Testuje NE od kliku tygodni i dochodzę do następujących wniosków:
1. Zanikają komunikaty w NE po odebraniu lub nawiązaniu połączenia telefonicznego. Pomaga wyjście i ponowne wejście do programu.
2. Przeliczanie jest szybkie pod warunkiem, że jest sygnał GMS - bywa, że trwa minutę lub dwie jak sprzęt go łapie.
3. Omijanie korków w miastach jest ok pod warunkiem, że nie zaczynają właśnie działać Mappety (pseudo naprawiacze dróg).
4. Dobrze zarządzanie POI w okolicach Poznania.
5. Szybkie (1 dzień) reagowanie na zgłaszane remonty lub zmiany np. kierunków ruchu lub zamykanie ulic.
6. Brak użytkowników NE w północnej Polsce lub totalne OLANIE sprawy POI przez NE. Dyskwalifikuje to ten system do użytku na trasach.
7. Zerowe podejście do POI zgłaszanych przez użytkowników lub testujących Betę.
Nie wierzę, że żaden z użytkowników nie zgłaszał stałego punktu kontrolnego na końcówce dwupasmówki na wylocie na Warszawę przy rafinerii. Od Wocław do Starego Miasta w Gdańsku jest zaznaczony 1 (jeden) punkt kontrolny

.
Na trasie z Bydgoszczy do Gdańska karmników jak nasiał a NE cichutki - nic nie wykazuje. Zgłaszałem ileś razy różne radary, miejscówki ale brak wyników. Jutro rano ponownie jadę do Poznania, przewczoraj zaznaczyłem ile się dało

POI. Podam info, czy mam może pomroczność jasną.

Pozdr
K..a
P.S.
Moje ID w Ne: 3309725135