Witam,
Mam problem z wyświetlaniem swojej pozycji przez NR560BF z AM (zakupiona razem z navi). Dostałem go na święta ale dopiero ostatnio postanowiłem się nim pobawić, w oczekiwaniu na naprawę autka. Dodam jeszcze że to moje pierwsze navi i może za dużo oczekuję, ale po znalezieniu przez AM kilku satelit (5-6 na zielono) i odczekaniu nawet kilkunastu minut, navi wskazuje pozycje oddalona o kilkanaście- kilkadziesiąt metrów ode mnie (np. dwa bloki dalej). Testowane w mieszkaniu i pod chmurka i jeszcze nie zdarzyło by się, by pokazał prawidłowa pozycje. Najdokładniejsze wskazanie było ok.10m ode mnie. Zaczyna mnie to trochę zniechęcać do używania jej, zapewne w trasie różnice mogą być większe.
Dlatego mam do was pytanie, czy jest to normalne zachowanie nawigacji, jeżeli nie, to wina bardziej leży po stronie sprzętu czy AM, a może ja robię coś nie tak?
Wykonywałem nawet reset GPS ale po ponownym znalezieniu satelit i odczekaniu kilkunastu minut na zlokalizowanie mnie (chociaż stoję w miejscu, to w według navi się poruszam) dalej źle wskazuje.
Ustawienia w AM mam raczej dobre:
port: Auto(COM1)
prędkość: 9600 (ustawiałem nawet 115200 - ponoć obsługuje taka prędkość i też było źle)
kompresuj ustawienia: brak (miałem kilka innych ustawień - nic nie pomogło)
ignoruj odchylenia: małe (przy ustawieniu duże poruszałem się z prędkością 30km/h stojąc

ilość odczytów: Auto
Z góry dziękuje i pozdrawiam