Właśnie rejestrowałem program z Logo na stronie i bez problemu wszystko ładnie śmiga. Dla mnie, który posiada Navigo2 informacja że upgrade Navigo8i jest za darmo to super wiadomość. Ciekawe czy teraz Ci którzy tak gadali na producentów że nic nie robią będą dalej mieli takie słabe zdanie o nich.
mnie najbardziej ciekawi dlaczego na forum cicho o ostrzeganiu o korkach? Dla mnie to tak naprawdę nowość w skali polskiego rynku - NaviExperta nie mozna zaliczac, bo tam nie ma informacji o korkach a jedynie algorytm który dziala tak sobie. Co mi tam po rysowaniu budynków na ekranie jeśli muszę stać w korku zamiast jechać? To jedna z najważniejszych funkcji wreszcie się pojawiła. I mówię to dlatego że sprawdziłem, że działa. Nie wiem jak to wygląda w miastach typu Wrocław, Poznań czy Gdańsk. Wiem, że działa w Katowicach i wiem, że działa w Warszawie. Warszawa to mały pikuś, bo wiele tras już znam. Katowice to inna bajka, bo nie znam miasta i stać w korkach lub w nich nie stać to być albo nie być. Po raz pierwszy można wreszcie poczuć (w POLSCE!!!, że nawigacja nie stanowi tylko suchego algorytmu wyznaczenia trasy od punktu A do punktu B, ale też może podać coś więcej.
I na koniec ciekawostka. Wczorajsza trasa Warszawa - Częstochowa - miejsce - okolice Bełchatowa (dokładnie nie znam) - dostałem info o remoncie na trasie - dzięki temu nie stałem w kilkukilometrowym korku. Niestety, Polska to kraj absurdów - remonty dróg rozpoczyna się tutaj gdy wszyscy wyjeżdzają w trasę samochodem, dlatego takie informacje kosztuja nas duuużo mniej nerwów.