Aktualizacja 6.6 z dnia... 22.04.2008 już jest.

• 6 Odpowiedzi
  • 2859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline (L)

• 24
Aktualizacja 6.6 z dnia... 22.04.2008 już jest.
« dnia: Kwiecień 21, 2008, 17:29:15 »
Cytuję za stroną navigo:
"Najważniejsze zmiany w stosunku do wersji 6.5:

1. Rozszerzenie bazy danych o sieć ulic i punkty adresowe oraz dodanie szczegołowej lokalizacji POI:
- Barwice
- Brusy
- Czarne
- Debrzno
- Dzierzgoń
- Gniew
- Kępice
- Miastko
- Nowy Staw
- Pęplin
- Polanów
- Prabuty
- Skórcz

2. Dołączenie bazy punktów adresowych, aktualizacja bazy podstawowej oraz podniesienie jakości lokalizacji PoI:
- Maków Mazowiecki
- Nałęczów
- Tuszyn

3. Aktualizacja podstawowej bazy danych ulic:
- Bartoszyce
- Bytom
- Chorzów
- Czarnków
- Czeladź
- Grodzisk Wielkopolski
- Katowice
- Kętrzyn
- Koluszki
- Kraków
- Kuźnica Raciborska
- Lidzbark Warmiński
- Łódź
- Łuków
- Miechów
- Myślenice
- Ostrzeszów
- Rawicz
- Ruda Śląska
- Sepólno Krajeńskie
- Siemianowice
- Siemiatycze
- Skarszewy
- Skawina
- Sławno
- Sułkowice
- Szczekociny
- Szczytno
- Wolsztyn
- Wrocław
- Września
- Zabrze
- Zielona Góra

4. Podniesienie jakości PoI:

5. Aktualizacja przebiegu wybranych dróg m.in:
- podniesienie jakości geometrycznej ok. 4000 km dróg lokalnych

6. Inne:
- Aktualizacja danych o fotoradarach, stacjach benzynowych
- Eliminacja większości jednoznacznie opisanych (ok. 99%) przez użytkowników  nieaktualności i błędów danych
zgłoszonych w okresie 10 lutego 2008 - 15 marca 2008.
"

Tak właściwie to ta wersja danych była zaimplementowana w "Serwisie zgłoszeń aktualizacyjnych" już od 08.04.2008, ale dopiero teraz udostępnili ją do ściągnięcia...

Dodatkowo 'Serwis zgłoszeń' został wyposażony w bardzo fajną funkcję "przeglądu zgłoszeń". Teraz czarno na białym widać, które poprawki zostały uwzględnione, które nie i dlaczego  :P (w moim przypadku uwzględnione są  wszystkie zgłoszenia również 'archiwalne', tyle że mój staż nie sięga więcej niż pól roku, więc nie więm jak bedzie u bardziej doświadczonych kolegów...  :ohreally:)

P.S. To mój pierwszy Post na forum, więc witam!   B)

*

Dżeju

Odp: Aktualizacja 6.6 z dnia... 22.04.2008 już jest.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2008, 19:00:38 »
... Dodatkowo 'Serwis zgłoszeń' został wyposażony w bardzo fajną funkcję "przeglądu zgłoszeń". Teraz czarno na białym widać, które poprawki zostały uwzględnione, które nie i dlaczego :P ...

Rzeczywiście działa, bardzo dobre usprawnienie. Navigo w tym względzie wyprzedziło zarówno MM jak i AM  :mrgreen:

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2008, 19:18:37 »
a no nieźle  :ok:. Też o tym nie wiedziałem, a aktualizacja już się ściąga.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2008, 01:37:02 »
... Dodatkowo 'Serwis zgłoszeń' został wyposażony w bardzo fajną funkcję "przeglądu zgłoszeń". Teraz czarno na białym widać, które poprawki zostały uwzględnione, które nie i dlaczego :P ...

Rzeczywiście działa, bardzo dobre usprawnienie. Navigo w tym względzie wyprzedziło zarówno MM jak i AM  :mrgreen:

Dzięki temu widać jak sobie w kulki lecą.
Przynajmniej dwa z moich zgłoszeń oznaczyli jako "zrealizowane" mimo, że palcem w mapie nie ruszyli i nic nie poprawili w danym miejscu, program jak prowadził źle tak prowadzi źle, jak ronda nie mieli na mapie, tak nadal go nie mają.

*

Offline (L)

• 24
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2008, 17:40:30 »
Przynajmniej dwa z moich zgłoszeń oznaczyli jako "zrealizowane" mimo, że palcem w mapie nie ruszyli i nic nie poprawili w danym miejscu, program jak prowadził źle tak prowadzi źle, jak ronda nie mieli na mapie, tak nadal go nie mają.
A kiedy zgłosiłeś te dwie niezrealizowane poprawki? Jeżeli po 15.03 to nic dziwnego... Sam mam parę zgłoszeń wysłanych później, które już mają status "Zrealizowany", ale siłą rzeczy w obecnej aktualizacji się jeszcze nie znalazły. Na mapce podglądowej przy zgłoszeniu jest 'zdjęcie' z wersji ostatnio wydanej, więc może być wrażenie, że nic nie zrobili  :evil:  Wystarczy poczekać na następną aktualizację...   :ohreally:

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2008, 19:37:50 »
A kiedy zgłosiłeś te dwie niezrealizowane poprawki? Jeżeli po 15.03 to nic dziwnego...

Zgłosiłem tak z pół roku temu - a jedna była nawet powtórzeniem innej sprzed prawie roku, która cały czas ma status "oczekujący".
Innym słowem - bałagan na całego.

*

Offline (L)

• 24
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 23, 2008, 01:18:53 »
Zgłosiłem tak z pół roku temu - a jedna była nawet powtórzeniem innej sprzed prawie roku, która cały czas ma status "oczekujący".
Innym słowem - bałagan na całego.
Moje poprawki jak na razie zrealizowali w 100%, więc złego słowa o nich nie powiem...  :wink:
Właśnie zauważyłem iż zgłoszenia które zostały "zrealizowane", a nie zdążyły jeszcze trafić do nowej wersji danych, zmieniły swój status na "W trakcie realizacji", co powinno wyeliminować  'nieporozumienia'  :mysli: