Jak zainstalować AM w urządzeniu NavRoad NR700DTV

• 16 Odpowiedzi
  • 9439 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak zainstalować AM w urządzeniu NavRoad NR700DTV
« dnia: Luty 20, 2008, 09:15:56 »
Czy może ktoś wie w jaki sposób zainstalować AM w NavRoad NR700DTV, które jest zamontowane na stałe w samochodzie.
Wiem, że z karty SD działa ale jak to zrobić gdy nie ma połączenia z PC.  :?:

*

Offline SwarE

• *
  • 75
Odp: Jak zainstalować AM w urządzeniu NavRoad NR700DTV
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2008, 09:38:58 »
No to może być problem. Jedyne wyjście - zainstalować AM na innym urządzeniu PNA (ze skórką 480x234) na karcie SD albo .... kupić preinstalowaną Automapę na karcie SD. Wg mnie inaczej nie da się, chyba że ktoś ma jakieś w tym doświadczenie, to niech mnie poprawi.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2008, 14:09:21 »
Witam

Nie znam tego urzadzonka, czy jest mozliwosc przegladania zasobow karty SDMMC przez FileExplorera?
Jesli tak to chyba jestem cie poratowac ;)

Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2008, 19:38:32 »
witam
Na tym urządzeniu nie ma możliwości czytania, ale w PC Explorer widzi karte

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2008, 20:15:57 »
Hej

Podaj ile masz wolnego miejsca na karcie i jaka jest struktura katalogow.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2008, 22:05:41 »
Hej

Na karcie jest ok 1Gb wolnego, i jast tam mapa NavRoad

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 21, 2008, 08:57:31 »
Rozumiem, ze chcialbys miec oba programy do nawigacji?
Kolega SwarE ma dobry pomysl.

Moja propozycja jest taka:
oczywiscie "TotalCommander".exe i  "xxx".exe to nazwy Twoich pliczkow
1. Na poczatek sciagnij TotalCommander pod WinCe http://rapidshare.com/files/93747740/TC.rar
2. Na karcie znajdz pliczek "xxx".exe odpowiedzialny za uruchomienie nawigacji (zapisz sobie nazwe) i delikatnie zmodyfikuj jego nazwe
3. Wgraj do tego samego katalogu gdzie pliczek "xxx".exe zawartosc TotalCommanera
4. Zmien nazwe "TotalCommander".exe na  "xxx".exe

5. Pobierz z naszego downloadu biblioteki dll dla Navroada rozpakuj i wgraj na karte do dowlnego folderu
6. W urzadzeniu za pomoca TC przekopiuj je do katalogu systemowego Windows.
7. Co do AutoMapy to masz kilka mozliwosci:
  • najprosciej poprosic kogos kto ma zainstalowana AM o przeslanie swojej struktury plikow z katalogu AutoMapa EU
  • znalezc w sieci gotowa AM na karte SD i dopasowac strukture do swoich potrzeb przez dodanie dodatkowych pliczkow odpowiedzialnych za rozdzielczosc 480x234 np:
    http://www.miplo.pl/community.php?cookiesend=1&a=skins&r=12&t=0&v=0
8. Z poziomu TC mozesz uruchamiac dowolny program, ale warto zainteresowac sie bardziej eleganckim rozwiazaniem jak np. WolfNcu opis znajdziemy http://www.navia.uel.pl/index.php
Istnieje jeszcze mozliwosc uruchamiania drugiego programu z oddzielnej karty, poprzez podmiane nazw.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2008, 15:17:43 wysłana przez skansenik »

*

Offline Berti

• 49
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 21, 2008, 12:02:34 »
Maximus napisał
"Na pewno wielu z Was, tak jak ja kupiło tego PNA tylko z jednym programem do nawigacji (ja mam tylko z Automapą). Ale może Was najść ochota aby zainstalować jeszcze jakiś program do nawigacji i aby można było go odpalić z wbudowanego launchera bez konieczności wchodzenia w eksplorator. Jest na to dosyć prosty sposób.

Należy pobrać ze strony Navroad następującego .caba i zainstalować w PNA: http://navroad.pl/pliki/D6_AM4_%20Selector_020507_430BT.cab

Następnie wchodzimy przez eksplorator plików PNA do katalogu "SELECTOR", który pojawił się na karcie pamięci. Są tam dwa pliki: 1.lnk (odpowiadający standardowo za uruchomienie Automapy 4.0, powiązany z ikonką mapy Polski) i 2.lnk (powiązany z Destinatorem i ikonką mapy Europy). Wystarczy po przytrzymaniu rysikiem wybrać funkcję "properities" a następnie zakładkę SHORTCUT i wpisać ścieżkę odpowiadającego nam programu. I gotowe! U mnie bez problemu podpiąłem pod drugi link Miomap"

Działa też z nr730f - wgrywamy na SD edytujemy navroad.lnk  zmieniając  link uruchomieniowy na explore.exe  wgrywamy explore.exe dla wince po uruchomieniu  widzimy standartowy pulpit wince, instalujemy cab'a (dwuclick) wyłaczamy i wkładamy SD do czytnika edytujemy z poziomu PC (przez czytnik)  1.lnk (ścieżka do drive.exe tak jak była poprzednio w navroad.lnk ) pod 2.ink można też podłączyc np explore.exe i mamy pulpit wince albo drugi program do nawigacji

« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 20:12:38 wysłana przez Berti »

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2008, 18:00:03 »
Maximus napisał

Działa też z nr730f - wgrywamy na SD edytujemy navroad.lnk  zmieniając  plik uruchomieniowy na explore.exe  wgrywamy explore.exe dla wince po uruchomieniu  widzimy standartowy pulpit wince, instalujemy cab'a (dwuclick) wyłaczamy i wkładamy SD do czytnika edytujemy z poziomu PC (przez czytnik)  1.lnk (ścieżka do drive.exe tak jak była poprzednio w navroad.lnk ) pod 2.ink można też podłączyc np explore.exe i mamy pulpit wince albo drugi program do nawigacji

Zaczynam próby, tylko gdzie znajde plik explore.exe dla Win Ce
Napisane: Luty 21, 2008, 17:55:42

1. Na poczatek sciagnij TotalCommander pod WinCe
2. Na karcie znajdz pliczek "xxx".exe odpowiedzialny za uruchomienie nawigacji (zapisz sobie nazwe) i delikatnie zmodyfikuj jego nazwe
3. Wgraj do tego samego katalogu gdzie pliczek "xxx".exe zawartosc TotalCommanera

Daj znac czy mozesz przegladac zasoby przy probie uruchomienia nawigacji.

cdn

Mam juz instalke TotalComandera tylko tam nie ma pliku exe.

*

Offline Berti

• 49
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 21, 2008, 20:08:02 »
Najpierw znajdź explorer.exe dla wince. potem na karcie zmień ścieżke w linku do progarmu nawigacyjnego u mnie plik NavRoadMaps_1 (skieruj go na explore.exe ) u mnie wygląda to tak  36#"\SDMMC\explore.exe" Potem po restarcie zobaczysz plpit wince (jak "normalny windows" otwórz folder sdmmc i dwuklik na tcc.cab (zainstalowac na karcie bo szkoda pamięci urządzenia) potem cieszysz się totalcommanderem (ja nie potrzebuję wystarcza mi pulpit windows) reszta jak wyżej.

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 21, 2008, 20:27:55 »
Najpierw znajdź explorer.exe dla wince. potem na karcie zmień ścieżke w linku do progarmu nawigacyjnego u mnie plik NavRoadMaps_1 (skieruj go na explore.exe ) u mnie wygląda to tak  36#"\SDMMC\explore.exe" Potem po restarcie zobaczysz plpit wince (jak "normalny windows" otwórz folder sdmmc i dwuklik na tcc.cab (zainstalowac na karcie bo szkoda pamięci urządzenia) potem cieszysz się totalcommanderem (ja nie potrzebuję wystarcza mi pulpit windows) reszta jak wyżej.

Wszystko rozumiem tylko nie mogę poszukać explorer.exe dla wince .
Może jakieś namiary gdzie znajde lub proszę o przesłanie  express@epf.pl

*

Offline Berti

• 49
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 21, 2008, 20:35:00 »
http://rapidshare.com/files/93758825/explorer.exe.html ale nie wiem czy jeszcze jest Jak nie to poszukaj na http://www.4pda.ru
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 20:44:43 wysłana przez Berti »

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 21, 2008, 22:00:38 »
Rozumiem, ze chcialbys miec oba programy do nawigacji?
Kolega SwarE ma dobry pomysl.

1. Na poczatek sciagnij TotalCommander pod WinCe http://rapidshare.com/files/93747740/TC.rar

Daj znac czy mozesz przegladac zasoby przy probie uruchomienia nawigacji.

cdn

Udało się widze system, katalogi ale żadnych plików

*

Offline Berti

• 49
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 21, 2008, 23:02:43 »
 :O~
Opcje > pokaż ukryte pliki, pokaż pliki systemowe

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 21, 2008, 23:10:50 »
Spróbuje jutro, chwilowo dzięki

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 28, 2009, 15:03:29 »
Witam!
Czy ktoś może wie jak zmienić navigację navroad na automapę w urządzeniu nr-650btv ?
Po kliknięciu na ikonkę navigacji chcę aby wchodziła TYLKO Automapa. Nie chcę mieć 2 jednocześnie navigacji. Nie wiem tylko jak się mam dostać do systemu w urządzeniu.

*
      Nawigacja
      NavRoad szybko wyznacza trasę i automatycznie ją rekalkuluje gdy zjedziesz z wytyczonej drogi. Połączenie tych cech sprawia, że zawsze przybędziesz na czas do celu Twojej podróży. Proste i intuicyjne działanie, przejrzysty wygląd map 2D lub 3D, kolorystyka na dzień lub noc sprawiają, że NavRoad jest niezawodnym towarzyszem podróży samochodem.
      Największy pakiet map w jednym produkcie - aż 30 państw - zainstalowany na karcie SD*, który pozwoli Ci przejechać Europę wzdłuż i wszerz. Bez względu na to, w którym miejscu się znajdujesz i dokąd chcesz dojechać wystarczy, że wybierzesz cel podróży - adres, miejsce na mapie, punkt POI. NavRoad zawiera bardzo duży zestaw informacji o tysiącach miejsc użyteczności publicznej - punktach POI np. restauracje, stacje benzynowe, parkingi, hotele, apteki, szpitale i wiele innych. Dodatkowo każdy użytkownik może wprowadzić do pamięci swoje ulubione miejsca.
      NavRoad pozwala na wyznaczanie trasy z wieloma punktami pośrednimi, wyznaczonymi samodzielnie lub wybranymi z punktów POI.
    *
      Zestaw głośnomówiący  - za pomocą wbudowanego modułu Bluetooth, zmienisz NR650BTV w profesjonalny zestaw głośnomówiący.
    *
      Multimedia - NR650BTV jest wielofunkcyjnym urządzeniem, które stworzy domowe kino w Twoim samochodzie. Dzięki systemowi Dolby 5.1, podczas oglądania filmu na DVD lub programu telewizyjnego, będziesz słyszeć czysty przestrzenny dźwięk.
    *
      Tuner TV
    *
      Radio z RDS
    *
      Odtwarzacz DVD, CD
    *
      Odtwarzacz MP3
    *
      Album fotograficzny

Dane techniczne:

*
      Procesor Atlas ARM9, 200 MHz
    *
      ROM 64 MB
    *
      RAM 64 MB
    *
      Rozszerzenie pamięci Czytnik kart SD
    *
      System operacyjny Microsoft® Windows CE.NET 4.2
    *
      Moduł GPS SiRF star Xtrack II
    *
      Antena GPS Zewnętrzna
    *
      Wyświetlacz Dotykowy 6.5" TFT LCD
    *
      System kolorów NTSC, PAL
    *
      DVD DVD-Video, Audio CD, Video CD, MP3 CD
    *
      Obsługiwane formaty: CD, CD-R, CD-RW, DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW
    *
      Pasmo przenoszenia 96KHz: 20Hz ~ 44KHz
    *
      Radio FM, AM
    *
      Wzmacniacz 50W X 4Ch
    *
      Bluetooth V1.2

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 30, 2009, 14:23:42 »
Witam

Karta SD w czytnik i instalacja AM na karte.
Potem juz podmianka w linku 36#"\SDMMC\... na wlasciwa nawigacje (opis Berti) i karta do nawigacji.

Pozdrawiam