Navigo na Acer n311 ?

• 3 Odpowiedzi
  • 2018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
Navigo na Acer n311 ?
« dnia: Październik 13, 2006, 11:37:30 »
Czy komuś działa poprawnie Navigo 2 na n311 w trybie VGA?
U mnie obserwowane są następujące objawy:
1. Bardzo często program "znienacka" kończy działanie przed lub chwilkę po pokazaniu ekranu z mapą. Jeżeli już mapa nawigacji pozostanie na ekranie, to program działa stabilnie przez parę godzin, pod warunkiem, ze niczego nie "kombinuję" - czyli nie dotykam ekranu. Próba wejścia do menu kończy się często przerwaniem działania programu lub objawem jak w pkt. następnym.
2. Jeżeli przechodzę z jednego menu do innego, to często program nie odświeża ekranu. Zostawia stare napisy wraz z nowymi, nie rysując tła obrazu. W innym wariancie stare napisy znikają i pojawiają się nowe, ale na "gołym" ekranie, bez tła. Czasem taka strona jest "aktywna" i dotknięcie odpowiedniego miejsca ekranu powoduje stosowny skutek.
3. Próba przejścia na chwilę do innego programu (np. do systemu) zawsze powoduje nagłe, samoistne zakończenie pracy Navigo.
Objawy te dotyczą zarówno wersji LOGO, jaki nowej 30-dniowej "bety"
Po zgłoszeniu tych problemów do PPWiK poradzono mi, żebym zainstalował wersję QVGA. Rzeczywiście, ta działa (jak narazie) bez problemów. Jednak mapa, a szczególnie opis ulic wygląda w tej rozdzielczości dość kiepsko  :(
Demo Automapy działa u mnie bardzo stabilnie.
Moja konfiguracja:
Acer N311 z kartą SD 2GB, najnowszy ROM ver. 1.00.16, spolszczenie Sunnysoft ze strony Acer-a, Navigo zainstalowany na karcie SD.
GPS Globalsat BT-359S - brak problemów we współpracy tego urządzenia z Navigo.
A jak u Was?

Re: Navigo na Acer n311 ?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2006, 19:23:47 »
Cytat: "KM"
Czy komuś działa poprawnie Navigo 2 na n311 w trybie VGA?
A jak u Was?

Wersja z Logo- zawiesil mi sie 1 raz na kilkanascie godzin testowania- zaden z problemow, ktore opisales nie wystepowal- bez problemu przelaczalem sie a program pracowal w tle. Nie instalowalem spolszczenia...

*

Offline bikekowal

• 13104
Navigo na Acer n311 ?
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2006, 22:47:36 »
VGA potrzebuje trochę pamięci. Jeśli masz jakies programiki poinstalowane w pamięci głównej to wrzuć sobie je na karte. Później powinno iść wszystko bez problemu.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
Navigo na Acer n311 ?
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2006, 08:59:27 »
Dzięki za sugestie. Cieszę się, że u Was OK. Za jakiś czas planuję HR (dla higieny), więc będzie okazja, by zrobić porządek z pamięcią.