Zgrywanie oryginalnego romu

• 7 Odpowiedzi
  • 992 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline CTH

• 20
« dnia: Październik 29, 2005, 11:41:02 »
Mam oto takie male zapytanie.... mam mpx200 wraz z oryginalnym systemem 2002.... nie trudno sie domyslic ze wgranie nieoryginalnego 2003 spowoduje utrate gwarancji na ten tel. tzn. 2 lata.... dlatego moje pytanie brzymi... jak zdrac obecny rom  i zrobic sobie tzw. backup'a ??

a sprawa... istnieje jakas mapa dzialajaca po gprs'ie dla wm2003 ?

thx, za info...

P.s. najlepszy nowy wm2003 to MPx-Land'u ?? tak sie zastanawiam... :>

wie ktos gdzie mozna dostac gprs'a za male pieniadze na sd'ki ?

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2005, 13:16:56 »
Zgrać romu z telefonu się nieda.
Jak zmienisz system to gwarancje stracisz.
Backup(kontakty,ustawienia,smsy itd)  najlepiej przez ActiveSync i Outlook, chociaż ja polecam Sprite Backup for Smartphone.
Hmm... a co do map na GPRS !!! to niema czegos takiego !!!
GPRS - to jest pakietowa przesyłka danych, pomyliło Ci sie chyba z GPSem...
Zreszta nawet jak znajdziesz mape pod ten telefon to i tak niebedzie działać GPS, ponieważ musisz mieć odbiornik w telefonie.. a tego niema i niebędzie !!!
Dalej... Najlepszy Rom... poszukaj na forum, to wszystko juz było wałkowane kilka razy... JA polecam SuperMoto 2+T9pl
A co to "wie ktos gdzie mozna dostac gprs'a za male pieniadze na sd'ki " niewiem o co chodzi!! wyjaśnij to polskiemu :P
Ps. a tak na zakończenie, polecam opcje Szukaj na Forum i google . POZDRO

*

Offline CTH

• 20
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2005, 13:26:36 »
hmm... wiec jest gps na sd.... wiec prosze nie mowic ze nie ma... oto link... do PDA... lecz wystarcza sterowniki i juz dziala na mpx'ie...: http://www.expansys.com/product.asp?code=119019&partner=register

(tak samo jak wi-fi.... na sd)

co do gwarancji.. to wiem ze ja strace... dlatego pytam o jakis program do zgrania tego wina i wrazie gwarancji wgrania go ponownie....

*

Offline denas

• 35
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2005, 13:42:47 »
No dobrze to w takim razie wyciągnij kartę SD, włóż w jej miejsce GPS na gniazdo SD i co ??? Program + mapa będzie gdzie ??? Napewno nie w pamięci telefonu.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2005, 13:55:21 »
Dokładnie o to mi chodziło... niema czegoś takiego jak mapa+odbiornik GPS na mpx200 !!

*

Offline CTH

• 20
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2005, 14:29:15 »
jest jush gps i do tego osobne gniazdo (w nim na sd...) i tak samo jak wi-fi z wbudowana iloscia pamieci.....

panowie powoli schodzimy z tematu.... chodzi mi o backup'a oryginalnego flasha.... jakim programikiem go zrobic.. ??

*

Offline denas

• 35
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 30, 2005, 23:44:58 »
Wydaje mi się, że można tego dokonać programem Mpx200_Backup - tym któreg trzeba użyć przy odblokowaniu pasma 900MHz w modelach, które go nie posiadają. Co prawda do tego potrzebny jest flash pierwszych 256KB, ale można tym programem również wykonać full flash i zapisać go jako .img .bin lub .raw

*

Offline Fazarro

• **
  • 156
  • The Arsonist
  • Sprzęt: LG P920
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 04, 2005, 12:23:30 »
ten programik bardzo dobrze nadaje sie do sciagania simlocka :))
I jesteś tego na 100% pewien?