NAVROAD NR450BV - zwis

• 1 Odpowiedzi
  • 1703 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NAVROAD NR450BV - zwis
« dnia: Luty 08, 2009, 16:58:33 »
Witam

Po połączeniu się telefonu i nawigacji przez bluetooth nastąpił zwis na automapie. Wyłączanie nic nie pomogło, więc zrobiłem reset. Od tej pory, nawigacja zawisa zawsze na ekranie powitalnym. Widziałem wiele takich problemów, nawet kilka na tym forum, ale nikt nie piszę jak sobie dał z tym rady. Czy obowiązkowa wizyta w serwisie i odczekanie tych 14 dni? Czy może pomoże wgranie nowego firmware - jeśli się da, bo nie wiem czy przez ten zwis cokolwiek da się zrobić. Prosiłbym o pomoc, bo nawigacji potrzebuje na co dzień, a nie chcę wywalać niepotrzebnie pieniądze na kolejną, by czekać te 14 dni w serwisie na naprawę tego navroada.

pozdrawiam

Dołączone: Nie czekałem na reakcje serwisu czy też forumowiczów. Wgrałem na SD FAT aktualizację firmware, podpiąłem urządzenie pod usb do ładowania, i próbowałem przez restart miękki i naciskanie M wbić sie w odpowiedni moment by nie zobaczyć ekranu powitalnego, którego zwis nie pozwoliłby już nic zrobić. Po którejś z kolei próbie udało mi się dostać do bootloadera i wtedy tylko z górki, czekałem na upgrade. Później navroad sie uruchomił. Nie sprawdziłem tylko czy działa GPS. BO z zasilania USB w pokoju - nie wyszuka żadnego sygnału satelity. Jest zbyt zimno żeby schodzić do autka :)
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 18:02:54 wysłana przez sebaq »

Odp: NAVROAD NR450BV - zwis
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 22, 2009, 20:36:27 »
Miałem taki sam problem, jeśli jestes zainteresowany nadal, odezwij się.
Napisane: Luty 22, 2009, 20:32:44
To jest problem z kartą pamięci.
Nawet serwis nic nie zrobił, bo po jakimś czasie problem pojawiał się z powrotem.
Napisane: Luty 22, 2009, 20:33:57
Trzeba spróbować zdefragmentowac kartę w komputerze  czytnikiem kart.
Będą problemy z plikami.
Ja mam zrobioną kopię karty na kompie, więc mogę podesłać jakiś, który jest uszkodzony.