więcej basu w MPX200 - BRAK KLUCZA "AUDIO" W HKLM

• 5 Odpowiedzi
  • 1118 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 19, 2005, 10:50:24 »
Witam serdecznie. Klania się Marcin - przedstawiam się ponieważ jestem nowy, dziś zarejestrowany. Od kilku dni zaglębiam się w lekturę wszystkich możliwych tematów, na jakie trafilem, ale nie mogę znaleść odpowiedzi. Chodzi o zwiększenie ilości basu podczas odtwarzania plików mp3 na motoroli MPX200. W kilku już miejscach znalazlem opis jak to zrobić, ściągnąlem i zainstalowalem program PHM Registry Editor, ale niestety - NIGDZIE nie znalazlem klucza AUDIO. Wedlug wszystkich opisów, na jakie trafilem -powinien być  w HKEY_LOCAL_MACHINE od razu z wierzchu. Tymczasem nie ma go tam, ani w ogóle nigdzie indziej. Czy ktoś jest w stanie pomóc mi i powiedzieć, co mam zrobić, abywspomniany klucz się pojawil. Jeśli chodzi o sam system w moim telefonie:
MS Windows Smartphone 2002 version 3.0 (Build 13258)
z góry dzięki za wszystkie rady i wskazówki.

*

Offline misiaczekm

• **
  • 163
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2005, 14:48:36 »
ustawienia basów tylko w WM2003
() ()    MisiaczekM
( o )
() _ ()
() ()

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2005, 15:29:31 »
misiaczekm -dziękuję za pierwszą odpowiedź.

Tylko w 2003? Tu się zdziwilem, bo na forum bylo w kilku miejscach napisane, że te wszystkie zmiany w rejestrach związane z dodaniem basów dotyczą 2002 (?!) Do tego stopnia, że ktoś chyba nawet pytal, jak to wygląda w 2003. A tu, z Twoich slow wynika, że to na odwrót... (?) No nic - proszę nadal o pomoc wszystkich, którzy coś więdzą w tym temacie.

*

Offline pw

• 27
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2005, 13:52:32 »
A właśnie, nie mozna w WM2002? To ciekawe jak to robi program PocketMusic, że ma opcje eXtraBass :)

Tak czy inaczej, pytanie brzmi, czy można w WM2002 jakoś podbić basy? Program PocketMusic potrafi mi sie baaardzo zawiesic, więc nie za bardzo uśmiecha mi się używanie tego softu, z kolei w BetaPlayer'ze nie ma podbicia basow...

Może jednak ktoś coś wie, słyszał, sprawdził, stestował?

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 07, 2005, 18:20:42 »
Cytat: pw
z kolei w BetaPlayer'ze nie ma podbicia basow...
Przeciez BetaPlayer posiada 10-zakresowy korektor. Inna sprawa ze przy uzyciu korektora muzyka traci na jakosci.. (przynajmniej u mnie).

*

Offline pw

• 27
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 07, 2005, 18:38:19 »
Cytat: sajlent
Cytat: pw
z kolei w BetaPlayer'ze nie ma podbicia basow...
Przeciez BetaPlayer posiada 10-zakresowy korektor. Inna sprawa ze przy uzyciu korektora muzyka traci na jakosci.. (przynajmniej u mnie).

Ale nie podbijesz equalizerem basów tak jak np. opcją w PocketMusic. Equalizer + opcja podbicia basów = możliwość słuchania muzyki na przyzwoitym poziomie.

Aktualnie testuję WM2003 (supermoto2), więc zobaczymy jak to jest z tym podbiciem basów.