Zrozumialem dlaczego masz w chwili obecnej ten telefon, bo rzeczywiscie za ta cene trudno znalezc cos lepszego.Zgadza sie , widocznie nie dokonca zrozumialem Twoje wyliczanie ile kasy za niego dales, chyba bylo to w sensie, ze rozczarowales sie za ta cene.Ja w przeciwienstwie do Ciebie, kupujac ten telefon ( a wcale niewiele mniej za niego dalem) mniej wiecej wiedzialem czego moge sie spodziewac i jestem zadowolony. Nie ma urzadzen doskonalych, a w tej klasie w ogole, albo sa za duze jak na swoje mozliwosci( chodzi mi o gabaryty) albo maja jakies niedociagniecia, czy to softwarowe, czy hardwarowe.Ok, moge zgodzic sie, ze pojedynczy sygnal budzika jest dosc niesympatyczna sprawa.Oczywiscie,ze mozna to obejsc np za pomoca programu Chronos:)Co do innych wad juz tak nie do konca sie zgadzam. Nie wiem dlaczego musiales akurat zmieniac system, zeby miec raporty, chyba chodzi Ci,ze nie chce Ci sie ich za kazdym wyslanym sms ustawiac, bo sa raporty w WM2002, wiec to nie do konca prawda.Co do baterii w tego typu urzadzeniach jak bawisz sie fonem caly dzien to chcialbys, zeby bateria trzymala tydzien?:)Wiekszosc nowych telefonow z kolorowym wyswietlaczem, tyloma bajerami ma ten sam problem, ze trzymaja ok 3-4 dni.Ja akurat wiedzialem,ze MPx200 nie bt i dla mnie to nie byl problem, bo z tego nie korzystam. Sa rozne modele telefonow, ktore przewidziane sa w rozne segmenty rynku i maja roznie, niekoniecznie wszystkie funkcje jakie sa w danej chwili osiagalne.Ok, moze jako topowy model moglby byc bt, ale ostatnio samsung wprowadzajac nowy aparat biznezowy, wsrod wielu funkcji nie umiescil w nim aparatu fotograficznego,wiec moze Motorola tez uznala, ze nie ma takiej potrzeby.Co do zewnetrznego wyswietlacza to znow nie moge sie zgodzic, dla mnie jest czytelny i spelnia swoje funkcje:)A tak swoja droga, skoro tak narzekasz, znasz moze tego typu urzadzenie bez wad, w rozsadnej cenie i wymiarach?