MIPLOLOC do NAVROAD'a

• 4 Odpowiedzi
  • 2257 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline plnf

• **
  • 176
  • HTC HD2, SDHC 8GB, AM 6.5, navigon 7 na Symbian
  • Sprzęt: HTC HD2
MIPLOLOC do NAVROAD'a
« dnia: Styczeń 25, 2008, 09:36:56 »
Witam,

Ktoś z tym coś zrobił ?

Bo ostatnio nie mieliśmy takowej możliwości z naszym sprzętem i chyba że oprócz stworzenia i/lub używania jakiś domowy programik do łączenia się z komórką nie będzie to możliwe.

Jak sądzicie ???

Pozdrawiam
HTC HD2 (ROM blackSideDown 1.09.23569 PLK), SDHC 8 GB,  AM 6.5, NAVIGON 7.0 na Symbian v60

Odp: MIPLOLOC do NAVROAD'a
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 07, 2010, 11:03:08 »
czolem,
niedawno zakupilem NR560BF (core) ze wzgledu na mozliwosc podlaczenia telefonu (BT + Inet) oraz transmiter FM. Mam automape i chcialem pobawic sie funkcja traffic i miploloc. Pierwszy problem, to instalacja miplosync.. :-// ale po chwili namyslu wrzucilem .cab'a do mojego nava i odpalilem instalke z explorera - wszystko OK. Drugi problem, to polaczenie z internetem po BT z telefonu.. Pogrzebalem troche w ustawieniach (panel sterowania) polaczenia dial-up i modemu - zmienilem ustawienia regionalne/lokalne odpowiednio na 48 i 22 (polska, warszawa). Nie wiem, dlaczego, ale ta operacje musialem powtarzac kilka razy - system nie zapamietywal :-(( ale ostatecznie udalo sie.. DUN zadzialal.
Po skonfigurowaniu miplosync synchro zadzialalo bez problemu. Za to nie bylo wymiany miploloc. Nawet wymienilem kilka maili z sypportem AM i NavRoad. Przede wszystkim winCE core nie jest wspierany :-(((( Coz.. probowalem zainstalowac nakladke miopocket - tylko rozwalilem sobie system.. (najwidoczniej zrobilem cos nie tak.. ;-)) ) Musialem wgrac soft sciagniety z navroada i odswiezyc/zaktualizowac - nie od razu, ale udalo sie wreszcie.. ;-DD
znow instalka miplosync, konfig DUN (mialo to miejsce 4 dni temu).. miplosync dziala ok.. dzis wszedlem sobie na stronke miplo, zeby looknac na miploloc i...??? niespodzianka.. od czasu wgrania w sobote (4dni temu) lokalizacka sie pokazuje ;-DDDDDD

pzdr
Sosza

*

Offline reneyvan

• **
  • 108
  • Sprzęt: LG G 3 z Lollipop 5.0
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2010, 20:42:53 »
Witam.
Podepnę się pod temat, bo jest pokrewny temu o co chcę zapytać (chodzi m. in o kwestie związane z MIPLO).
Otóż kolega poszukuje dobrej nawigacji po Polsce.
Poszperałem nieco w necie, poczytałem to forum i wyszło mi, że chyba najlepszym wyjściem będzie Navroad.
Chodzi o to, żeby obsługa była skrajnie prosta (kolega nie ma głowy do grzebania w ustawieniach), a aktualizacja POI następowała z poziomu nawigacji (Miplo mogę mu wrzucić na nawigację i zestawić połączenie przez AS).
W związku z tym mam dwa pytania;
- Lepiej kupić NR 560 BT, czy model z serii Hugo?
- Na czym polega to, że NR 560 BT obsługuje AM Traffic (mnie udało się wgrać Traffic nawet na Larka 35.), czy chodzi o to, że można sparować gps z komórką i odbierać dane on-line?.
Ostatecznie AM Traffic mogę sobie darować.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 21:12:21 wysłana przez reneyvan »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2010, 00:41:12 »
- Na czym polega to, że NR 560 BT obsługuje AM Traffic (mnie udało się wgrać Traffic nawet na Larka 35.),

A jakim cudem? Chyba mylisz AM Traffic z Miplo Traffic.

czy chodzi o to, że można sparować gps z komórką i odbierać dane on-line?.

Dokładnie o to.

*

Offline reneyvan

• **
  • 108
  • Sprzęt: LG G 3 z Lollipop 5.0
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2010, 17:23:01 »
Thx
Rozjaśniło mi się :) :) :)