NAVIGO Professional Plus

• 125 Odpowiedzi
  • 28560 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
NAVIGO Professional Plus
« dnia: Sierpień 23, 2005, 20:20:46 »
Czy ja się dobrze wczytuję, że brak jest w tym programie nawigacji głosowej?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2005, 20:33:38 »
To nie jest Automapa :) Program na miare Automapy ale z PPWK dopiero jest w trakcie przygotowywania. No ale dlatego Navigo bedzie bardzo tanie :)

*

• 6498
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2005, 10:45:35 »
Czy ktoś już dostał wersję beta do testowania?

*

Offline corona

• 251
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2005, 21:50:52 »
Chyba jednak będzie nawigacja głosowa. Oby

"W nowo opracowywanej wersji wkrótce dostępne będa również następujące funkcje:

• Podawanie wskazówek nawigacyjnych w formie graficznej
• Nawigacja głosowa;
• Automatyczna rekalkulacja trasy po “zjechaniu” z zaplanowanej trasy;
• Obrót mapy zgodnie z azymutem przemieszczania; "

tekst zapożyczony ze strony

http://www.geoinvent.pl/dokument.aspx?id=11

Tym czasem czekam na wersję testową

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2005, 22:08:49 »
Cytat: Moi
Czy ktoś już dostał wersję beta do testowania?
Moi, spokojnie, kazdy pewno czeka z niecierpliwoscia, jeszcze sie z nia najezdzisz, a pierwsze egzemlarze dotra najwczesniej na poczatku przyszlego tygodnia

no i fajnie by bylo jak bysmy dostali do testowania taka wersje jaka opisuje corona :)
----------------------------
the born to be wild

*

Offline kanczug

• 19211
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2005, 22:13:53 »
Cytat: corona

To nie jest ta wersja... :)
Tej jeszcze nie ma :D

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2005, 22:22:48 »
coz sie kuba tak nasmiewasz, oj nieladnie, bo w tym syderczym smiechu cos mozna wyczuc ;) ....
----------------------------
the born to be wild

*

Offline corona

• 251
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 25, 2005, 22:38:12 »
Cytat: jakub kańczugowski
Cytat: corona

To nie jest ta wersja... :)
Tej jeszcze nie ma :D

Kuba, a coś ty taki pewien?? :(
A może wiesz coś czego my nie wiemy? :))
A może jednak będzie to ta?
A jesli nie ta, to może dzięki testom powstanie właśnie ta??

*

Offline kanczug

• 19211
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 25, 2005, 22:40:06 »
Poniewaz wiem jak wygladala poprzednia wersja beta. Ta sie jeszcze nie bawilem, ale mam nadzieje ze czesc z tych bardziej przeszkadzajacych w pracy z programem bledow zniknelo. Natomiast ta nowa wersja ktora ma konkurowac z AM, GPMapa, MapaMap itd pojawi sie pewnie gdzies za kilka miesiecy

*

Offline corona

• 251
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 25, 2005, 22:42:45 »
Makało i po makale
Koniec wątku :(
eeech

*

Offline kanczug

• 19211
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 25, 2005, 22:43:58 »
Wasze testy maja na celu nie tyle zebranie propozycji do rozwoju tego programu, a zebranie informacji co poprawic, a nie czego brakuje - bo oni dobrze wiedza ze nie ma tam takich funkcji jak komunikaty glosowe i wiedza ze wszystkim na tym zalezy. Po prostu cos musi sie znalezc w tym nowym programie :) A ten ma byc tania alternatywa dla malo wymagajacych userow.

*

• 6498
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 25, 2005, 23:13:12 »
Cytat: marcus
Moi, spokojnie, kazdy pewno czeka z niecierpliwoscia, jeszcze sie z nia najezdzisz, a pierwsze egzemlarze dotra najwczesniej na poczatku przyszlego tygodnia
Niestety, nie załapałem się do testowania. Spóźniłem wysyłkę maila o jakieś 12 godzin.

Ta wersja Navigo (praktycznie zero nawigacji) może być alternatywą dla PDA Nawigatora, a nie AM, MM, czy GPM.
Przypomnę, że PDA Nawigator kosztuje 99 PLN.

NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 25, 2005, 23:27:56 »
Kuba się śmieje, ale nie napisał od kogo dostał poprzednią wersję Beta.
Za karę nie dostanie nowej ;)

Aha...teraz mam na swoim ipaku 4ry różne mapy. Musiałem zasponsorować sobie kartę SD gigówkę. Testy porównawcze sa bardzo ciekawe.

NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 25, 2005, 23:40:13 »
Bardzo "fajne" dozowanie wiedzy. "Zapraszamy do testów" a dopiero na forum informacje, że "Wasze testy maja na celu..." A może warto było podac warunki testowania zapraszając do nich? Jednak poczekam na przesyłkę. :)

*

Offline kanczug

• 19211
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 26, 2005, 16:36:50 »
Cytat: cawmook
Kuba się śmieje, ale nie napisał od kogo dostał poprzednią wersję Beta.
Za karę nie dostanie nowej ;)

Dostalem ja od PPWK :)
Ta druga o ktorej mowisz dostalem chyba miesiac pozniej ;)

*

Offline donulung

• *
  • 68
  • Sprzęt: i900
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 27, 2005, 00:40:13 »
Jak dla mnie najciekawszą funkcją tego programu jest możliwość zaplanowania trasy na pececie i przeniesienie jej do pda. Niestety trasy automatycznie wyznaczane przez Automapę delikatnie mówiąc nie zawsze spełniają moje oczekiwania a zakup drugiej licencji do wyznaczania tras na dużym ekranie (o ile wogóle istnieje możliwość przeniesienia ich później na palmtopa) raczej przeczy zdrowemu rozsądkowi. Upierdliwe ględzenie Jadźki że zjechałem z trasy i wyznacza nową też pomału zaczyna mnie wkurzać, zawsze miło będzie spróbować jakiejś odmiany ;)

NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 27, 2005, 03:01:19 »
Cytat: donulung
Jak dla mnie najciekawszą funkcją tego programu jest możliwość zaplanowania trasy na pececie i przeniesienie jej do pda.
Pod warunkiem, że to zadziała tak jak trzeba.
Ponieważ wszyscy tu uważają, że jestem bezkrytyczny wobec Garmina, to żeby mogli zmienić zdanie (jako ciekawostkę - OT) wrzucę kamyczek do garminowskiego ogródka.

Otóż w systemie Garmina trasy można wyznaczać zarówno w PC (program MapSource) jak też w odbiorniku. Dowcip jednak polega na tym  jeżeli na PC zaprojekujemy trasę "on road" czyli z routingiem, a następnie wyślemy ją do odbiornika to faktycznie nie jest przesyłana cała trasa, a tylko punkty: Start/Via/End.
Niby OK - prawda ? Otóż nie, bo nie wiedzieć czemu w MapSource i w odbiorniku są nieco inne algorytmy obliczeń. Np. w MapSource możesz ustalać prędkości dla poszczególnych kategorii dróg, co oczywiście ma wpływ na oblicznia trasy "najszybsza".
W odbiorniku - przynajmniej w moim modelu te prędkości są zaszyte na stałe i nawet nie wiem jakie są :(

W konsekwencji zdarza się że ta sama trasa w MapSource i w odbiorniku ...... nie jest tą samą trasą :)

Ale generalnie to sporadyczne przypadki i zgadzam się z Tobą, że przygotowanie trasy na PC i potem ich eksport do odbiornika jest fajną sprawą.
Zresztą nie tylko w przypadku samochodu !!!
Wykorzystując tę cechę Garmina tak właśnie zrobiłem "Przewodnik po Bieszczadach".
Zaprojektowałem w MapSource ok. 20 ciekawych tras (perpedes), które każdy może wraz z routowalną (po szlakach i ścieżkach !) mapą pobrać z mojej www i wgrać do odbiornika.

NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 01, 2005, 20:53:58 »
Otrzymalem dzisiaj program, faktycznie przydalby sie wątek, forum lub hotline dla betatesterów, jak narazie mam kilka problemów.

Jednakże Oświadczenie o treści:
Ja niżej podpisany, zgłaszając się dobrowolnie do przetestowania wersji beta NAVIGO Professional Plus dla PC i PDA zobowiązuję się do czasu ukazania komercyjnej wersji przestrzegać Umowy o zachowaniu poufności oraz zachowania w tajemnicy wszelkich pozyskanych informacji o produkcie. Jestem świadom, iż przekazanie pełnych praw do programu na zasadach określonych w ofercie, nastąpi po spełnieniu przez obie strony wszelkich wymogów pod względem formalnym wynikającym z Kodeksu Cywilnego wraz z innymi odpowiednimi aktami prawnymi.
Nie wywiązanie się z niniejszego oświadczenia rodzi sankcje prawne bez względu na rodzaj i dalszą funkcję używanego oprogramowania.
Nieco ochładza moją chęć podzielenia się z innymi betatesterami uwagami.
Tak może doszlibyśmy czemu dzieje się tak a nie inaczej a tak mogę tylko napisać - że coś mi nie działa - czemu? bo nie.

No i co dalej? Chciałbym z kimś porozmawiać o tym programie, czy może udało mu się dokonać tego co mnie się nie udało bo teoretycznie cały plan scenariusza testów u mnie legł w gruzach przez jeden mały szczegół.

*

• 6498
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 01, 2005, 21:16:43 »
Chyba musisz zwrócić się do supportu.

*

Offline Goompie

• **
  • 151
  • Sprzęt: MDA AMEO - (HTCX7500)
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 01, 2005, 21:18:03 »
Czy wszyscy którym obiecano wersję testową już ją otrzymali ? Ja dostałem zawiadomienie o tym, że przyjęto mnie do grona beta testerów, jednak listonosz jakoś ostatnio mnie nie odwiedza :)

NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 03, 2005, 14:33:57 »
Ja juz dostałem, płytka przyszła w wczoraj.

*

Offline dawk

• 323
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 03, 2005, 14:55:04 »
Ja wciąż czekam...

NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 03, 2005, 19:18:13 »
Ja otrzymałem w czwartek, i zdazylem juz przerobic praktycznie caly scenariusz beta testów. Została tylko jedna jazda, odkładam ją na niedzielę. Pojadę z psiakiem do lasu i sobie potestuję :)

Edit: Scenariusze testów wysłane
Pozostaje tylko czekac na to by wskazane niedogodności zostały poprawione w finalnej wersji.

*

Offline Bene

• 18
  • Sprzęt: Mio-168; F-S n560, HTC HD2
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 05, 2005, 12:52:38 »
Ja też już jestem praktycznie po testach :huh:

*

Offline Goompie

• **
  • 151
  • Sprzęt: MDA AMEO - (HTCX7500)
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 06, 2005, 15:26:24 »
O co chodzi z tym "kodem na opakowaniu" ?
Myślałem, że jak prześle faks z umową to doślą ów kod, ale ciągle go nie ma :(
Brak "kodu z opakowania" uniemożliwia zarejestrowanie aplikacji a co za tym idzie przeprowadzenie testu.

NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 06, 2005, 19:46:08 »
kliknij na pomiń aplikacje masz aktywna przez kilkadziesiat (30 albo 60) dni. jesli po tym czasie nie wprowadzi sie kodu aplikacja sie nie odpali. Na zrobienie testow masz 14 dni po przeslaniu wynikow zespol Navigo przesle (tylko nie wiadomo czy kolejna poprawiona wersje czy po prostu klucze do tej ktora zostala wyslana)

NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 06, 2005, 20:46:17 »
Goompie, scenariusze nie wymagają rejestrowania programu, a wiec mozesz je zrobić bez kodu. Kluczu do pełnej wersji, a więc wersji finalnej dostaniesz   jak juz ujrzy światło dzienne.

Testy prawie zakończone :)

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 07, 2005, 13:47:31 »
Tia... i ja już kończę testy. Szkoda, że nie mogę nic Wam powiedzieć, a byłoby o czym... ;)

*

Offline Bene

• 18
  • Sprzęt: Mio-168; F-S n560, HTC HD2
NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 07, 2005, 13:48:23 »
Ja odesłałem wczoraj.... ciekawe co dalej  :O~

NAVIGO Professional Plus
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 07, 2005, 15:33:41 »
mi przyslali dopiero wczoraj!!! 6/09/2005 odeslalem formularze ale nie dostalem klucza aktywujacego :( Ktos wie jak to sie zalatwia? jak ktos ma jakies uwagi odnosnie beta testow np Ty "Robert de Clair" to pisz na priva :)
ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)