Navroad nr560bf problem z najnowszą aktualizacja NavRoaMap EU

• 5 Odpowiedzi
  • 3579 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Navroad nr560bf problem z najnowszą aktualizacja NavRoaMap EU
« dnia: Czerwiec 23, 2010, 00:50:42 »
Witam wszystkich
Problem polega na tym ze po zainstalowaniu najnowszej wersji mapy EU navroadmap tj. 8 nie można wybrać automapy pl która jest zainstalowana odpala sie tylko Navroadmap podczas kopiowania system zapytał o zamianę jakiegoś pliku na inny wiec zamienilem.
Skopiowalem stare pliki na kartę wszystko wróciło do normy ale Navroadmap ten nowy ladowal sie do pewnego momentu i wyskakiwał blad " The software performed illegal instruction (MAIN). We are sorry for inconvenience. (RAM 17856 Kb)" i można tylko nacisnac OK po czym wychodzi z programu mavroadmap.
Proszę o pomoc w czym sie pomyliłem i co mam zrobić.
Pozdrawiam

Połączone: Czerwiec 23, 2010, 11:02:25
Witam
Po korespondencji z pomocą techniczną NavRoadMap wszystko wróciło do normy.
Podaję sposób
Należy pobrac ze strony NavRoadMap poprawkę "Selector All" oraz instrukcję instalacji.
Umnie zadziałało od razu.
Problem został rozwiązany.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2010, 11:02:25 wysłana przez rockers100 »

*

djdavemix

Odp: Navroad nr560bf problem z najnowszą aktualizacja NavRoaMap EU
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2010, 19:22:39 »
Selektor jest rozszerzeniem menu wyboru nawigacji w NavRoadach - domyślnie dla AM i NavRoadMaps.
Możemy go odpowiednio edytować tworząc skróty do innych programów nawigacyjnych , jednakże w standardzie są tylko dwa.

Co do zamiany pliku - zamieniłeś skrót na karcie pamięci NavRoadMaps.lnk nadpisując go, uruchamiający program Navroadmaps.
Automapa instaluje ten plik po wybraniu go w oknie Dodatki ze skrótem do wceAm.exe.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2010, 19:28:34 wysłana przez djdavemix »

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2010, 20:34:36 »
Dziękuję za wyjaśnienie.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2010, 18:00:08 »
Witam,

mam problem z aktualizajcą Automapy 6.0. Posiadam Navroad nr 560 bf z wgraną Automapa na karcie SD 4GB.
Sciągnąłem ze stronki aktualizację i rozpakowalem wg instrukcji, ale po rozpakowaniu są jeszcze inne pliki Zip, które ponownie rozpakowałem i zgrałem na kartę SD na ktorej jest automapa i probowałem aktualizowac wg instrukcji. Niestety nie udało mi się tego zrobić. Prosze o pomoc, za 3 dni wyjezdzam!

*

djdavemix

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 05, 2010, 18:11:10 »
Witam.
Domyślam się, że piszesz o plikach wchodzących w skład firmware. Otóż rozpakowujesz pobrany plik (zip) do głównego katalogu karty pamięci.
W plikach nie ma już innych "zip'ów" tylko archiwa cab (są dwa) - których już się nie rozpakowuje - a jeśli już ktoś jest dociekliwy do tego celu używamy wince cab manager - rozpakowanie ich np. win rarem jest bezużyteczne.
Do rozpoczęcia aktualizacji konieczne jest podpięcie zasilania - i kolejność jak w instrukcji.
Czasem startuje bez wciskania przycisku reset (widać od razu pomarańczowy pasek) a czasem koniecznie go trzeba wcisnąć.

p.s. A Może piszesz o zupełnie innej aktualizacji - daj namiary na te pliki wtedy się zobaczy :)

Tutaj masz video tutorial:
NavRoad NR560 i NR 560BF aktualizacja firmware

Jeśli piszesz o zamianie rozszerzenia pliku instalacyjnego AutoMapy z exe na zip - i podmianę na karcie pamięci (pseudo aktualizacji) to moim zdaniem pliki zostając nadpisane spowodują utratę ustawień. Niestety (z wielu innych kombinacji) tej jednak nie stosowałem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 18:34:11 wysłana przez djdavemix »

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 06, 2010, 21:44:14 »
Oki, udało się, zaktualizowana AutoMapa :) Dzięki