Navroad 410 i 266 MHz - czy nie za malo?

• 8 Odpowiedzi
  • 4663 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Navroad 410 i 266 MHz - czy nie za malo?
« dnia: Czerwiec 29, 2008, 12:49:40 »
witam,

chce kupic nawigacje do auta. Docelowo ma go uzywac zona wiec chodzi o sprzet prosty w obsludze bez koniecznosci skomplikowanej procedury, dlatego chce kupic PNA. Jako ze ma byc Automapa to wybor padl na Navroad 410 - nowy model.

Wszystko fajnie, zwlaszcza ekran 4,3 cala, tylko ten procesor Samsunga 266 MHz troche martwi, czy to nie jest za malo, czy nie bedzie sie slimaczyl?

Jakie sa wasze doswiadczenia z tym modelem albo ze sprzetem z takim prockiem?

pozdrawiam
barthus

Odp: Navroad 410 i 266 MHz - czy nie za malo?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2008, 03:32:48 »
Zdecydowanie za mało, AM chodzi na tym śmieciu jak pokaz slajdów, zresztą na bardzo zdezelowanym Diaskopie...

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2008, 13:34:06 »
Witam

Działam na czymś takim od miesiąca. Bez rewelacji, ale nie przesadzajmy. Jak za tą cenę stosunkowo szybko łapie sygnał i jest gotowa do pracy. Mapa chodzi względnie dobrze - przynajmniej ja nie zauważyłem żeby były kłopoty z nadążaniem, po za normalnym opóźnianiem wynikajacym z ustalania pozycji. Jedyny problem to punkty POI, żeby je wgrać trzeba mieć komputer z czytnikiem kart i nową wersję programu z serwisu MIPLO (ta ze strony nie działa najlepiej). Inaczej nie da rady. Po za tym raz się zawiesiła - po resecie wszystko ok.
Piotr

*

Offline darek.sko

• *
  • 87
  • Sprzęt: Galaxy Note 4 + Google Maps
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2008, 18:50:34 »
przymierzam się do zakupu nr410, czy mógłbym prosić o jakieś opinie na temat tego urządzenia?

pozdrawiam

*

Offline butus73

• 41
  • Sprzęt: Samsung Galaxy NOTE 4, Asus Vivo Tab Note 8
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2008, 08:58:03 »
Podzielam opinie kolegi Plopeter.
Na poczatku lipca kupilem bogatsza wersje NR450BV w znajomym sklepie, po 2 dniach sie zepsul :) . Wyjezdzalem na wczasy wiec chcialem miec pod reka nawigacje wobec czego udalo mi sie namowic znajomy sklep na wypozyczenie jedynego PNA, ktorego mieli na stanie czyli wlasnie NR410 z Aautomapa Polski.
Podczas uzytkowania nie sprawial najmniejszego problemu, szybkosc lapania sygnalu bardzo dobra, chyba tylko raz lapal mi dluzej niz minute i w sumie nie wiem dlaczego - bylem na otwartym terenie. Zwykle lapie fixa zanim wyszarpie kabel zasilajacy i podlacze go do zapalniczki i PNA, wiec jest to kilkanascie/dziesiat sekund.
Opisywac Automapy nie bede, jaka jest kazdy widzi - ja jestem calkiem zadowolonym uzytkownikiem. W sumie znam ja lepiej od wersji 4.x i choc troche nie podoba mi sie kierunek jej rozwoju (gadzety w rodzaju budynkow 3D) to jednak jest dobrym rozwiazaniem.

Samo urzadzenie nie sprawilo mi na razie problemow, nigdy sie nie zawisil, predkosc pracy z AM 5 jest normalna, nie wiem o jaki slide show koledze mobilek chodzi, byc moze wlaczyl opcje 3D, ktora, podejrzewam, moze spowolnic dzialanie - nie wiem, nie uzywalem jeszcze i nie zamierzam.
Tak jak wspomniano wczesniej zeby wgrac punkty PIO z Miplo najprosciej jest wyjac karte pamieci, wsadzic do lapka/czytnika i na niej bezposrednio aktualizowac. W zasadzie dla mnie to recz normalna ale rozumiem, ze moga byc glosy niezadowolenia.
Przyssawka i caly mechanizm uchwytu jest bardzo dobry, nic nie lata i wszystko mocno trzyma.

Po wakacjach i przejechanych ok. 3,5 tys km stwierdzilem, ze NR410 spelnia swoja role nawigacji w 100% a bajery, za ktore placilem kupujac wczesniej NR450BV sa mi w ogole niepotrzebne (podobnie jak sluchanie muzyki czy ogladanie zdjec w NR410), wiec udalo mi sie zalatwic wymiane sprzetu wlasnie na NR410 i odzyskalem jeszcze sporo pieniazkow poniewaz w miedzyczasie cena tego PNA spadla znacznie :)
Bartek

*

Offline darek.sko

• *
  • 87
  • Sprzęt: Galaxy Note 4 + Google Maps
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 19, 2008, 22:44:13 »
serdeczne dzięki za informację. Czyli zamawiam.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2008, 23:20:02 »
Witam. W nawiązaniu do wypowiedzi pana...Mobilek, posiadam takie navi od dłuższego czasu i to co twierdzi ten pan... to istne bzdury. Najlepiej niech się nie wypowiada. :mad:

*

Offline labik

• 15
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 29, 2008, 23:35:35 »
Jakie macie ustawienia GPS na tym sprzecie. Nie łapie mi zasięgu z satelity. Mam 2 nowe sztuki i nie wiem jaki COM i predkość ustawić . Na auto nic ie znajduje :(

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 05, 2009, 09:13:59 »
com 2 predkosc 4800