Dlatego, że wbrew pozorom, podzielam twój pogląd to byłem jedną z tych osób, które "stymulowały" Jakuba do zajęcia się sprawą NP+ jakiś czas temu i od ponad roku śledzę co się z tym programem dzieje.
Powtórzę jeszcze raz program w swej obecnej postaci jest ciekawym i obiecującym początkiem, zwłaszcza w kategorii "value for money".
Natomiast do przyjemnego i oczekiwanego działania jeszcze mu "kawałek".
Mam nadzieję, że ten "kawałek" zostanie pokonany dzięki z jednej strony opinom prezentowanym również na forach PDAC, z drugiej dzięki pracy i uwagom zespołu betatesterów, do których i ja się zakwalifikowałem, którzy go ocenili i uwagi te przekazali zespołowi Navigo.
Masz rację, mając możliwość porównania z innymi programami patrzę na Navigo przez ich pryzmat, ale z drugiej strony dzięki temu wiem czego mu brakuje, bo inni mają, oraz wiem czego inni nie mają więc Navigo może mieć. I o to w tej zabawie chodzi.
Ja używam tych programów niemal za każdym razem jak wsiadam do samochodu nawet w mojej rodzinnej Warszawie ponieważ wlaśnie w Warszawie najłatwiej jest mi odkryć błędy i je zapamiętać. W nieznanym mi mieście nie wiem, czy program skierował mnie dobrą czy złą trasą tylko cieszę się, że dotarłem na miejsce.
A choć AM też istnieje w wersji na PC to kosztuje ona dodatkowe pieniądze więc nie wiem, czy można w wersji PC opracować trasę, a potem przenieść ją do PDA bo nigdy z tego nie korzystałem. Sama kalkulacja i rekalkulacja trasy w AM mi wystarcza. I to jest ewidentna przewaga NP+ nad AM.
A ile uwag, nie tylko moich, jest pod adresem AM czy TT to łatwo zobaczyć w innych postach

. I zobacz, że bez względu na to że wychodzi co raz starsza/wyższa wersja AM czy TT to ilość uwag nie zmniejsza się, a wręcz rośnie. Bo apetyt rośnie w miarę jedzenia i programowi dobremu, który w dodatku się rozwija stawia się coraz wyższe oczekiwania.
I niech tak będzie z korzyścią dla nas, użytkowników, howgh (jak mawiał Winnetou

)