NavRoad NR460BT + web browser

• 6 Odpowiedzi
  • 2521 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NavRoad NR460BT + web browser
« dnia: Lipiec 27, 2010, 21:59:00 »
Witam,
Jestem początkującym użytkownikiem, więc proszę o wyrozumiałość.
Kupiłem dziś Navroad 460 BT. W opisie urządzenia na stronie sklepu w którym kupowałem:
http://www.arest.pl/produkt/pda-gps-nawigacja/85,66,,,0,0,0,,/19065/navroad-nr460bt/
pisze, że nawigacja jest wyposażona w przeglądarkę IE6. Niestety ja jej u siebie nie znalazłem.
Po zgłębieniu tematu okazało się, że mam system Win CE Core 5.0 a IE 6 dostępne jest w wersji Professional.

Czy mogę zainstalować sobie na tym systemie jakąś alternatywną przeglądarkę ? (np Opera mobile, opera mini ?)
Próbował już ktoś robić coś takiego i może polecić jakiś program ? Nie chce mi się za bardzo iść do sklepu i reklamować...

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: NavRoad NR460BT + web browser
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2010, 22:47:21 »
Doinstalować przeglądarkę owszem można, ale w niektórych modelach jest jeszcze popsuta obsługa netu przez AS (jest o tym temat). Masz w tym wogóle możliwość zestawienia połączenia DialUp?

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 28, 2010, 00:46:41 »
Jest opcja: Połączenie DUN. Nie wiem czy to jest to samo.
Patrzyłem i Nawi lączy się z moim telefonem, połączenie z internetem jest zestawiane.
Mogę spróbować włączyć automapę i ściągnąć informacje o trafficu...

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 28, 2010, 08:30:49 »
Tak, o to połączenie mi chodzi. W takim razie możesz śmiało spróbować odpalić jakąś przeglądarkę WWW. Chyba najlepsza jest Opera mini (darmowa i radzi sobie z największą ilością stron).

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 28, 2010, 21:12:57 »
No więc tak. Zainstalowałem sobie ActivSync na kompie. ściągnalem przegladarke:
http://download.chip.eu/pl/Minimo_316808.html
Podczas instalacji wyswietla mi sie komunikat: Wybierz nosnik docelowy:
- Pamiec glowna
- Release
- ShellDisk
- MyFlashDisk
- SDMMC
Tylko przy opcji "Pamiec glowna" dostępne miejsce jest pokazane, ale tylko 4MB wiec za malo zeby zainstalowac. W innych przypadkach jest napisane <niedostepny> w miejscu "dostepne miejsce".
Probowalem tez z Netfront - wrzucilem na karte mmc i probowalem uruchomiz  z poziomu ekploratora w nawigacj, ale dostelem komunikat ze nie jest to prawidlowy "Windows CE setup file".

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 29, 2010, 09:11:01 »
Większość nawigacji "blokuje" dostęp do pamięci flash i karty SD bez włączonego explorera (jeśli włączona jest tylko nakładka). Dlatego są problemy z instalacją Miplosync na przykład. Czyli na czas instalacji musisz "odblokować" windowsa, albo przynajmniej odpalić w tle explorera.
Inna sprawa, że wiele instalek wykrywając WIN CE przerywa działanie (przeznaczone są na WM).
Wyślij mi na PW swój adres email, to Ci podeślę Operę Mini w wersji gotowej do wrzucenia na kartę. Program jest darmowy (freeware), ale za duży na załącznik na Forum.

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 29, 2010, 20:39:27 »
Właśnie sprawdziłem i działa. Wystarczyło tylko rozpakować i wrzucić na kartę.

Dzięki !