sd czy mmc?

• 7 Odpowiedzi
  • 1402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sd czy mmc?
« dnia: Sierpień 28, 2005, 20:56:47 »
Jakich kart uzywacie SD czy MMC? ktore lepsze do MPX200? Chcem sobie kupic teraz 512mb (bo obecnie mam tylko 128) - aktualnie mam SD ale MMC chyba sa lepsze (szybszy transfer). Jakich wy uzywacie? I czy woogle MPX200 czyta MMC? bo na roznych stronach rozne opinie czytalem z gory dzieki za szybka odp.!

Aha i jeszcze jedno ;) czy dziala wam IRDA w win2003? bo mi nie chce za nic. poruszalem ten temat kilka razy ale nic nikt nie wiedzial.

sd czy mmc?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2005, 22:15:39 »
Irda mi nie dziala ale jeszcze jej nie potrzebowalem chociaz rozwazam uzycia mojej motki jako pilota do tv bo wiem ze mozna( czasami trudno ruszyc sie po pilota:)) a co do kart ja uzywam dwoch sd jednej 128 i 256 ale juz poluje na wieksze -co do szybkosci hmmm no wiesz jesli ci chodzi o przenoszenie plikow z kompa na karte to tylko poprzez czytnik kart wtedy trwa to chwilke no chyba ze uzywasz kompa z intelem w srodku o zegarze 200mhz....tak na serio uzywam sd kart od dwoch lat i nigdy mnie niezawiodly a dla motki to chyba niema roznicy jaka karte uzyjesz mmc bedzie lykac tak samo jak sd.

sd czy mmc?
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2005, 22:26:47 »
A ja polecam SD, z większymi MMC miałem rózne problemy (chociaż to może wina producenta).

Cytat: macone
Irda mi nie dziala ale jeszcze jej nie potrzebowalem chociaz rozwazam uzycia mojej motki jako pilota do tv bo wiem ze mozna( czasami trudno ruszyc sie po pilota:))

Ciekawa sprawa gdybyś wiedział już jakiego programu się używa itp. to napisz na mojego maila.

sd czy mmc?
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2005, 22:34:04 »
wlasnie ja wolalbym mmc bo skoro mam juz sd ;) to i mmc by sie przydalo przy pozniejszej zmianie telefonu przynajmniej mialbym wieksza roznorodnosc kart...

a ma za nic nie chce irda dzialac

co do pilota to raczej zadziala ot tylko na kilka metrow (gora 2) ale jestem ciekawy jak cos znajdziesz daj znac...

*

Offline dawk

• 323
sd czy mmc?
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2005, 22:35:45 »
Ja polecam MMC jednak... Transfery w sumie podobne, ale za to MMC są dużo bardziej solidne. SD przy częstym używaniu lubią się czasem rozkleić albo sie ząbek wyrobi i w ogóle jakieś takie delikatniejsze są.

Poza tym na korzyść MMC przemawia również większa kompatybilność - nie wszyskie urządzenia obsługujące MMC obsługują SD, a na odwrót zawsze.

Generalnie jeśli nie wysyuwasz zbyt często tej karty i chcesz jej używać tylko w tej Motorolce to będzie Ci wszystko jedno.

sd czy mmc?
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2005, 22:42:40 »
Cytat: grz3gorz
aktualnie mam SD ale MMC chyba sa lepsze (szybszy transfer). Jakich wy uzywacie? I czy woogle MPX200 czyta MMC?

Jezeli MPX200 czyta SD to na 100% czyta MMC. Nie wiem czy MMC sa lepsze, na pewno nie sa szybsze.

*

Offline Davka

• *
  • 73
    • http://bt.davka.info
sd czy mmc?
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 29, 2005, 00:55:09 »
Ja jeszcseraz przypominam że MPx200 ma małe problemy z niektórymi MMC. SD czyta poprawnie. I jeśli nie masz czytnika to bierz zwykłe SD, jak masz czytnik na USB 2.0 to bierz szybkie SD.

sd czy mmc?
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 29, 2005, 12:14:03 »
Kiedy cos kopiuje do mpx200 to nie kopiuje przez kabel tylko czytnik jest szybciej kupuj sd najlepsze moim zdaniem