Navigo na PC

• 5 Odpowiedzi
  • 3454 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Navigo na PC
« dnia: Maj 23, 2004, 14:46:14 »
Witam wszystkich.

Wprawdzie mam wrażenie, że forum nie koniecznie jest o GPS na PC, ale może ktoś mi pomoże. mam pytanie takie - czy do programu NAVIGO Samochodowa Mapa Polski w celu korzystania z odbiornika GPS konieczne jest dogranie osobnego modułu (tak jak w Microsoft AutoRoute 2001), czy też jest to integralna część programu. (Pytam, ponieważ u mnie po instalacji wszystko co dotyczy GPS jest nie aktywne - nawet miejsce do konfigurowania jest przeźroczyste). Sam GPS chodzi, bo sprawdziłem na innej mapie. Instaluję to na laptopie a odbiorniek GPS wyhląda jak myszka i jest na USB.
Proszę o pomoc lub przynajmniej skierowanie na inne forum, gdzie ktoś będzie bardziej z mojej bajki.
POzdrawiam

kurm

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Navigo na PC
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 23, 2004, 16:50:25 »
Nie wiem czy dobrze kojarze, ale zwykle Navigo nie posiada opcji wspolpracy z GPS, tylko wersja Professional.

Navigo na PC
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2004, 08:26:48 »
Cytat: jakub kańczugowski
Nie wiem czy dobrze kojarze, ale zwykle Navigo nie posiada opcji wspolpracy z GPS, tylko wersja Professional.

dzięki za podowiedź.okazało się, że faktycznie ta wersja nie obsługuje GPS. sprawdziłem i wyszło, że oprócz Profesional jest jeszcze jakaś wersja Premium (dystrybuowana, przez inną firmę i kosztująca połowę profesionala).

przy okazji - słyszałem, że AutoRoute 2004 na PC nie obejmuje siatki dróg na wschód od Odry. Prawda to? Mam 2001 i tam polskie drogi jak najbardziej są. Przecież to by było uwstecznienie.
Czy ktoś ma jakieś dane na ten temat?

Na koniec - znacie może jakiś adres forum o GPS na PC (głównie na laptopy)?

pozdrawiam

*

Offline mago

• 325
Navigo na PC
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2004, 09:18:39 »
Ostatnia wersja AutoRoute ktora obsluguje Europe Wschodnia jest 2002. Pozniej Microsoft wycofal sie z tego z powodow "licencyjnych". Prawdopodobnie chodzi o jakies problemy z producentami map.

Navigo na PC
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2004, 14:22:06 »
lipa.

dzięki za odpowiedź

pozdrawiam

*

Offline zibek

• 12
  • Sprzęt: Asus A636, Dell Axim5
A AutoRoute 2006 ?
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 14, 2006, 01:37:26 »
Witajcie !

A MS AutoRoute 2006 ma Polskę, czy też nadal nie ?

Jakoś nie mogę znaleźć info na ten temat.

Pozdrawiam - zbig.