Podzielę się z Wami moimi uwagami n/t współpracy nawigacji NR430BT oraz AM v.5. Może komuś się to przyda.
Szczęśliwy

ciągnę cieplutką wersję Automapy, potem czyszczę kartę formatując ją. Instalacja przebiega prawidłowo. Sprawdzany jest kod licencyjny itd. Po instalacji odpalam program. No pięknie! Własne menu! Chłopaki pracują nad szczegółami! W końcu za komplet do nawigacji po Europie zapłaciłem 1900 zł. Wersję po wersji ciągnę po 1,4 giga, sama instalacja też trochę zabiegów wymaga, no ale co to dla mnie! Mam się za średniego znawcę urządzeń i jak każdy facet chcę przynajmniej sbie udowodnić, że to co teraz jeździ prawie w każdym aucie to ja umiem ulepszyć.
No i ulepszam. Po zainstalowaniu i zarejestrowaniu map instaluję programik z
www.miplo.pl, bo co to za nawigacja, która tylko drogę pokazuje. Lubię mieć bazę fotoradarów, dobrych knajp i kempingów. I zaczynają się schody. Czytam forum, no bo kupa ludzi to pewnie przećwiczyła i po co mam sam do tego dochodzić...
Różnie tu piszą. Zdecydowana większość oblatana w temacie, jakby tylko z AM walczyli. Pogratulować cierpliwości! Czy nikt nie pomyślał, aby korzystanie z dobrodziejstw techniki było dostępne dla każdego?
Ciekaw jestem, komu w urządzeniu takim jak moje, udało się pozytywnie skorelować AM5 i MiploSync.
Reasumując, zakup Automapy i NavRoad 430BT uważam za największy kanał, w jaki się kiedykolwiek wpakowałem. Nie polecam tego zestawu z pełną świadomością! Mam już 4-te urządzenie- poprzednie były w serwisie Jamicon w sumie 2 miesiące. W końcu wywalczyłem wymianę na nowe. Napisałem do Automapowców o przedłużenie licencji o czas pobytu urządzenia w naprawie. Wiecie co mi odpisali? Że mogłem programu używać na drugim urządzeniu! Czy mam zawsze kupować 2 laptopy? A może dwa samochody? W salonie gdzie kupuję teRenówki dostaję zawsze auto zastępcze.
Pamiętajcie! Jeżeli Wam się coś kupionego z gwarancją zepsuje, to walcie od razu do sklepu o zwrot gotówki! Nigdy nie wolno zaczynać z serwisem! Licencja AM opiewa na 12 miesięcy, czyli 1/6-tą kwoty zapłaciłem za nic.

Teraz znowu, jeszcze raz zainstaluję to wypocone przez programistów cacko w wersji 5, dorzucę Miplo i znowu się okaże, że po wskazaniu na plik z POI wyzeruje go, a urządzenie się zwiesi. Na siłę wpakowany plik na kartę odpali, ale nie zaktualizuje POI podczas podłączenia do kompa. Świetne!
Gratulacje dla producenta NavRoad'a, dystrybutorów tego badziewia, oraz dla programistów AM i Miplo!
Za 1900 zł wolałbym wynająć pilotkę i dać jej mapę na kolana- niech prowadzi.

Pozdrawiam wszystkich Clubowiczów!