Navigon 8110

• 6 Odpowiedzi
  • 5617 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Stagos

Navigon 8110
« dnia: Maj 18, 2008, 19:44:56 »
Witam wszystkich! Zachciało mi się nowości i kupiłem sobie Navigona 8110, dałem go jednemu panu do odblokowania, który odblokował już parę urządzeń i nie mógł sobie z tym ustrojstwem poradzić. Czy ktoś miał już do czynienia z tym urządzeniem i udało się mu je odblokować? I czy jest ktoś kto może mi pomóc w odblokowaniu? Proszę pomóżcie :(
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2008, 19:52:46 wysłana przez Stagos »

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
Odp: Navigon 8110
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 19, 2008, 00:00:41 »
Czy mógłbyś napisać jak to jest z tym terenem w 3D? Jestem ciekaw czy faktycznie droga leci w górę, w dół itp. czy jest to raczej płasko jak do tej pory.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2008, 09:49:27 »
A po co Ci w ogóle przyszedł pomysł odblokowania? To nowe urządzonko z górnej półki masz mape całej Europy Navteqa 2008 Q2, która w Polsce ma pokrycie na bardzo przyzwoitym poziomie (w Europie zachodniej full wypas) - no i darmowe aktualizacje, do tego TMC, nadajnik FM, zestaw głośnomówiący Bluetooth. Czego chcieć więcej?

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2008, 10:11:53 »
Popieram poprzednika. Wczoraj wróciłem z Hiszpanii i rzeczywiście Navigon spisał się rewelacyjnie. Funkcja RealityView (czy jakoś tak...) działa wyśmienicie i w zasadzie do zera ogranicza możliwość jakiejkolwiek pomyłki ... jedyne problemy napotkałem w Hiszpanii, gdzie jednego (!) ronda nie było na mapie i raz wprowadził mnie na płatną autostradę (ale na szczęście opłata to było tylko 0,95 E  :) ... super sprzęcik ...

*

Stagos

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2008, 09:27:39 »
Z tą drogą to jest jak do tej pory raczej plasko nie widziałem żeby szła w górę i w dół. W podglądzie mapy to widać że idzie w górę i w dół

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 27, 2008, 10:20:45 »
Popieram poprzednika. Wczoraj wróciłem z Hiszpanii i rzeczywiście Navigon spisał się rewelacyjnie. Funkcja RealityView (czy jakoś tak...) działa wyśmienicie i w zasadzie do zera ogranicza możliwość jakiejkolwiek pomyłki ... jedyne problemy napotkałem w Hiszpanii, gdzie jednego (!) ronda nie było na mapie i raz wprowadził mnie na płatną autostradę (ale na szczęście opłata to było tylko 0,95 E  :) ... super sprzęcik ...
A według mnie funkcja RealityView niewiele wnosi i jest nieprzydatna. Pokazuje ona statyczny(!) obraz drogowskazu za jakim należy podążać. Nie wiemy w jakim miejscy skrzyżowanie jesteśmy. A jak ją wyłączymy, to wiemy, a informacja o drogowskazie (na górze ekranu) i pasie ruchu, którym należy jechać i tak się pokazuje.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 18, 2008, 15:29:45 »
Zgraj explorer.exe albo inny program z Windows CE na kartę SD pod nazwą UpdateMe.exe w katalog główny i resetuj urządzenie. Najlepsze jest to, że omija się też w ten sposób PIN!