Navroad DUXO

• 159 Odpowiedzi
  • 75791 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
Odp: Navroad DUXO
« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 07, 2011, 00:37:05 »
Ja używam w Play i działa ok (na starym FW), bo na nowym to nie przetestowałem tak do końca. TYlko ja mam karta w Play Frash i służy tylko do połaczenia z nawigacją.

« Odpowiedź #121 dnia: Listopad 12, 2011, 15:25:36 »
Mogę odbierać rozmowy telefoniczne, mogę dzwonić ale muszę wpisać ręcznie numer tel. ponieważ Duxo nie widzi książki telefonicznej ani sms. Czy ktoś może miał taki problem? 

« Odpowiedź #122 dnia: Listopad 19, 2011, 09:53:47 »
czy ktoś może zna sposób na to aby DUXO nie wyłączało się po odłaczeniu prądu .

*

Offline arekm

• 47
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, AM PL
« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 03, 2011, 17:15:42 »
Navroad chyba stwierdził w ostatnich tygodniach, że się im nie opłaca wymieniać wadliwych zasilaczy.

Napisali mi, że podeślą sprawny (drugi wymieniony też okazał się wadliwy - nie doładowuje duxo po jakimś czasie) i od 1.5 mca cisza mimo paru moich monitów.

Nie polecam duxo - nie jest to produkt dopracowany i choć była nadzieja w supporcie to navroad dał poważnie ciała (a niewielu ma cierpliwość jak ja - czekać tygodniami).

« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 07, 2011, 16:00:16 »
ja zainstalowałem ne firmare do Duxo te z dnia 31.10.2011. 1.2.2 i nie działa mi przeglądarka internetowa.A serwis nie odpowiada.

« Odpowiedź #125 dnia: Grudzień 08, 2011, 15:18:39 »
Ja otrzymałem od serwisu ładowarkę (najpierw jedną 1,5 A, a po napisaniu maila kolejną już 2A na której wszystko działa - ładowanie itp). Soft mam wgrany, a jako przeglądarkę mam operę i działa mi jak trzeba.

*

Offline arekm

• 47
« Odpowiedź #126 dnia: Grudzień 08, 2011, 18:59:38 »
Nie napisałeś najważniejszej rzeczy - kiedy? Też wcześniej (okolice sierpnia) support odpisywał i byłem z ich reakcji zadowolony (fakt, że podesłali złą ładowarkę - eliminującą jeden problem, generującą drugi). Niestety tej ładowarki od 1.5 mca nie wymienili i w ogóle przestali odpowiadać na maile. Spróbuje jeszcze opcji telefonicznej ale ogólnie dużo u mnie stracili.

Miałem nadzieję na markę na poziomie - póki co zawiodłem się.

« Odpowiedź #127 dnia: Grudzień 09, 2011, 11:22:28 »
Mam to cudo NavRoad Duxo!! Musiałem w ramach gwarancji je wymienić,bo w czasie nawigowania,zawieszało się,w czasie zjązdów z autostrad gubiło drogę,długo szukało sygnału z satelit.Serwis uznał reklamację i wymienił na nowy sprzęt.Ten który otrzymałem szybko wyszukuje sygnał satelitarny ale czasem jeszcze się wiesza.Trochę jeszcze popróbuję i jak się nie zmieni to będę reklamował.

« Odpowiedź #128 dnia: Grudzień 21, 2011, 19:31:52 »
Mam do Was pytanie, włożyłem do duxo kartę sim (tak tak) telefon działa, esemesy również. Klikam w ikonę www tą na pulpicie i zamiast jakiejś przeglądarki włącza mi się auto mapa....wie może ktoś co i gdzie trzeba przestawić?

*

Offline jstemer

• 13
  • Sprzęt: NavRoad DUXO + AM 6.10 e EU ; Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #129 dnia: Grudzień 23, 2011, 12:24:07 »
Mamy nowy FW do naszych nawigacji v. 4.2
Jest trochę zmian, ale trudno mi wskazać jakie, okaże się w praniu.
Pozdry

« Odpowiedź #130 dnia: Grudzień 23, 2011, 19:28:19 »
Właśnie zainstalowałem w ramach prób uzyskania połączenia z internetem przez mBank Mobile. I nie widzę domyślnych ustawień przez was zapowiadanych w poprzednich wersjach (jako że wcześniej nie robiłem upgradów, miałem wersję fabryczną).
Więc przy okazji proszę, czy ktoś może podać działające ustawienia dla tego operatora?

P.S. Właśnie bez problemu ładuję nawigacje z laptopa pierwszym lepszym kablem znalezionym w biurze.

« Odpowiedź #131 dnia: Styczeń 07, 2012, 13:18:39 »
Witam,
rozważam zakup nawigacji i mam do Was pytanie jak Duxo sprawuje się w roli przenośne urządzenia do przeglądania internetu (MID) na przeglądarce Operze Mini i czy jest to wersja 5.1 (Windows Mobile 2003 Pocket PC)
Proszę o wasze opinie ja Opera sprawuje się na Duxo, szybkość działania, czytelność strony-czcionki.
Czy udało się skonfigurować i używać przeglądarkę przez WiFi. Jak wygląda szybkość ładowania strony łącząc się przez GPRS i czy jest to do zaakceptowania.
Na co dzień poza domem korzystam z Opery Mini 6.5 w telefonie i śmiga jak trzeba ale przeglądanie stron na 2,4" ekranie staje się irytujące a z fona jestem zadowolony i nie mam go zamiaru zmieniać i myślę że przejście na 3,2 - 3,7" tez mnie nie usatysfakcjonuje.
Czy Duxo ma Bluetooth?

*

Offline gchabior

• 3
  • Sprzęt: Navroad Duxo
« Odpowiedź #132 dnia: Styczeń 07, 2012, 17:42:00 »
Duxo nadaje się tylko i wyłącznie do nawigacji.Pozostałe funkcje w rodzaju Wi-Fi,telefon,przeglądarka to straszna kicha.Pojedyńcza strona laduje sie kilka minut (GPRS),przy Wi-Fi niewiele szybciej,a jak się załaduje to obraz malo wyraźny.Powtarzam,tylko do nawigacji i do niczego więcej. :(

« Odpowiedź #133 dnia: Styczeń 14, 2012, 17:34:00 »
gchabior

przeprszam ale absolutnie się z tobą nie zgadzam Duxo łaczy się u mnie z ruterem bardzo szybko zarówno na przegladarce firmowej jak i Operze .Internet działa płynnie ,odległość do rutera jakieś 10-12 m przez dwie sciany wprawdzie tylko z cegły ale zawsze jakaś przeszkoda .Telefon również działa bardzo dobrze zarówno w T-mobile jak i w PLUSIE . Telefon traktował bym raczej jako alternatywne źródło internetu jak nie ma dostępu do wi-fi . Do noszenia i dzwonienia na co dzień raczej się nie nadaje za duża cegła  :) .Niewyraźny obraz , trochę mnie zaskoczyłeś u mnie jest wszystko czytelne i ostre . Po ostatniej aktualizacji nawet wydaję mi się tak jak by o wiele szybciej działała , nareszcie trzyma wszystkie ustawienia  i najważniejsza rzecz dla mnie nareszcie nie wyłącza się po odłaczeniu źródła zasilania .

Poza tym trzeba pamiętać to jest nawigacja (która zreszta działa bardzo dobrze ) ,a nie telefon czy komputer  :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 17:36:49 wysłana przez optive »

*

Offline gchabior

• 3
« Odpowiedź #134 dnia: Styczeń 15, 2012, 16:15:17 »
U mnie z ruterem lączy się za ....nastym razem klikajac tylko na polącz,inne urządzenia lączą się bez problemu.Ekran wg mnie mało wyraźny,no może po ekranie z iPhona przesadzam,ale chyba nie.Po odłączeniu zasilania dalej się wylącza(20s) chyba że naciśnie się anuluj.Masz rację to nie komputer,tylko nawigacja.

« Odpowiedź #135 dnia: Styczeń 15, 2012, 20:36:59 »
zaktualizowałeś do wersji 4.2 i dalej Ci się wyłacza ? Dziwne u mnie nareszcie jest spokój z wyłączaniem

*

Offline gchabior

• 3
« Odpowiedź #136 dnia: Styczeń 21, 2012, 16:41:12 »
Tak mam najnowszy soft i dalej mi się wyłącza.

« Odpowiedź #137 dnia: Styczeń 21, 2012, 17:53:03 »
a wyłączyłeś niebieską kropkę przy znaczku  "wyłaczania" na samym dole w sekcji zasilanie ?

aha mam nastawione jeszcze 0min .
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2012, 17:57:12 wysłana przez optive »

« Odpowiedź #138 dnia: Marzec 01, 2012, 22:22:55 »
Mam pytanie , na stronie Navroada widnieje wzmianka o nowej wersji (poprawionej) DUxo czy ktoś już moze kupił to urządzenie w nowym wydaniu i moze podzielić sie wrażeniami podobno ma mocniej i jaśniej świecący ekran o większym kontraście oraz wyraźnemu ulepszeniu uległo również połączenie WiFi ,czy w nowym DUXO poprawiony został głośnik ?

« Odpowiedź #139 dnia: Marzec 25, 2012, 19:47:40 »
jak fizycznie odróżnić stare DUXO od nowego?

*

Offline gadas

• 29
  • Sprzęt: Navroad DUXO (obecnie trup), LG G2 Mini, LG Nexus4
« Odpowiedź #140 dnia: Marzec 25, 2012, 21:11:04 »
numer seryjny zaczyna się czterema jedynkami

« Odpowiedź #141 dnia: Marzec 25, 2012, 21:48:46 »
jak dobrze zrozumiałem to nr seryjny starego DUXO zaczyna się czterema jedynkami?

*

Offline gadas

• 29
  • Sprzęt: Navroad DUXO (obecnie trup), LG G2 Mini, LG Nexus4
« Odpowiedź #142 dnia: Marzec 25, 2012, 22:11:33 »
przepraszam. numer nowego zaczyna się 1111

« Odpowiedź #143 dnia: Marzec 25, 2012, 22:15:38 »
ok dzięki:)

« Odpowiedź #144 dnia: Kwiecień 11, 2012, 19:18:56 »
Skonfigurował ktoś internet z areo2 na Duxo?

« Odpowiedź #145 dnia: Kwiecień 22, 2012, 01:54:09 »
Próbowałem, ale nie udało mi się uruchomić areo2 na Duxo. Może moduł nie współpracuje z HSPA+.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #146 dnia: Kwiecień 22, 2012, 08:57:43 »
To prawda - żaden wbudowany w nawigację moduł GSM nie oferuje minimalnej wymaganej dla AERO2 przepustowości (choć jak wiadomo wykorzystany jest tylko ułamek tej przepustowości). To taka "blokada" przeciw zbyt dużej ilości klientów, ze strony AERO (nie każdego stać na bardzo drogie modemy najwyższych prędkości).

*

Offline jstemer

• 13
  • Sprzęt: NavRoad DUXO + AM 6.10 e EU ; Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #147 dnia: Maj 29, 2012, 18:56:20 »
Mam to cudo NavRoad Duxo!! Musiałem w ramach gwarancji je wymienić,bo w czasie nawigowania,zawieszało się,w czasie zjązdów z autostrad gubiło drogę,długo szukało sygnału z satelit.Serwis uznał reklamację i wymienił na nowy sprzęt.Ten który otrzymałem szybko wyszukuje sygnał satelitarny ale czasem jeszcze się wiesza.Trochę jeszcze popróbuję i jak się nie zmieni to będę reklamował.

Właśnie mi wymieniono urządzenie na NOWE- niby. Bez plomby gwarancyjnej, z uszkodzonym uchwytem na szybę, ze starą gwarancją
(nawet bez zmiany daty).
Kiedyś pochwaliłem serwis NavRoada za operatywność, a teraz jestem sfrustrowany. Od razu napisałem, że żądam  wymiany (teraz już żądam) na naprawdę NOWE urządzenie.
Ta wymiana trwała ponad 2 tygodnie i dostałem bubel. Teraz nie będę miał takiej cierpliwości i jak się nie dogadamy to będziemy "drzeć koty" bo jak można dopuścić do takiego traktowania klienta. Sprzęt odsyłam jak tylko dostanę RMA - taka procedura.

*

Offline tforek

• 20
  • Sprzęt: Asus A632, NRDuxo, HTC Desire
« Odpowiedź #148 dnia: Maj 29, 2012, 19:16:22 »
a ma ktoś wreszcie jakąś receptę na tę dziadowską ładowarkę samochodową, która przeważnie uniemożliwia słuchanie radia, a w najlepszym wypadku utrudnia? Pisałem do serwisu onegdaj - nawet otrzymałem odpowiedź typu: proszę podać adres - przyślemy nową, a starą proszę nam odesłać i od tej pory cisza... następne emaile bez odpowiedzi. problem jest bo żadna inna ładowarka nie naładuje nie chodzi o moc tylko jakiś układ pinów czy coś, już kupiłbym od nich - byleby działała jak trzeba, ale żadnego odzewu - tragedia :S

*

Offline arekm

• 47
« Odpowiedź #149 dnia: Maj 29, 2012, 19:26:19 »
U mnie pomogło opisanie sytuacji na ich publicznym profilu facebooka - poprosili o (kolejnego, eh) maila i tym razem przysłali ładowarkę, która radia nie zakłóca oraz wydaje się poprawnie ładować (historycznie to trzecia ładowarka, pierwsza wraz z duxo - zakłócała, drugą przysłali po mailach - ta nie zakłócała ale też nie doładowywała poprawnie, trzecia po paru miesiącach i męczeniu na facebooku).
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2012, 19:28:31 wysłana przez arekm »