Navroad DUXO

• 159 Odpowiedzi
  • 77223 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline EMWU

• 32
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Navroad NR450BV + AM Europe
Odp: Navroad DUXO
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 26, 2011, 19:02:05 »
Zainstalowałem AM na karcie 4GB i przypisałem do niej licencję /jest to dla mnie dobre rozwiązanie/. Odwiedziłem dzisiaj salon T-Mobile i wyrobiłem sobie tandem /2 karty sim do jednego numeru/. Zamierzałem początkowo wziąć jakiegoś prepaid'a, ponieważ przekładanie karty z nawigacji do telefonu i odwrotnie na dłuższą metę jest upierdliwe - ale bez sensu płacić za doładowania /i to regularnie/ gdy na tel. abonamentowym mam "paczkę internetową" 100MB, której i tak nie wykorzystuję do końca a i do tego są miesiące, w których nawigacja leży nie wykorzystywana. niedługo testy urządzenia w ternie...

« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2011, 19:06:39 wysłana przez EMWU »

*

Offline arekm

• 47
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, AM PL
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 30, 2011, 20:51:53 »
Po dniu testów w terenie. Oprócz tragicznego głośnika (Marzena brzmi jakby wymagała pomocy lekarza) mamy jeszcze tragiczny zasilacz samochodowy. Przenosi zakłócenia z nawigacji na instalację auta jak wściekły - radio fabryczne bi-tuner (dwa tunery po to by niezauważanie przełączać się między częstotliwościami danej stacji), a efekt taki jakby sygnał radiowy był bardzo słaby. Podpięcie lepszego zasilacza samochodowego (u mnie zasilacz z HTC Tytn II) i problem znika.

*

Offline maryszek

• 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 31, 2011, 11:01:22 »
Witam wszystkich
Interesuje mnie DUXO i czytałem różne opinie na jego temat, ale ciekawi mnie, jak podłącza się zasilacz samochodowy: tylko do urządzenia czy poprzez stację dokującą (tak, jak w NR560).
Poza tym wielkość mapy (obraz) jest przy tej rozdzielczości taki sam, jak w NR560 czy wyświetlany jest większy obszar mapy, czyli zmniejszony?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Leszek

*

Offline klasyczny

• *
  • 71
  • Sprzęt: Galaxy Note, aAM 1.4.1 (1209 PL)
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 31, 2011, 14:16:21 »
Podpięcie lepszego zasilacza samochodowego (u mnie zasilacz z HTC Tytn II) i problem znika.

Też zmieniłem oryginalny zasilacz samochodowy na inny. I już jest dobrze. Radio nie jest zakłócane. Dzięki arekm za info.

*

Offline arekm

• 47
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 31, 2011, 20:47:12 »
zasilacz samochodowy: tylko do urządzenia czy poprzez stację dokującą (tak, jak w NR560).

Do urządzenia. Patrz navroad.pl -> duxo i tam akcesoria - te podstawowe dostajesz w standardzie.

Z innych spraw...

lcd takie sobie - w słońcu rewelacji nie ma (tragedii też). Nie mam za bardzo porównania. W nocy odbija mi się w szybie, czuję się jak w samolocie (centralnie mam lcd w aucie) ;-)

Brakuje mi pewnej rzeczy - rozjaśniania ekranu na max przez automapę w "dzień" oraz zmniejszania na minimum w "nocy".

Transmisja danych z automapy przez gprs też jest dziwna - wydaje się, że am na pałę co 2 minuty próbuje wysyłać zamiast monitorować stan połączenia gprs i wysyłać wtedy kiedy jest gprs dostępny, nie częściej niż co 2 minuty. Mam wrażenie takie, że automapa niezbyt często trafia w moment gdy akurat jest zestawione połączenie gprs (bo się jest w zasięgu). Tu też przydała by się możliwość podpięcia zewnętrznej anteny.

*

Offline maryszek

• 326
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 31, 2011, 22:51:20 »
@arekm
Dzięki za wyjaśnienia.
Co do jasności ekranu zmiany można dokonać w rejestrach. W NR560BF jest to możliwe. Na stronie navroad widziałem uchwyt, ale myślałem, że jest on pokazany bez stacji dokującej (błąd zdjęcia). W którymś sklepie internetowym pisało, że stacji dokującej nie ma w zestawie. Stąd pytanie.
Synchronizacja POI domyślnie odbywa się co 4 godziny a wysyłanie i pobieranie LD co 2 min.
W NR560BF + komórka ikona TR jest zielona na zmianę z żółtą (chyba co kilka minut). Czasami jest czerwona, ale rzadko, chyba przy braku połączenia z serwerem. Tu antena zewnętrzna (GPS) jest zbędna a do pobranie i wysłanie danych odbywa się jak w komórce (karta SIM).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Leszek

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 01, 2011, 01:11:15 »
Kurcze macie rację z tymi zakłóceniami. Ja pierwotnie myślałem już, że mi ... antenę wykręcili, bo sygnał tak się osłabił, że słucham tylko w miastach a poza już traci. To trzeba będzie poszukać jakiegoś innego - najlepiej 2A.

*

Offline arekm

• 47
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 01, 2011, 07:56:04 »
@maryszek: u mnie praktycznie cały czas czerwono, czasami żółty i żadko zielony - stąd pomysł z anteną gsm (nie gps, gps ładnie super) bo może zasięgu nie łapie po prostu.

Nie wiem czy to problem z zasięgiem gprs karty sim mbankowej (korzysta z sieci plusa - choć nie wiem czy z wszystkich nadajników czy wybiórczo) czy po prostu kiepskość modułu gsm w duxo.

*

Offline tforek

• 20
  • Sprzęt: Asus A632, NRDuxo, HTC Desire
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 01, 2011, 09:09:29 »
Mam od piątku. Kilka uwag: ładny wygląd i ... chyba niewiele więcej dobrego można powiedzieć. Zapowiedzi były szumne, pełne zachwytu, a wyszło przeciętnie. WiFi - zasięg, czułość - porażka, telefon - zasięg b. słaby, głośnik - tragedia, transmiter - beznadziejny - nie da się słuchać, brak zasilacza sieciowego, zasilacz samochodowy zakłóca radio - dość skutecznie, brak jakiegokolwiek przycisku sprzętowego, poza włącz/wyłącz (żeby coś ściszyć trzeba się nieźle naklikać), odtwarzacz filmów - słabiutko, o napisach zapomnij.
Jak tylko do nawigacji to ok, ale ten skrzeczący głośnik... :-|, spodziewałem się czegoś lepszego, może marudzę za bardzo, w końcu to tyko ok. 600 zł, ale nie da się czegoś lepszego zrobić za taką cenę?
Zobaczę jak się sprawdza AM w praktyce to może humor mi się poprawi  :wink:
A jakie wasze wrażenia?

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 01, 2011, 09:21:31 »
A może ktoś napisze w porównaniu do Blow 500 Traffic lub Cruser Alpha 4 Net. Niby wyszły, ale na forum o tych modelach cisza.

« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 01, 2011, 10:18:33 »
Co do Cruser Alpha 4net, moje pierwsze wrażenie jest pozytywne. Matryca HD, szybki fix i dość szybki internet, co najważniejsze wbudowana Opera Mini z dopasowaną wielkością czcionki.

*

Offline maryszek

• 326
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 01, 2011, 11:48:02 »
@maryszek: u mnie praktycznie cały czas czerwono, czasami żółty i żadko zielony - stąd pomysł z anteną gsm (nie gps, gps ładnie super) bo może zasięgu nie łapie po prostu.

Nie wiem czy to problem z zasięgiem gprs karty sim mbankowej (korzysta z sieci plusa - choć nie wiem czy z wszystkich nadajników czy wybiórczo) czy po prostu kiepskość modułu gsm w duxo.

Masz po prostu problem z siecią. Na ten temat (mBant>plus, kiepska relacja) już pisane było na forum, tylko nie pamiętam gdzie. Ja mam sieć T-Mobile i jest OK :ok:.

@tforek Twoje opinie, niestety, się powtarzają. Miał być taki dobry sprzęt, telefon-internet-nawigacja w jednym. Jednak pozostanę przy NR560BF + komórka. Działa bez pudła.
Pozdrawiam
Leszek

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 01, 2011, 22:43:20 »
No właśnie ta Opera mnie intersuje. Jest gdzieś wersja dla CE?

*

Offline arekm

• 47
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 02, 2011, 08:09:57 »
m.opera.com i sprawdz

« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 03, 2011, 10:29:30 »
Witam .Zastanawiam sie nad zmiana nawigacji .Przeczytałem trochę o DUXO i mam takie pytanie ,po której stronie w DUXO wpina się kabel zasilający ,czy po zmianie softu zasięg WI-FI się nie zwiększył czy naprawdę jest tak tragiczny i drugi pytanie może jakiś użytkownik NAVROADA VIVO PLUS powie jak w tym urządzeniu wygląda jakość dźwięku .

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 03, 2011, 11:11:32 »
W Navroadzie VIVO Plus dźwięk domyślnie ustawiony przez AutoMapę jest przesterowany, ale po zmniejszeniu nastaw jest ok.

*

Offline klasyczny

• *
  • 71
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 03, 2011, 12:27:02 »
po której stronie w DUXO wpina się kabel zasilający ,czy po zmianie softu zasięg WI-FI się nie zwiększył czy naprawdę jest tak tragiczny i drugi pytanie może jakiś użytkownik NAVROADA VIVO PLUS powie jak w tym urządzeniu wygląda jakość dźwięku .

Zasilanie jest z lewej strony urządzenia, jakość dźwięku nie jest rewelacyjna. Mam na myśli komunikaty z AutoMapy bo tylko tych komunikatów słucham. Wi-Fi nie udało mi sie skonfigurować, ale akurat nie przewiduję, że będę z tego korzystał. Do obsługi AM wystarcza GPRS.

« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 04, 2011, 08:46:18 »
Mam jeszcze taki pytanie odnośnie bluetooth . czy nie jest tak że do puki producent urządzenia będzi wspierał atualizację softu(przykładowo vivo plus) to nowe telefony będą odnajdowane przez bluetooth (DUN) ,np: Androidy przez DUN już teraz nie działają .Pytam bo zastanawiam się czy zlekceważyć ten głośnik i brać DUXO czy moż e lepiej tego VIVO PLUS ,ale właśnie nie wiem jak jest z tym bluetooth .
Zastanawiałem się jeszcze nad Blow 500 trafic ale gdzieś wyczytałem ze wyświetlacz mają badziewny .

*

Offline klasyczny

• *
  • 71
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 04, 2011, 09:15:06 »
To zależy do czego będziesz używać urządzenie. Jeżeli tylko do nawigacji to ten kiepski głośnik da się przeżyć. Ale jak do słuchania muzyki no to może być nie do zaakceptowania. Z technologii Bluetooth nie korzystam. Korzystam z karty Sim z pakietem internetowym.

« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 07, 2011, 08:09:24 »
jakie powinny być ustawienia telefonu w sieci t-mobile (ERA) ,chodzi mi o ustawienia login ,hasło, apn, numer dostępowy ,mmc-mnc

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 07, 2011, 09:41:32 »
login: puste pole, hasło: puste pole, apn: ineternet mmc-mnc:26002, nr dostepowy:*99#

« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 07, 2011, 10:50:00 »
coś u mnie nie tak .mam jeszcze takie ustawienia ,po prawej GSM,preferowane GSM ,dodałem do listy operatorów t-mobile(erę która była wczesniej zostawiłem )i tam wprowadziłem nowe dane operator: t-mobile,login: puste pole, hasło: puste pole, apn: ineternet mmc-mnc:26002, nr dostepowy:*99# .chyba ze operator wpisać era lub nic .potem zapis , znowu zapis .Następnie włącz telefon i połaczenie internetowe , wyjdź, inicjalizacja i prosi mnie o wpisanie tekstu same cyfry co wpisać , albo co źle robię?

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 07, 2011, 13:33:57 »
A może o PIN chodzi?

« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 07, 2011, 19:06:33 »
Witam. Mam ten model od kilku dni. Ogólnie jestem z zakupu zadowolony. Automapa działa bardzo dobrze, poza funkcjami minimalizacji i dostępu do telefonu, które to funkcje są nieaktywne. Czy ktoś zna metodę na ich uaktywnienie?

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 07, 2011, 19:08:14 »
tak o pin chyba chodziło bo już teraz nie krzyczy o numer i zaczyna wyszukiwać sieć ale w związku z tym ze nadajnik jest skierowany  u mnie troche w bok i z zasięgiem jest kiepsko ,a ten navroad zasięg ma też słaby to nie moze się połączyć z siecią ,ale oczywiście za podpowiedź dzięki .

radiotel jeżeli masz erę to według tych ustawień,które podał redi telefon (jeżeli masz dobry zasięg) powinien ruszyć .
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2011, 19:13:41 wysłana przez optive »

« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 07, 2011, 20:14:49 »
Używam karty Plusa, ale przełożyłem kartę Ery i uzyskałem połączenie z internetem przy ustawieniach: operator:Era; Login: erainternet; Hasło: erainternet; APN: erainternet; Numer dostępowy: *99#; MMC-MNC: 26002. Po wprowadzeniu danych do ustawień należy ponownie uruchomić urządzenie. Na ustawieniach podanych przez redi działa również, może nawet lepiej.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2011, 21:02:21 wysłana przez radiotel »

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 08, 2011, 21:35:18 »
Minimalizacja AM to wciśnięcie na 1 -2 sek. przycisku zasilania.

« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 09, 2011, 11:03:20 »
powiem wam że zasilacz w tym GPs to ewidentnie nadaje się do wymiany ,daje takie zakłócenia w radiu samochodowym po podłączeniu , że o słuchaniu radia można zapomnieć .W sprawie tego zasilacza to będę dzwonił do Navroada .  No a głośnik to woła o pomstę do nieba .

No a tak z innej beczki czy nie wiecie jak zrobić aby po włączeniu exploratora włączał się pulpit windows ,a nie My Device

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 09, 2011, 11:39:37 »
No a głośnik to woła o pomstę do nieba .
Wczoraj miałem okazję sprawdzić w sklepie. Ten głośnik to chyba zemsta Chińczyków za wyrzucenie z budowy autostrady. Żenada. Skrzeczy jak chór żab...  :] Ciekawe, czy wszystkie są takie badziewne, czy tylko jakaś partia? I jeszcze czytam tu o kiepskiej ładowarce  :-|
Szkoda, bo ogólnie zrobił na mnie dobre wrażenie, ale 660 PLN za staw z żabami płacił nie będę  :P
Teraz czas poszukać sklepu z Blowem 500  :ok:

« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 09, 2011, 13:03:21 »
no jeżeli Navroad coś zrobi  z tymi łądowarkami  ,nie wiem bedzie je wymieniał czy co ,to ten glośnik jakoś się przeżyje .Ja przyciszyłem troche nawigacje i jest do zniesienia

z Blowem 500 też nie jest wesoło porównywałem oba wyświetlacze no i lepszy jest ten w navroad duxo

« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2011, 13:27:23 wysłana przez optive »