Są już nowe mapy 2008 Western Europe i Eastern Europe. I muszę przyznać, że moja mieścina nie miała dociągniętej drogi (brakowało zawsze jakieś 300m do ul. Mikołowskiej biegnącej z Rybnika na Katowice). Nawet w najnowszej mapie TT6 jej brak (nie wiem jak się ma sprawa z TT7). Teraz mapa ma tą samą dokładność jak najnowsza mapa Garmina 2008.
Inna sprawa to, że miałem okazję bawić się Garmin'em, TomTom'em i Navigon najbardziej podoba mi się pod względem graficznym. Wersja 6.2 na PDA chodzi już dość fajnie. Jedna sprawa. Na HTC Hermes (64MB Ram) żenada, kilka minut na włączenie programu. Chwilę chodzi szybko, a potem zwis. Już myślałem o restarcie, ale dziewczyna mnie zagadała i minęło kilka minut i patrzę, a tu się opcje włączyły!!! Kilka minut. Po przesiadce na HTC Kaiser (128MB Ram) już chodzi normalnie. Zauważalnie wolniej niż np. TT, ale już się nie czepiam. Może właśnie ogromny wpływ ma ilość RAMu na pokładzie.
Podoba mi się też, że przy każdym kraju pisze o limitach prędkości, limicie alkoholu, wymaganiach jak światła mijania, kamizelka, żaróweczki czy lina holownicza.