NR430BT, niepraw. czas,problem z sygnałem itd.

• 3 Odpowiedzi
  • 1656 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NR430BT, niepraw. czas,problem z sygnałem itd.
« dnia: Październik 05, 2008, 19:02:39 »
Witam.
Odebrałem po miesiącu z serwisu  mój NR ponieważ był problem z kalibracją(np.po naciśnięciu litery W zaliczało E, albo po dotknięciu monitora przechodził w opcję komputer).
Teraz mam inny problem. Trudno jest znaleźć satelity przy uruchomieniu a w czasie jazdy często pisze słaby sygnał.
Musiałem wyłączyć synchronizację z GPS w automapie i sprzętowo bo oczywiście co kilka sekund byłem poza trasą( przed naprawą miałem wyłączone tylko w automapie).
I jeszcze dwa problemy obecnie muszę mieć ustawioną strefę czasową w NR na +02 Bukareszt a nie jak dawniej +01 Warszawa gdyż czas jaki  pokazuje automapa jest o godzinę przesunięty od faktycznego.
Drugi problem to gdy chcę sprawdzić w demo jak będzie przebiegać trasa którą wpisałem to co chwilę jestem poza trasą i wyznacza nową zwłaszcza przy większych prędkościach, jak to możliwe w trybie demo.
Proszę o odpowiedzi czy też u Was są takie problemy i czy to się nadaje do serwisu.

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
Odp: NR430BT, niepraw. czas,problem z sygnałem itd.
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2008, 13:39:58 »
Nie piszesz nic jakich map używasz  :worried:
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2008, 22:25:57 »
automapa europa 5.1.1

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2008, 13:29:59 »
To chyba jest problem mapy. Ja też zarzuciłem 5.1.1 i od tego momentu mam same problemy. Wróciłem do poprzedniej wersji i będę sprawdzał.