Navroad DUXO

• 159 Odpowiedzi
  • 77281 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Navroad DUXO
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 09, 2011, 18:02:59 »
Minimalizacja AM to wciśnięcie na 1 -2 sek. przycisku zasilania.
Dzięki. Dobrze że jest taka możliwość, przynajmniej czasowo załatwia sprawę, miejmy nadzieję że w przyszłości będzie normalny dostęp do telefonu.
W moim zasilacz działa zupełnie znośnie. Minimalnie zakłóca na bardzo słabych stacjach. Brakuje mi jednak możliwości używania telefonu w trybie uśpienia. Ogranicza to funkcjonalność urządzenia.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2011, 18:12:07 wysłana przez radiotel »

*

Offline klasyczny

• *
  • 71
  • Sprzęt: Galaxy Note, aAM 1.4.1 (1209 PL)
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 09, 2011, 20:30:34 »
W poprzednich postach napisałem, że wymiana ładowarki samochodowej na inną o prądzie ładowania 2A rozwiązała problem. Owszem, zakłócenia radioodtwarzacza samochodowego ustały i można było odbierać programy radiowe bez żadnych zakłóceń. Ale pojawiły się kłopoty z doładowywaniem nawigacji DUXO. Nawigacja korzystająć z tej nowej ładowarki niekiedy nawet sie rozładowywała. Dodam, że używając oryginalnej ładowarki tego problemu nie było ( były zakłócenia ale doładowanie było ). Według mnie, bez zbytniego rozpisywania, rzecz się dzieje w "odpowiednim" połączeniu Pinów w końcówce mini USB. Pin zwany "X" jest chyba zmostkowany z "+". Na szczęście w swym podręcznym magazynku części miałem zbędną mi ładowarkę od nawigacji TomTom-a z prądem ładowania 1,2A. Oczywiście, kontrolne jej użycie pokazało, że ona też nie doładowywała nawigacji ale jej zastosowanie eliminowało zakłócenia radia samochodowego. Co zatem uczyniłem? Rozebrałem obydwie ładowarki (oryginalną i od TomTom). Wylutowałem z nich przewody zakończone gniazdem mini USB. Do ładowarki TomTom wlutowałem przewód z ładowarki oryginalnej zachowując oczywiście biegunowość ("+" do "+", "-" do "-"). Taką ładowarkę po montażu jej w całość używam. Wszystko jest ok. Brak zakłóceń. Jest doładowanie. Czyli jest to czego oczekuję. Jedna uwaga i ostrzeżenie: nie można tak przerobionej ładowarki używać do innego rodzaju urządzeń. Każdy, kto będzie chciał skorzystać z mojego rozwiązania bierze na siebie pełną odpowiedzialność za te przeróbki i za ewentualne wszystkie uszkodzenia, nagrzewanie się sprzętu, urządzeń itp. wynikłe z tych zmian. Jak napisałem, u mnie to działa. Ale nie wiem jak będzie u innych.   
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2011, 07:10:55 wysłana przez klasyczny »

*

Offline tforek

• 20
  • Sprzęt: Asus A632, NRDuxo, HTC Desire
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 09, 2011, 20:52:02 »
widzę, że narzekania na zasilacz i głośnik się powtarzają i niektórzy kombinują np. z zasilaczem, a ja zapytam: czy to nie ewidentna wada produktu, która powinna być usunięta przez serwis GWARANCYJNY? Czy ktoś już coś w tym kierunku próbował? No chyba płaci się za produkt bez wad (nie chodzi o jakość lepszą czy gorszą tylko wady produktu)
A teraz z innej beczki: programy.... niby przeglądarka stron internetowych jakaś jest - ale prawdę mówiąc tak słabej to nawet na najstarszych telefonach nie widziałem, może da się zainstalować coś normalnego? w ogóle czy ktoś zainstalował cokolwiek poza nawigacją na tym sprzęcie? Szumna zapowiedź - "system otwarty" - czy w ogóle jest cokolwiek dostępne na ten system CE 6.0? Może nie umiem szukać, ale nic nie mogę znaleźć. Niech będzie i płatne, ale co w ogóle jest i gdzie to nabyć?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2011, 20:59:22 wysłana przez tforek »

« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 10, 2011, 02:38:33 »
Ja zainstalowałem Operę Mini 5.1 (Windows Mobile 2003 Pocket PC), działa poprawnie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2011, 03:34:35 wysłana przez radiotel »

*

Offline klasyczny

• *
  • 71
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 10, 2011, 07:21:30 »
Ja od samego początku przeznaczyłem to urządzenie tylko do nawigacji. Do tego celu według mnie się nadaje. Uważam, że tylko wtedy jest coś dobre, gdy służy jednemu celowi. Gdy "maszyna" jest uniwersalna i służy do wszystkiego to oznacza, że jest do niczego.  :E
Oczywiście głośnik jest podłej jakości.  :S Ale można się przyzwyczaić.

Tforek, pewnie w jakiś sposób masz rację. I rozumiem Ciebie. Masz pełne prawo oczekiwać czegoś innego niż ja oczekuję.

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 10, 2011, 09:45:20 »
z Blowem 500 też nie jest wesoło porównywałem oba wyświetlacze no i lepszy jest ten w navroad duxo
O ile nie jest gorszy od mojego GC5066, to nie mam uwag.
A co do głośnika Duxo, być może w kolejnej partii będzie lepszej jakości, trzeba jedynie zgłaszać do Navroada że z obecnym są problemy.

« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 10, 2011, 09:53:50 »
Nie no z ta ładowarka to trzeba dzwonić na serwis navroada .

U mnie po zmianie ładowarki jest wszystko ok ładowanie też jest dobre .Ładowarkę kupiłem już jakiś czas temu do psp w Media Market jest to firma BIGBEN 12V , 2A na dziale z psp (nie była tania) , ma odłączany kabel usb .

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 10, 2011, 11:19:33 »
No z tym niedoładowywaniem to macie racje. Mi jak padnie w domu to nawet jak podłacze do ładowarki sieciowej to jedynie co robi to nonstop sie restartuje a jak włączyłem inna ładowarkę 2A to mi się w trasie rozładował a na oryginalnej są takie zakłócenia, że musiałem sobie wreszcie jakoś płytkę mp3 nagrać by coś słuchać poza miastem a przez pełną godziną wyłączam ładowarkę i słucham radia kierowców i wiadomości :-)

*

Offline tforek

• 20
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 10, 2011, 15:49:28 »
Kolejne rozczarowanie. Kupiłem DUXO głównie ze względu na WiFi - a tym czasem w AM LD nie działa po WiFi (!) mam w samochodzie internet i cóż z tego, po karcie tel wpiętej do urządzenia działa. Dalej, co z Miplosync za żadne skarby nie może zsynchronizować POI ciągle wyrzuca komunikat "błąd połączenia z internetem" - czy podłączony przez WiFi, czy przez kartę wpiętą, czy nawet na kablu poprzez ActivSynh. Czy komuś działa. Może jakieś sugestie?

« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 10, 2011, 17:55:29 »
(...) Dalej, co z Miplosync za żadne skarby nie może zsynchronizować POI ciągle wyrzuca komunikat "błąd połączenia z internetem" - czy podłączony przez WiFi, czy przez kartę wpiętą, czy nawet na kablu poprzez ActivSynh. Czy komuś działa. Może jakieś sugestie?

Kolego, zainstaluj sobie AM 6.9 beta i mozesz synchronizowac POI z poziomu AM.

Pozdrowka
Witek

*

Offline tforek

• 20
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 10, 2011, 18:10:04 »
być może i to rozwiązanie, ale po tylu komentarzach nt. bety - aż się boję, a mam trochę tras do zrobienia i nie chciałbym się przejechać :shocked:

*

Offline klasyczny

• *
  • 71
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 10, 2011, 18:54:23 »

Kolego, zainstaluj sobie AM 6.9 beta i mozesz synchronizowac POI z poziomu AM.

Myślę, że nie jest to zły pomysł. Ja jeżdżę na 6.9 beta i uważam, że nie jest aż tak tragicznie. Połączenie z internetem poprzez kartę Sim Plus, GPRS. LiveDrive! działa, synchronizacja POI z poziomu AM też działa. Pierwsza synchronizacja trwa długo. Następne już krótko. Mam ustawiony dwugodzinny cykl synchronizacji.

« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 10, 2011, 21:33:09 »
być może i to rozwiązanie, ale po tylu komentarzach nt. bety - aż się boję, a mam trochę tras do zrobienia i nie chciałbym się przejechać :shocked:

W takim razie poczekaj kilka miesiecy na oficjalna wersje 6.9. Gosc z NavRoad stwierdzil jednoznacznie, ze synchronizacja z poziomu aplikacji Miplo (w 6.0 CE core) nie zadziala na DUXO...

*

Offline tforek

• 20
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 10, 2011, 22:20:15 »
no i zainstalowałem betę, owszem wydaje się bardziej przejrzysta i synchronizuje POI bez problemów, (tyle że blokady są ignorowane przy wyznaczaniu trasy - ale to już było poruszane). Irytuje mnie za to bardzo sposób połączenia AM z internetem - nie można poprzez WiFi - to ja się pytam po co to WiFi w ogóle jest? Czy to problem sprzętu czy AM?

*

Offline arekm

• 47
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, AM PL
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 13, 2011, 14:41:33 »
Masz po prostu problem z siecią. Na ten temat (mBant>plus, kiepska relacja) już pisane było na forum, tylko nie pamiętam gdzie. Ja mam sieć T-Mobile i jest OK :ok:.

Faktycznie - pojeździłem z kartą orange i transmisja gprs wg automapy była niemal non stop.

Popytałem też support AM - niestety AM nie umie optymalnie korzystać z gprsu - wali co 2 min na sztywno, a nie wtedy kiedy jest dostępny net.

Co do zakłóceń zasilacza i niedoładowywania duxo na innym zasilaczu - faktycznie tak jest, ładowarka z htc nie doładowywała dziada.

« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 14, 2011, 18:12:01 »
Witam,
Mam problem z Duxo  :S
Konkretnie chodzi o połączenie internetowe. Mam playa na abonament. W lapku wszystko chodzi dobrze, a tutaj kompletny klops.
Połączenie do sieci jest, a internetu nie ma ! Traficc w AM także nie chodzi, za każdym razem w ustawieniach Duxo zaznaczam opcję połączenia internetowego. Ustawienia apn, kod sieci i numer dostępowy mam dobrze skonfigurowane. Uaktualniłem także oprogramowanie ze strony producenta i nic. Czy ktoś może z Was mi pomóc, chyba że mam wadliwy egzemplarz i tylko reklamacja  :evil:

p.s. witam wszystkich na forum, bo jestem tutaj nowy :)

*

Offline jstemer

• 13
  • Sprzęt: NavRoad DUXO + AM 6.10 e EU ; Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 24, 2011, 09:52:11 »
Witam! Podpowiedzcie mi jak przywrócić dolny pasek (Start i in.) Zaznaczyłem autoukrywanie i teraz mam problem z jego wydobyciem.

*

Offline klasyczny

• *
  • 71
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpień 25, 2011, 07:18:13 »
Witam,
Mam problem z Duxo....  Połączenie do sieci jest, a internetu nie ma ! Traficc w AM także nie chodzi, za każdym razem w ustawieniach Duxo zaznaczam opcję połączenia internetowego. .......

U mnie działa dobrze. Ja mam ustawienia według instrukcji   http://www.navroad.com/pl/download/DUXO_EN_PL_manual.pdf
Oczywiście mam zaptaszkowane na stałe opcje: "Włącz GPRS", "otwieranie połączenia", "Automatycznie włącz GPRS"w menu "Ustawienia telefonu" a odptaszkowane "Wyłącz GPRS". Mam sieć Plus. A może skończył się abonament na internet? :wink: :wink:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2011, 17:07:18 wysłana przez klasyczny »

*

Offline jstemer

• 13
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpień 25, 2011, 08:52:16 »
Witam! Podpowiedzcie mi jak przywrócić dolny pasek (Start i in.) Zaznaczyłem autoukrywanie i teraz mam problem z jego wydobyciem.

:ok:Poradziłem sobie wgrywając aktualizację, której wczesniej nie robiłem.

*

Offline arekm

• 47
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, AM PL
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpień 26, 2011, 17:50:17 »
Zakłócenia z ładowarki - napisałem do navroada jakieś czas temu, zbadali sprawę na swoich egzemplarzach i poprosili o adres do wysyłki. Przysłali pocztą nową ładowarkę - wygląda tak samo choć dioda jest czerwona (poprzednio zielona).

Pierwsza próba - wycieczka parę km autem - zakłóceń nie ma! Dłuższe testy nieprędko ale chyba będzie dobrze - na starej ładowarce zakłócało od razu.

*

Offline jstemer

• 13
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 03, 2011, 12:13:30 »
Dołączam pochwałę dla NavRoada. Zrobilem podobnie jak kolega i otrzymałem nowy zasilacz. Różnica może polegać na  zastosowanym kablu; może lepiej ekranowany czy co? ale poprawa jest. + dla producenta

« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 23, 2011, 10:25:53 »
Rozwiązałem problem z charczącym głośnikiem w Duxo. Jeszcze dziś potestuję w samochodzie, ale "na sucho" słychać znaczną różnicę. Zwłaszcza, że głośnik w Duxo jest nie byle jaki - naprawdę porządny.
Jak tylko przetestuję głośnik, to napiszę odpowiednią instrukcję.

« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 25, 2011, 17:36:42 »
A próbował ktoś skonfigurować internet z Play-a na Duxo. Na firmowych ustawieniach nie chce działać. Nawet telefon nie dzwoni. Próbowałem kilka innych ustawień znalezionych w sieci ale bezowocnie.

Połączone: Wrzesień 25, 2011, 17:37:15
A próbował ktoś skonfigurować internet z Play-a na Duxo. Na firmowych ustawieniach nie chce działać. Nawet telefon nie dzwoni. Próbowałem kilka innych ustawień znalezionych w sieci ale bezowocnie.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 25, 2011, 17:55:42 »
Hmm ciekawe - może DUXO ma więcej wspólnego z Blow 500 Traffic niż sądziłem. Pasuje m.in. marny głośnik i problemy z netem w Play... Miałem go niestety zbyt krótko, by coś więcej wykombinować, ale o ile internet z Orangutana działał OK, o tyle z Play nie. Nawet po poprawieniu wadliwego wpisu APN w ustawieniach. U Was też jest możliwość poprawienia ustawień, bądź dodania nowego, własnego ustawienia?

« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 25, 2011, 19:57:24 »
U Was też jest możliwość poprawienia ustawień, bądź dodania nowego, własnego ustawienia?

Tak można dodawać nowe połączenia, bądź wprowadzać zmiany w istniejących ustawieniach.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 25, 2011, 20:09:35 »
A sprawdziłeś może, czy masz prawidłowe ustawienia DUN dla PLAY (szczególnie APN)? Na moim egzemplarzu Blow 500 Traffic były złe wpisy.

« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 25, 2011, 20:48:04 »
Głośnik w Duxo ma możliwość sprzętowej naprawy we własnym zakresie, więc chyba nie na miejscu jest pisanie, że jest on marnej jakości.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 25, 2011, 20:55:37 »
Tak wiem, czytałem, że wyciągałeś maskownicę i się poprawiło. Ale ja mówię o działaniu "fabrycznym" - w takiej opcji jest ponoć marnie i w Duxo (nie miałem okazji posłuchać) i w Blow 500 (miałem okazję usłyszeć) i tylko w tym sensie podobieństwo przytoczyłem.

« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 26, 2011, 14:36:28 »
A sprawdziłeś może, czy masz prawidłowe ustawienia DUN dla PLAY (szczególnie APN)? Na moim egzemplarzu Blow 500 Traffic były złe wpisy.

Mam obecnie takie ustawienia:
nazwa użytkownika: brak
hasło: brak
apn: internet
numer dostępowy: *99#

*

Offline Samosia

• 18
  • Sprzęt: NavRoad 430BT, VIVO PLUS
« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 27, 2011, 22:38:08 »
Takie same ustawienia mam dla t-mobile i u mnie działa.