NavRoad map v7

• 8 Odpowiedzi
  • 2325 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
NavRoad map v7
« dnia: Sierpień 29, 2007, 17:00:55 »
Czy ktoś już użytkuje ten program i mógłby się wypowiedzieć na jego temat? Mile widziane porównanie do innych aplikacji tego typu  :smile:

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: NavRoad map v7
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2007, 20:00:02 »
przenoszę...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 31, 2007, 17:25:36 »
rowniez jestem bardzo ciekawy, pytalem pare razy na forum - ale odzewu brak. tak wiec - nikt nie wie nic...

*

Offline plnf

• **
  • 176
  • HTC HD2, SDHC 8GB, AM 6.5, navigon 7 na Symbian
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2007, 15:26:39 »
Witam,

dołączam do pytania :)

Pozdrawiam
HTC HD2 (ROM blackSideDown 1.09.23569 PLK), SDHC 8 GB,  AM 6.5, NAVIGON 7.0 na Symbian v60

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2007, 16:27:22 »
miał być obiecany test tych map - ale wciąż go brak

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 25, 2007, 17:51:07 »
Sofcik wyglądowo zapowiada się ciekawie, trochu podobny do TT. Dzwoniłem do producenta - mapy i program dla pocket PC są już dostępne dla sklepów celem dalszej odsprzedaży. Co do map to dostawcą (również Polski) jest Navteq i tu ciekawostka - mapy są w wersji 2007Q1 czyli nowsze niż w Navigonie czy Destinatorach.  Te 99% to pewnie siataka dróg - sam jestem ciekaw jak to wygląda w porównaniu z mapami Geosystems, Emapy oraz Imagis. Poinformowano mnie też że Navteq wypuścił także wersję 2007Q2 ale różnce sa tylko kosmetyczne - nie ma większego pokrycia więc nie podejmowali się kompilacji tej mapy... Tyle narazie wiadomo, jutro kontaktuję się z działem handlowym i będę wiedział ile ten program będzie kosztował.

Reszta danych: http://www.navroad.pl/navroadmap.php

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:40:13 »
Moje spostrzeżenia jako amatora są następujące:
Jak co roku odbywałem podróż, Warszawa- Korcula (przejście żwardoń, Słowacja, Węgry, Chorwacja)
Ponieważ drogę znam na pamięć, pozwoliłem sobie na mały eksperyment.
W samochodzie mam fabryczną nawigację z 7calowym wyświetlaczem (tam miałem NavRoad), a ponadto na Mda pro (Igo).
Na początku trudno mi było przyzwyczaić sie do NavRoad, ale z upływem czasu było coraz lepiej.
Jeśli chodzi o Polskę, to w okolicach Wisły Igo zwariowało, natomiast Nav Road dał sobie doskonale radę (jechałem swoimi skrótami.
Słowacja obie nawigacje super ( nie licząc paru wpadek- cóż Słowacy za szybko budują autostrady.
Węgry zdecydowana przewaga NavRod,a nawet w jakiś zapadłych dziurach widać było mijające nazwy ulic.
Chorwacja, zdecydowana przewaga Igo, NavRoad, tylko główne drogi.
Nawigacja trochę szybciej wyznacza trasę Igo (może to wina wolniejszego procesora w fabrycznej nawigacji.
Radary itd, sciągnąlem ze strony firmowej NavRoad, dobre widoczne, ale piski które proponuje producent nie do przyjęcia.
Znacznie lepiej wygląda to w Igo
Acha karta SD wyjęta z nawigacji bezproblemowo pracuje w MDA.
Niestety wydaje mi się że nie można jej kopiować.
W razie konkretnych pytań jestem w miarę swych skromnych możliwości do dyspozycji. 
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2007, 21:42:23 wysłana przez daisyfk »

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 08, 2008, 22:46:39 »
Jeździłem do tej pory z Automapą, teraz ze względów serwisowych jeżdżę z NavRoadMap 7.6.2 jest nawet lepsza niż Automapa
Jak każemy jej pokazać znaki, to ograniczenia prędkości na drogach dwucyfrowych są bardzo fajne.
Nawet 40 km/h pokazuje i to w takich dziurach, że szok.
Coraz lepiej mi sie jeździ z NavRoadMap, a szczególnie jak zainstalowałem nowe POI.
Nawet radary pokazuje lepiej niż AutoMapa.

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 22, 2008, 23:02:25 »
A mi gdy wyjadę z osiedla, na pierwszym skrzyżowaniu podpowiada by jechać prosto a pokazuje skręt w lewo. Na skrzyżowaniu tym można pojechać tylko w lewo bądź w prawo. Jadąc prosto wjedzie się do stawu.

Nie podoba mi się grafika porównując do AutoMapy - jest daleko w tyle.

Pokrycie adresowe w Polsce też jest mniejsze, choć posiada numery w miejscowościach, w których AM nie ma.
No i mam NVM do jazdy po Europie.

Jak dla mnie tragicznie rozwiązany zoom, trzeba potrenować i się przyzwyczaić.