Navigo i Jornada 568

• 5 Odpowiedzi
  • 2080 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Navigo i Jornada 568
« dnia: Sierpień 28, 2006, 12:12:12 »
Witam

Mam następujący problem Kupiłem Navigo Professional + i mam z tego powodu tylko kłopot . Na PC owszem i działa .Są drobne błedy w planowaniu tras ale ogólnie może być. Natomiast z łączeniem z GPS na CF jest po prostu dramat. Na przykład pokazuje łaczność  z GPS ale nie łapie fixa lub na odmianę złapie a potem go gdzieś gubi. Generalnie śmieć . Po telefonie do serwisu dowiedziałem się że program nie pracuje z PPC2002 ale tego nie ma nigdzie ( a przynajmniej nie udało mi się tego znaleść ) napisane. Może ktoś rozwiązał ten problem.  Ew. może lepiej pracuje z dołączanym Garminem  na przykład. Może ktoś z Was to przetestował .  Aha , aby uprzedzić pytania . W innych programach (Ozi  ,Russa niestety w wersjach testowych ) układ palmtop + GPS CF spisują się dobrze . Bez rewelacji ale poprawnie.

*

Offline bikekowal

• 13104
Navigo i Jornada 568
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2006, 19:43:45 »
Do jakiego serwisu dzwoniłeś? Chyba nie do serwisu Navigo...
Pro+ działa bezproblemowo z 2002. Masz coś widocznie namieszane. Sam go używałem na Dellu Aximie z Win 2002. I działał bezproblemowo. Spróbuj z jakims innym programem, ale jeśli nie łapie Ci fixa to masz tandetny odbiornik. To nie jest wina aplikacji, ja korzystałem z odbiornika na BT i działał idealnie.

A może ściągałeś jakies łatki/aktualizacje do swojego PPC???
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Navigo i Jornada 568
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2006, 21:04:08 »
Cytat: bikekowal
Do jakiego serwisu dzwoniłeś? Chyba nie do serwisu Navigo.../quote]
Może po kolei  - Numer do miłej skąd inąd osoby z serwisu Navigo dostałem z infolinii więc pomyłka wykluczona . Pan wyraźnie powiedział że w ppc 2002 to nie będzie dobrze pracować - sądząc z poziomu wiedzy nie był to sprzątacz.
Pro+ działa bezproblemowo z 2002. Masz coś widocznie namieszane. Sam go używałem na Dellu Aximie z Win 2002. I działał bezproblemowo. /quote]

Nie twierdzę że w każdym wypadku tak jest .  W moim na pewno nie działa i wina nie leży po stronie odbiornika czy GPS - u dlaczego poniżej będzie wyjaśnienie

Spróbuj z jakims innym programem, ale jeśli nie łapie Ci fixa to masz tandetny odbiornik. To nie jest wina aplikacji, ja korzystałem z odbiornika na BT i działał idealnie. /quote]
Jak to wyraźnie napisałem w moim poprzednim poście z innymi programami do obsługi Giepsa palmtop sprawuje się dobrze zarówno z GPS Viewerem , Russą  czy OziCE.

Cytat: "bikekowal"
A może ściągałeś jakies łatki/aktualizacje do swojego PPC???

Nie system jest czysty i nic poza programami do nawigacji na nim na razie nie chodzi . Problem więc pozostaje i jeżeli ktoś ma doświadczenia z układem  Jornada  GPS na CF to bardzo prosze o pomoc

*

Offline bikekowal

• 13104
Navigo i Jornada 568
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2006, 22:08:36 »
To jakby nie było bardzo ciekawy problem, pogrzebie w płytkach, znajde navigo i zarzuce na moje PDA, moze coś mi się nasunie. Szkoda, że nie masz możliwości podłączenia tego odbiornika do laptopa, bo mozna by sprawdzić jak sie zachowuje z werją PC. W każdym bądź razie poszperam, może coś wymyśle.
Pozdrawiam
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline yarocz

• **
  • 137
    • http://www.mobilni.cba.pl
  • Sprzęt: HP 114,HOLUX 240,Goclever:T76 GPS TV i Phone 500
Navigo Prof. Plus
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2006, 21:15:57 »
Miałem podobny problem na MDA1 i dlatego kupiłem iPAQ 3970 .
Cały dowcip w połączeniu z GPS polega na tym aby urządzenie posiadało odpowiednio dużo wolnego ramu . WM 2002 nie ma tu mic do rzeczy .
Jeśli możesz to przed uruchomieniem aplikacji wejdź w : Settings,System,Memory - wyłącz wszystkie programy i przesuń suwak pamięci tak aby max zwiekszyć dostepny ram .
Potem uruchom Navigo i sprawdź czy działa lepiej.
U mnie pomagało.

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
Navigo i Jornada 568
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 08, 2006, 20:18:14 »
Cytat: "rfoltman"
Pro+ działa bezproblemowo z 2002. Masz coś widocznie namieszane. Sam go używałem na Dellu Aximie z Win 2002. I działał bezproblemowo.

Nie twierdzę że w każdym wypadku tak jest .  W moim na pewno nie działa i wina nie leży po stronie odbiornika czy GPS - u dlaczego poniżej będzie wyjaśnienie

Spróbuj z jakims innym programem, ale jeśli nie łapie Ci fixa to masz tandetny odbiornik. To nie jest wina aplikacji, ja korzystałem z odbiornika na BT i działał idealnie.

Jak to wyraźnie napisałem w moim poprzednim poście z innymi programami do obsługi Giepsa palmtop sprawuje się dobrze zarówno z GPS Viewerem , Russą  czy OziCE.

Mam dokładnie tak samo na HP Ipaq 6515d.
Więcej fixa nie ma niż jest.
Może to faktycznie kwestia pamięci, bo Igo też lubi wywalic się brakiem pamięci.
AM i TT pracują w miarę poprawnie.