NavRoad 470 - program do pdf, office'a; backup systemu

• 3 Odpowiedzi
  • 2375 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NavRoad 470 - program do pdf, office'a; backup systemu
« dnia: Czerwiec 26, 2011, 17:02:07 »
Witam
Od wczoraj jestem posiadaczem NR470 + automapa OEM na karcie. W związku z tym mam pytania, wątpliwości. Zaznaczam, że nie jestem biegły w tej dziedzinie i dlatego proszę o wyrozumiałość.

1) Czy istnieje możliwość zainstalowania programów do otwierania plików pdf oraz Office'a (nie chodzi o edycje tylko o odczyt tychże plików w nawigacji)? Jeśli tak to proszę o ich podanie oraz gdzie je zainstalować na karcie czy w nawigacji oraz jak?

2) Czy można wykonać backup systemu w nawigacji, gdyby w przypadku awarii przywrócić system do pełnej sprawności? A może po prostu w takiej sytuacji wystarczy wykonać update firmware'u w sposób podany na stronie navroad i tym sposobem Windows CE wróci do pełnej sprawności.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: NavRoad 470 - program do pdf, office'a; backup systemu
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2011, 22:46:00 »
Ad 1. Owszem, istnieje zestaw "przeglądarek" pod nazwą Office Viewers CE. O ile się orientuję, są w pełni darmowe, a linka znajdziesz bez problemu w Google (powinny działać bez większych dodatkowych kombinacji). Do PDF jest jeszcze lepszy programik od Adobe bezpośrednio (również darmowy), ale wymaga nieco więcej zabawy przy uruchamianiu zazwyczaj.
Ad 2. Możesz zrobić kopię zawartości pamięci Flash (jeśli w niej masz mapę). Jeśli cała mapa jest na karcie (a tak z pewnością jest w przypadku AM OEM), nie ma większego sensu robienie czegokolwiek, bo tak jak zauważyłeś, wgranie FW przywraca urządzenie do stanu fabrycznego.

Odp: NavRoad 470 - program do pdf, office\'a; backup systemu
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2011, 17:32:17 »
Co do instalacji office viewers ce to jak rozumiem tą instalkę przenoszę na kartę pamięci tam gdzie mam automapę i klikam instaluj? Innymi słowy czy insalacją nowego programu nie wpłynie negatywnie na działanie automapy.

Co do odtwarzania plików pdf, to jeśli to nie problem to proszę o podanie nazwy tego programiku i jak go zainstalować.

Połączone: Czerwiec 27, 2011, 20:36:55
Ściągnąłem Viewers for Windows Embedded CE 6.0 R3, ale niestety nie działa ta wersja na windows ce 6.0.

Czy ktoś ma powyższy programik, który działał by na windows ce 6.0 ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2011, 20:36:55 wysłana przez korddek »

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: NavRoad 470 - program do pdf, office'a; backup systemu
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2011, 20:44:47 »
Wersja na CE 5.0 powinna na 6 chodzić. Nie mam w tej chwili jak sprawdzić, ale jestem prawie pewny, że pójdą. Wyślij mi na PW swojego maila, to Ci podrzucę gotową paczkę. Programy są oczywiście freeware.