pamięci nigdy dosyć

• 14 Odpowiedzi
  • 1808 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline buell

• 12
pamięci nigdy dosyć
« dnia: Lipiec 10, 2005, 14:12:21 »
witam !
ostatnio wgralem task managera i jest to bardzo super program choć wzesniej uważałem za zbędne korzystanie z tego typu programów i zastanawia mnie sposób wykorzystania pamieci w mojej mpx200. otóż phys memory mam ponad 17 mega wolniej a ISPM tylko np. 1 mega. a niestety nie wiem jak instalowac kolejne programy czy chocby dzwonki . dzwonki mam w ipsm/apli data/sounds. próbowałem wrzucic gdzeiś indziej ale fon ich nie widzi.jakie programy i aplikacje mogę poprzenosić np. do storage card?. i czy mozna zwolnic pamięć w ipsm ?
pozdrawiam

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 10, 2005, 14:22:32 »
Generalnie wiekszosc programow z zasady instaluje sie na karcie pamieci wlasnie dlatego, zeby nie zabraklo pamieci w telefonie. Najlepiej odinstaluj to co masz i zainstaluj na karte pamieci (jakies wieksze programy/gry). Dzwonki umiesc w katalogu "My Documents" rowniez na karcie pamieci. Wtedy telefon bedzie mogl z nich korzystac a Ty bedziesz mial wolne miejsce w pamieci telefonu.

Pozdrawiam

*

Offline buell

• 12
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 10, 2005, 18:25:14 »
próbowałem juz robić tak jak proponujesz jednak dzwonki "uciekają" i telefon ich nie widzi. robiłem skróty i probowałem przenosić cały folder z dzwonkami do SD ale niestety nie zadziałalo. wszystkie które wgrałem są w formacie WAV i są dośc spore.
pozdrawiam

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 10, 2005, 18:47:16 »
Telefon musi widziec dzwonki na karcie w katalogu "My Documents". Mialem kiedys motke i dzwonki dzialaly bez problemu z tego katalogu.
Teraz mam SDA i rowniez nie ma z tym problemu.

Pozdrawiam

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2005, 18:17:29 »
co sie dzieje ? ,... caly soft instaluje na \Mounted Volume\ i pamieć w \Phone\ (Device) mi ucieka ... juz mam tylko 400kb na MPX200 - a praktycznie nic tam nie instalowalem - skasowalem smsy itp rzeczy poprzez resource mamangera ... co mam zrobic, aby odzyskac miejsce na "C:\" ;)

pzdr
P.

*

Offline p.janowski

• 649
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 29, 2005, 10:26:03 »
czy Ktoś moze poradzic ?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 29, 2005, 10:39:08 »
Tymczasowe pliki internetowe?

*

Offline korneliusz

• **
  • 147
  • Sprzęt: HP hx4700
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 29, 2005, 10:57:59 »
Ja ma podobny problem - niby wszystko wgrywam na karte do \mounted volume i zadnych programów nie trzymam na telefonie, a mimo wszystko na \storage mam tylko 3,5 MB przez co nie moge instalowac programów którem mają cab'y wieksze niz 3,5 MB bo mi błąd wywala (moze jakoś da sie zmienic miejsce przechowywania plików tymczasowych-instalacyjnych??). Ja ostatnio przegladalem cala pamiec, szukalem czegos co mozna usunąć, ale nic nie znalazlem, zadnych plikow z neta, ani w innch tymczasowych folderach... Wprawdzie trzymam troche sms'ów ale tekst chyba niewiele miejsca zajmuje.

A i jeszcze jedno -  nie ma na MS smatphone czegos takiego (programu bo wbudowane opcje przejzalem na wylot i nic takiego nie ma) jak w PDA jest -  Panel sterowania -> System gdzie mozna przydzielac ilość na storage i ram??

*

Offline p.janowski

• 649
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 30, 2005, 15:55:17 »
ma ktos jakis koncept ?

*

Offline norberttt

• **
  • 210
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 30, 2005, 16:02:09 »
mam podobna sytuacje, i rowniez prosze o jakas odpowiedz

*

Offline p.janowski

• 649
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 10, 2005, 14:01:06 »
Panowie (i może i Panie) Administratorzy - proszę odpowiedzieć ... ewentualnie skierować na inne fora ... sprawa pilna z tą pamięcią !

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 10, 2005, 15:53:09 »
W 2002 mam podobnie, storage mam 3.5 MB, ale za Program mam 24,9 a wolnego ok 20 MB.Jak masz duzego cab'a to poprostu zrzucasz go na telefon, na karte i tam uruchamiasz, wiec nie widze problemu.Jak dla mnie to dobre rozwiazanie, bo storage to pamiec przydzielana uzytkownikowi na smsy itp i o wiele wazniejsza jest pamiec Program, ktora przydzielana jest uruchamianym aplikacja.
Mozna jeszcze sprobowac usunac pliki z IPSM\Windows\AppMgr
Jest tez programik Space Maker do usuwania zbednych rzeczy.

*

Offline p.janowski

• 649
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 11, 2005, 08:55:09 »
.. juz za pozno ... by6lo jeszcze niby 400kb wolnego ... ale po restarcie juz nie chcial wstac ... hard reset tylko pozostawal ... szkoda, ze nie mozna robic backapow wszystkiego w AS ... i jedno jeszcze ... mam plik 3,8MB CAB i nie chce mi sie on zainstalowac pomimo tego, ze mam 5,7 MB wolnego w device : dlaczego ?

pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 11, 2005, 12:54:56 »
Też borykalem sie z tym problemem.  Podczeas instalacji cab jest kopiowany do Storag\Windows\AppMgr. Skpoiuj go z tamtąd do np. na pulpit, potem anuluj instalacje, zgraj caba na SD i odpal go. Mi pomoglo.

*

Offline lipas

• 25
pamięci nigdy dosyć
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 12, 2005, 17:50:06 »
tez tak mialem niby wszystkie instalki szly na mmc a telefon ciagle zapchany. zrobilem twardy reset i instalowalem wszystko jeszcze raz na karcie dziala pieknie ale nie powiem ze ta motka moglaby byc troszke szybsza i troszke mniej mulic :) ale ogolnie spoko