsza od defragmentacji z PC/ i teraz uruchamia sie szybko.

*

Offline torhen

• 7
  • Sprzęt: Navroad Nr430
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 10, 2008, 22:29:32 »
Zrób teraz synchronizację Poi i napisz czy wyświetlają Ci się Poi z polskimi znakami,
bo u mnie są krzaczki i niebieskie kropki.

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 11, 2008, 00:02:19 »
Zrób teraz synchronizację Poi i napisz czy wyświetlają Ci się Poi z polskimi znakami,
bo u mnie są krzaczki i niebieskie kropki.

U mnie też były, ale po poprawieniu nazw plików wszystko działa.

*

Offline tadzik99

• 36
  • Sprzęt: NavRoad VIVO S (poprzednio NR 430BT, VIVO Plus)
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 15, 2008, 13:04:35 »
Witam
Mam problem z synchronizacją z MIPLO.
NavRoad NR430BT z upgradem firmware + AM 5.0.7
Poprzednio używałem MDA.
Obecnie nie mogę nic pobrać z MIPLO. Zresetowali juz mi konto (komunikat o nieautoryzowanym urządzeniu), teraz komunikat o nieznanym błedzie.
Czy ktoś ma już sprawdzone ustawienia NR (automatycznie zmieniaj czas) i AM (synchronizacja czasu z GPS). Mam problem z gubieniem sygnału GPS.
Pozdr
tadzik

*

Offline XGrzesX

• 468
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 15, 2008, 13:55:27 »
Witam
Mam problem z synchronizacją z MIPLO.
NavRoad NR430BT z upgradem firmware + AM 5.0.7
Poprzednio używałem MDA.
Obecnie nie mogę nic pobrać z MIPLO. Zresetowali juz mi konto (komunikat o nieautoryzowanym urządzeniu), teraz komunikat o nieznanym błedzie.
Czy ktoś ma już sprawdzone ustawienia NR (automatycznie zmieniaj czas) i AM (synchronizacja czasu z GPS). Mam problem z gubieniem sygnału GPS.
Pozdr
tadzik

Przed synchronizacją ustaw sobie ręcznie datę i czas w urządzeniu i sprawdź. Gdzieś czytałem, że pomogło.