Na stronie navroad.pl jest kolejna poprawka do NR430BT:
cyt. "Po zainstalowaniu aktualizacji, urządzenie nie resetuje się po wyjęciu karty SD."
Ja wczoraj hurtowo zainstalowałem wszystkie poprawki. Po zainstalowaniu pierwszej z nich wreszcie zegar ustawia prawidłowo godzinę i datę (wcześniej to bywało różnie, raz ustawił dobrze, innym razem nie) oraz czyta wszystkie karty SD (wcześniej nie odczytywał np. mojej karty z telefonu komórkowego i nie mogłem poprzeglądać zdjęć na większym ekranie).
Minusem było to, że zniknęły wcześniej zainstalowane, kolorowe ikonki na ekranie startowym, trzeba było od nowa wgrywać. Ponadto zróbcie sobie kopie zapisanych dokumentów np. zapisanych tras, śladów itp. bo wszystkie dane są wymazywane z urządzena.
AM wystartowała bez problemu. I nie stresujcie się przy instalacji, że czasami wygląda jakby urządzenie się zawiesiło, ja się parę razy wystraszyłem, że urządzenie już się nie uruchomi, ale poszło bez problemu do końca

Druga poprawka jest dużo prostsza do zainstalowania, a przede wszystkim trwa znacznie krócej. Teraz można faktycznie zmieniać karty bez restartu urządzenia.
Jednym słowem polecam zainstalować poprawki, bo warto

.