Sms firewall, dokuczliwe smsy na mpx200

• 4 Odpowiedzi
  • 1906 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 21, 2005, 15:52:20 »
Właśnie zainstalowałem Info Sharp, a więc program który między innymi potrafi postawić zapory przed dzwoniącymi niechcianymi numerami i smsami. Nie udało mi się jednak zablokować dręczących smsów z internetu o treściach matrymonialnych :) :(:(:(:(. Smsów przychodzi około 150 dziennie. Jestem użytkownikiem Heyah.

Co ciekawe, smsy nie przychodzą np z bramki ery (z numeru 6652) tylko w "Od" widnieje napis Network (mam motorole mpx200 bez polskiego menu).

Smsy zaczęły przychodzić w dniu kiedy zmieniłem telefon z Sony Ericsson t300. Z jednej strony niemożliwym chyba jest, aby po zmianie tylko aparatu (sim mam stary) aktywowała się tak nieznośna rzecz, lecz z drugiej strony aż taki zbieg okoliczności?

Może ktoś z was miał taki problem i udało się z nim poradzić
Pozdrawiam

Paweł

*

Offline baja

• **
  • 125
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2005, 16:05:34 »
witam
ja bym podejrzewal wlaczona funkcje WIADOMOSCI SIECIOWE (tak to sie nazywa na nokiach chyba). pewnie w mpx bylo domyslnie wlaczone i daltego po zmianie aparatu zaczales dostawac smsy. z tego co slyszalem to wlasnie jest ich duzo o takiej tresci. dlatego mysle ze to wina tego co napisalem.
pozdro
baja

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2005, 16:22:11 »
settings/phone/channels i odchacz oba "ptaszki"

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2005, 16:49:16 »
Ok, zrobiłem, poczekam, ale juz jest dobrze bo od 10 min nie przychodzą:)thx silent i baja!

Bardzo dobrze, że jest coś takiego jak pda club. Nie mam pojęcia gdzie znalazłbym odpowiedzi na te wszystkie pytania:)

Pozdrawiam

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2005, 17:00:31 »
Znalazl bys je jakbys wczesniej przeszukal forum bo pare dni temu na takie same pytanie odpowiadalem :)

Rowniez pozdrawiam