Poszukuje aplikacji

• 31 Odpowiedzi
  • 3525 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline taz84

• 41
Poszukuje aplikacji
« dnia: Maj 20, 2005, 23:07:27 »
Witam. Bardzo pilnie poszukuje aplikacji, za pomocą której będę mógł sprawdzić ile zostało mi na karcie SIM pieniędzy (Bardzo się zawiodłem na MPx200, że nie posiada funkcji kosztów - miał to być dobry telefon :(  . Znalazłem porgram do monitorowania GPRS , ale do normalnych rozmów nie. Będę bardzo wdzięczny za jakieś namiary na programik.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2005, 10:10:33 »
Ze tak zapytam z przekory, kto powiedzial ze MPx200 to taki dobry telefon?

*

Offline morfi

• *
  • 87
    • http://www.depechemode.com
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2005, 10:24:13 »
jest dobry

*

Offline kanczug

• 19211
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2005, 10:40:49 »
No nie powiedzialbym ze jest dobry jako telefon... raczej jest sredni. Natomiast ma odpowiednio duzy "geek factor", czyli jak wyciagniesz taki aparat przed znajomymi to jest zaraz "...WOW, patrzcie ma telefon z Windowsem...". Jako telefon sprawdza sie on niestety srednio, czego dowodem sa wlasnie takie problemy.  

Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 21, 2005, 10:52:47 »
apropo pytania to stanu konta nie sprawdza sie za pomoca kodu? np. *100# w plusie, *124# w idei a w erze można zadzwonić pod 9898 :)

*

Offline kanczug

• 19211
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 21, 2005, 11:41:53 »
No wlasnie takie kody nie dzialaja na MS Smartphone.

Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 21, 2005, 19:10:00 »
Chyba nie działają na MPx200, bo na innym telefonie z MS Smartphone (SPV E200) działają, przynajmniej te z idei.

*

Offline dikay

• 20
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 21, 2005, 19:54:01 »
Jak to nie działają?? Mam mpx200 i działają :)

*

Offline morfi

• *
  • 87
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 21, 2005, 20:28:34 »
no cos sie nam admin pogubil (chyba)

*

Offline taz84

• 41
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 22, 2005, 13:06:28 »
Nie odchodźmy od tematu. Chodzi o aplikacje, moge za nią nawet zapłacić. Mam jeszcze pytanie: co to jest PIM domniemam, że jest to coś związanego z wyświetlaniem czegoś na (Home screen), ale dokładnie nie wiem.

Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 22, 2005, 16:50:20 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
No wlasnie takie kody nie dzialaja na MS Smartphone.

jak to nie działają ? sam tak sprawdzam stan konta w simplus ale trzeba ten kod wpisać bezpośrednio z klawiatury bo z kontaktów nie działa ale przecież to jest napisane w tym błędzie :). skoro te kody by nie działały to nie dałoby się doładowac konta prepaid :)

taz84,
PIM to z angielskiego Personal Information Management czyli zarządzanie informacją osobista (taki podręczny organizer)
a co do tej aplikacji do sprawdzania konta to na 99% takowej nie ma i wątpię czy daloby radę taka napisać :)

*

Offline kanczug

• 19211
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 22, 2005, 17:16:43 »
Wydawalo mi sie ze ktos kilka postow wczesniej pisal ze sa jakies problemy z takimi kodami na ktoryms ze smartphone'ow. Moze faktycznie cos zle przeczytalem lub nie chodzilo o ten konkretny aparat.

*

Offline buczeknet

• **
  • 103
  • Sprzęt: ciągłe zmiany:)
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 22, 2005, 18:56:17 »
a ja mam na abonament i nie mam problemow z mpx200:)) nie trzeba mi kodow aczkolwiek z ciekawosci wlozylem popa i dzialaja:)..a jako telefon to mpx moim zdaniem jest okej i nie rozumiem ludzi ktorzy fascynuja sie innym telefonami ktore nie sa smartphonem..tu moge wszystko..a tam?..zamknieci w standardowym sofcie:P

Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 22, 2005, 19:27:40 »
moze i mozesz wszystko..po za dzwonieniem:P to jest pierwszy telefon ktory u mnie w mieszkaniu w centrum wawy potrafi zgubic zasieg..:( nie no mam od pol roku ta zabawke i stwierdzenie ze to zly telefon byloby przesada ale dobry to on rowniez nie jest;)

nie rozumiesz ludzi fascynujacych sie innymi fonami bez smartphone? pouzywaj jakiegos topowego samsunga;)

*

Offline taz84

• 41
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 22, 2005, 19:39:18 »
Apropo do sprostowania dodam, że mam MixPlusa, a tam są tylko kody do sprawdzenia okresu ważności *125# i do uzupełnienia konta (te kody działają) ale kodu na sprawdzenie pozostałej kwoty pieniędzy nie ma. Kody z Simplusa nie działają (wprowadzając któryś z kodów musze mieć taryfe TEAM 7 lub jakoś tak, a MixPlus nie ma żadnej taryfy po prosu jedna stawka).

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 22, 2005, 21:28:32 »
Przepraszam, ze wtracam sie do dyskusji,ale troszke nie rozumiem pewnych spraw.Skoro malykubus nie odpowiada Ci MPx200 to po co masz ten telefon?Kolejna sprawa, mieszkam w owiele mniejszym miescie niz W-wa i wszedzie mam zasieg w innych miejscowsciach rowniez, wiec moze w stolicy mniej nadajnikow,albo masz jakas trefna motke:)Do admina, juz w kilku watkach widze jak krytykujesz motke, mam pytanie skad taka opinia?Moge zrozumiec,ze nie lubisz tego typu telefonow,ale to jeszcze nie powod do krytyki.I wcale nie mam tego telefonu, zeby poszpanowac przed znajomymi tylko lubie fony, ktore moga zaoferowac mi o wiele wieksze mozliwosci, a co do typowych zastosowan dzwonienie, smsy ten telefon sprawdza mi sie wysmienicie i nie mam z nim zadnych problemow.

*

Offline morfi

• *
  • 87
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 22, 2005, 21:41:23 »
hm...no prawde mowiac to nie moge nic zlego powiedziec na zasieg w tym telefonie...pozatym juz wczesniej pisalem TEN TELEFON JEST OK!

*

Offline kanczug

• 19211
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 22, 2005, 21:54:57 »
W duzym skrocie nie przepadam za platforma MS Smartphone. Uwazam ze jest zbyt malo user friendly jak na urzadzenie, ktore ma byc po pierwsze telefonem.

*

Offline horde

• 2638
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 22, 2005, 22:24:56 »
Ok, rozumiem, ze nie przepadasz, kwestia gustu,ale to jeszcze nie powod do krytyki. Poza tym sa rozne telefony w zaleznosci od potrzeb, upodoban, gustow i nie swiadczy to, ze jeden typ jest gorszy od drugiego sa to po prostu roznej klasy urzadzenia.Smartphone jest dla kogos, kto nie tylko dzwoni i smsuje i jak dla mnie jest bardzo user friendly:)Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 22, 2005, 22:41:59 »
Skoro nie przepadam to mam prawo chyba zabrac glos jak kazdy? Dlaczego zabraniasz mi krytkowac?

Oczywiscie ze smartphone jest dla tych ktorzy oczekuja wiecej od telefonu niz tylko SMSy czy prowadzenie rozmow, ale jak dla mnie obecne edycje okienek z rodziny MS Smartphone sa jeszcze za malo dopracowane. Podobnie zreszta jak Pocket PC Phone Edition. Trzeba isc na zbyt duzo kompromisow korzystajac z takiego telefonu.

Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 22, 2005, 22:51:45 »
Cytat: horde
Przepraszam, ze wtracam sie do dyskusji,ale troszke nie rozumiem pewnych spraw.Skoro malykubus nie odpowiada Ci MPx200 to po co masz ten telefon?.

juz spiesze z odpowiedzia..kupilem ten telefon w listopadzie zeszlego roku kiedy byla to zupelna nowosc skuszony parametrami i morzem mozliwosci jakie sugerowaly opisy i testy..nie bylo go wtedy w zadnym sklepie wiec nie moglem wczesniej przetestowac zreszta prawdziwy test jest wtedy kiedy bierzesz telefon na tydzien do domu i sprawdzasz plusy i minusy a nikt takiej oferty raczej ci nie da..dokupilem do fona karte 512 czytnik kart i zrobilem sluchawki..ogolem calosc kosztowala mnie 890 za telefon (wiem ze to astronomiczna kwota ale po prostu telefon blyskawicznie stracil na wartosci) i jeszcze jakies 250 na dodatki..razem to jest ponad 1100zl..chyba niemalo;) po pol roku uzywania moglbym go sprzedac liczac na szczescie za powiedzmy 500zl..nie mowiac juz o tym ze tracic 100zl miesiecznie za uzywanie komorki to dosc drogo to jeszcze za owe otrzymane 500zl nie kupie praktycznie zadnego sensownego aparatu..

podsumowujac..nie zmieniam poki co bo zwyczajnie mnie nie stac

a w swoich opiniach staram sie byc obiektywny i nigdy nie negowalem pewnych oczywistych zalet mpx200..ale w ogolnym bilansie w pelni zgadzam sie z adminem ze to nie jest to co tygrysy lubia najbardziej;)

bede mial przyplyw gotowki to sprzedam i kupie co innego poki co wyrazam jedynie swoja opinie do ktorej mam prawo: ten telefon rozczarowuje

*

Offline horde

• 2638
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 22, 2005, 23:35:32 »
To, ze fon traci na wartosci to nie jest akurat tylko przypadlosc tego modelu tylko ogolna tendencja i nie ma mozliwosci sie przed nia uchronic, zreszta tak jest tez w innych branzach.A to,ze chce sie miec w danym momencie nowosc to juz niestety trzeba za to zaplacic:)Ja ten fonik kupilem w Karenie za 670zl i moim zdaniem jest to jeden z najlepszych telefonow w chwili obecnej w tej cenie, chodzi mi o jakosc,wykonanie,mozliwosci w stosunku do ceny.Nie zabraniam nikomu wypowiadac sie, zreszta nie mam takiej mozliwosci:)tylko mam wrazenie, ze te opinie sa zbyt skarajne i momentami zbyt krzywdzace dla tego telefonu i po prostu sie z nimi nie zgadzam:)A tak z ciekawosci, na jakie kompromisy trzeba isc korzystajac z MPx200?

Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 23, 2005, 00:57:34 »
chyba nie do konca zrozumiales sens mojego wyjasnienia..nie zaluje ze zaplacilem tyle ile zaplacilem bo wtedy taka byla wartosc rynkowa..nie jestem naiwny i liczylem sie z utrata wartosci..i spadek ceny nie byl argumentem przeciwko motce tylko elementem mojego wyjasnienia..na pytanie dlaczego nie sprzedaje motki mimo ze nie do konca mnie zadowala odpowiadam bo jego wartosc rynkowa jest nizsza niz wartosc uzytkowa..za cene osiagnieta na allegro nie kupie nic lepszego..

tylko piszac ze mpx200 jest dosc kiepskim telefonem nikt nie mowi o relacji cena-jakosc tylko o funkcjonalnosci tego aparatu jako urzadzenia gsm

nie wiem czy admin ma na mysli te same kompromisy...ale kompromisy sa dla mnie oczywiste.. z jednej strony dostaje fajne male urzadzonko ktore moze odtwarzac mp3 filmy obslugiwac gg i wiele innych aplikacji do tego ladnie wykonane i robiace dobre wrazenie  a z drugiej strony niedopracowany telefon w ktorym nawet zeby miec glupie raporty doreczenia (i tak nie zawsze dzialaja) nalezy zmienic system..zeby wykorzystywac jego mozliwosci nalezy go ladowac codziennie..nawet budzik zeby dzialal poprawnie (tzn zeby nie dzwonil tylko pojedynczym sygnalem trzeba wyedytowac rejestr)..o takich rzeczach jak malo czytelny zewnetrzny ekran na ktorym kuriozalne ikonki kopertki smsa czy tez nieodebranego polaczenia sa ledwo widoczne juz nie chce nawet wspominac..

pewnie powiesz ze to bzdury i ze to wszystko da sie jakos obejsc..uzupelnic.przyzwyczaic sie..to prawda..ale wlasnie to mam na mysli mowiac ze telefon jest niedopracowany a swego czasu to byl jeden z topowych modeli motoroli (i chyba zeby go wyroznic pozalowali mu BT)

koncza juz ten przydlugi wywod..owszem..cena jest niewatpliwa zaleta mpx200 ale za ta cene dostajesz cos co jest PRAWIE dobre..a jak glosi jeden z producentow piwa w reklamie.."prawie robi roznice"

*

Offline horde

• 2638
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 23, 2005, 07:56:40 »
Zrozumialem dlaczego masz w chwili obecnej ten telefon, bo rzeczywiscie za ta cene trudno znalezc cos lepszego.Zgadza sie , widocznie nie dokonca zrozumialem Twoje wyliczanie ile kasy za niego dales, chyba bylo to w sensie, ze rozczarowales sie za ta cene.Ja w przeciwienstwie do Ciebie, kupujac ten telefon ( a wcale niewiele mniej za niego dalem) mniej wiecej wiedzialem czego moge sie spodziewac i jestem zadowolony. Nie ma urzadzen doskonalych, a w tej klasie w ogole, albo sa za duze jak na swoje mozliwosci( chodzi mi o gabaryty) albo maja jakies niedociagniecia, czy to softwarowe, czy hardwarowe.Ok, moge zgodzic sie, ze pojedynczy sygnal budzika jest dosc niesympatyczna sprawa.Oczywiscie,ze mozna to obejsc np za pomoca programu Chronos:)Co do innych wad juz tak nie do konca sie zgadzam. Nie wiem dlaczego musiales akurat zmieniac system, zeby miec raporty, chyba chodzi Ci,ze nie chce Ci sie ich za kazdym wyslanym sms ustawiac, bo sa  raporty w WM2002, wiec to nie do konca prawda.Co do baterii w tego typu urzadzeniach jak bawisz sie fonem caly dzien to chcialbys, zeby bateria trzymala tydzien?:)Wiekszosc nowych telefonow z kolorowym wyswietlaczem, tyloma bajerami ma ten sam problem, ze trzymaja ok 3-4 dni.Ja akurat wiedzialem,ze MPx200 nie bt i dla mnie to nie byl problem, bo z tego nie korzystam. Sa rozne modele telefonow, ktore przewidziane sa w rozne segmenty rynku i maja roznie, niekoniecznie wszystkie funkcje jakie sa w danej chwili osiagalne.Ok, moze jako topowy model moglby byc bt, ale ostatnio samsung wprowadzajac nowy aparat biznezowy, wsrod wielu funkcji nie umiescil w nim aparatu fotograficznego,wiec moze Motorola tez uznala, ze nie ma takiej potrzeby.Co do zewnetrznego wyswietlacza to znow nie moge sie zgodzic, dla mnie jest czytelny i spelnia swoje funkcje:)A tak swoja droga, skoro tak narzekasz, znasz moze tego typu urzadzenie bez wad, w rozsadnej cenie i wymiarach?

*

Offline buczeknet

• **
  • 103
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 23, 2005, 22:16:17 »
a ja mam pytanie do malykubus..czym topowe samsungi sa lepsze od mpx200??..mialem okazje sie pobawic..i czym mam sie fascynowac..ogromna iloscia kolorow (jakby 65tys bylo malo:) )aparatem?i tak zdjecia tylko na komp sie nadadza a jakos to taka sobie..mi chodzi o to ze smartphone jest otwartym sprzetem i mozesz go dostosowac pod siebie..a w "zwyklych"fonach co mozesz?..wgrac lipne aplikacje java..no i ile kosztuje "topowy"samsung a ile mpx200..i oto mi chodzilo..a jesli chodzi o dzwonienie to ja nie mam zadnych problemow:))

Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 24, 2005, 00:47:16 »
haha buczeknet jakas krucjate prowadzisz czy co?? czemu ci tak trudno zaakceptwoac ze mam odmienne zdanie?

czym sie roznia? prostota i latwoscia obslugi...dostepnoscia funkcji elementarnych we telefonach wspolczesnych telefonach komorkowych (chocby te nieszczesne raporty doreczenia..tylko mnie nie rozsmieszaj i nie mow ze to ze pod wm2002 czyli fabrycznym softem mpx200 upierdliwe odznaczanie za kazdym razem tej opcji to blahostka)  szybkoscia pracy oprogramowania...czasem dzialania na baterii..jesli dla ciebie to jest malo albo nie tego oczekujesz to twoja sprawa przeciez ja MOWIE ZA SIEBIE a nie glosze prawdy absolutne..!!

i co niby z tego ze mozesz sobie wgrywac "dowolne" aplikacje a nie jakies "lipne" w javie..o ironio akurat mpx200 nie obsluguje javy..to pewnie uznasz tez za jej zalete:P..co z tego ze mozesz je wgrywac skoro praktycznie nie ma czego wgrywac..wszystkie te super aplikacje to jedynie nakladki ktore maja na celu zblizyc funkcjonalnosc tego aparatu do funcjonalnosci zwyklej komorki...chyba najbardziej sensownym programem jaki mam na tej komorce jest betaplayer..haha problem w tym ze gdyby w fabrycznym oprogramowaniu dali odpowiednio dobry odtwarzacz to nie byloby takiej potrzeby..wiec co mi po pamieci 512Mb skoro nie bardzo jest co tam wgrywac..wg mnie ten telefon np swietnie nadawalby sie do obslugi gps (skoro juz mowimy o potencjalnych przewagach nad zwykla komorka)..no nadawalby sie ale sie nie nadaje bo nie ma jak do niego podpiac gps..chyba ze znasz jakis odbiornik ktory pasuje;)

inna rzecza ktora mnie niezmiernie denerwuje jest np to ze nie moge podpiac sobie anteny zewnetrznej np w samochodzie co jest ewenementem w telefonach komorkowych..juz mi sie nawet nie chce powtarzac ze buractwem ze strony motoroli bylo to ze mpx200 jest jedynym telefonem jaki znam tej firmy do ktorego nie wyprodukowali profesjonalnego zestawu do samochodu

mozemy sie jeszcze tak dlugo przerzucac argumentami tylko ze to malo konstruktywne..moglbym jeszcze np dodac ze byle nokia3310 jak jestem w warszawie to wyswietli mi taki komunikat sieciowy..jak jestem na helu bede mial to samo..a mpx moze mi najwyzej przyslac durnego smsa co robi ze spora czestotliwoscia jesli sie jej to umozliwi;)

i jeszcze uwaga do horde...masz racje za cene mpx200 nie kupisz nic lepszego w tej klasie urzadzen wiec nie zaproponuje ci urzadzenia bez wad w rozsadnej cenie;) no ale przeciez gdyby tak bylo to i ja i pewnie ty juz bysmy te urzadzenia mieli:))

reasumujac..proponuje zakonczyc dyskusje..spisac protokol rozbierznosci jak ktos ma ochote i cieszyc sie kazdy tym czym chce..

aaa i jeszcze cos..to nie tak ze ja nie lubie sobie ustawiac czegos pod siebie..kombinowac konfiigurowac itp..spedzilem kilkaset godzin rozgryzajac ten telefon czytajac rozne fora szukajac info w necie..i wlasnie dlatego pisze to co pisze

pozdrawiam wszystkich dyskutantow i mam nadzieje ze odmiennosc pogladow nie wywoluje u was osobistej niecheci:)

*

Offline horde

• 2638
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 24, 2005, 01:13:45 »
Dokladnie, kazdy z nas ma swoje argumenty i nie przekonamy sie wzajemnie, zreszta nie o to chodzi. Ja stanalem w obronie tego fonika, bo mi po prostu przypadl do gustu ( a mialem juz troszke telefonow w swoim zyciu), przyzwyczailem sie do jego drobnych (dla mnie:) ) wad i dobrze mi z nim, a troszeczke zal, ze czasami jest tak ostro krytykowany:)Co do raportow to inne fony Motoroli(np V500) tez maja w ten sam sposob rozwiazane, dla mnie naprawde nie jest to az tak irytujace i przeszkadzajace.Java?rzeczywiscie jej brak nie jest dla mnie az tak widoczny (choc sa jej emulatory:) ), bo mam aplikacje i gry typu worms,snails,duke, ktore pod wzgledem jakosci,grafiki sa nie osiagalne na "zwyklych" telefonach z java.A na karte to wiem co wgrywac i dla mnie karta ktora mam (256MB) jest za mala:)Wiec w jakims stopniu doszlismy do konsensusu i rzeczywiscie pora zakonczyc dyskusje, a moze ktos ja czytajac wyciagnie tez informacje dla siebie. Z mojej strony, majac do czynienie z tak sympatycznymi dyskutantami mam tylko pozytywne wrazenia,oby tak dalej:).Pozdrawiam

*

Offline taz84

• 41
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 24, 2005, 22:47:01 »
Fajna dyskusja tylko nie na temat, ale cóż. Ja nie dorzuce do tej dyskusji swioch pięciu groszy, bo za krótko mam ten fonik i nadal potrzebuje pomocy.

*

Offline buczeknet

• **
  • 103
Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 26, 2005, 22:12:18 »
hehhehe..dobra dobra..masz racje..ja tez przedstawilem swoj punkt widzenia..kazdy ma inne oczekiwania..aczkolwiek odnosnie aplikacji to nie sa to tylko i wylacznie nakladki..i kazdy przyzna ze java nie ma czego tu szukac wiec i po co tu ona..mialem kiedys fona z symbianem..to javy tez nie potrzebowalem..bo "sisy" byly duuuzo lepsze od javy..temat tez uwaazam za zamkniety..ile glow tyle gustow..pozdrawiam

Poszukuje aplikacji
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 27, 2005, 22:17:10 »
mam ten telefon od wczoraj przerzucilem sie e365 i mpx200 jest o niebo lepsza. moze nie ma tylu wypasionych funkcji jak jakis konkretny pocket pc ale jak na moje potzrby wystarczy kupilem giga mmc i sobie divx ogladam w autobusie - wypas. telefon ma troche minusow ale ogolnie dla srednio wymagających uzytkownoków powinien wystarczyc. nasz admin ma widocznie wieksze potrzeby, pozdro. a i tak off topic to czy da sie na nim zainstalowac pilot tv albo jakies inne ciekawe programy jak tak to pol;eccie mi cos narazie mam prawie pusty