Mpx220 vs 3660

• 10 Odpowiedzi
  • 1542 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mpx220 vs 3660
« dnia: Maj 21, 2005, 12:00:15 »
zastanawiam sie nad wyborem tych dwoch telefonow. 33660 wybor bardizej ekonomiczny ale do niego dokupiłbym jeszcze odtwarzacz mp3 wiec koszta sie zwiekszają.
Prosze tutaj o wypowiedzenie sie za i przeciw mpx220 jakei maja zalety jakei wady ile trzyam bateria przy intensywnym uzywaniu, miałem mpx200 i nie byłem z niej zadowolony:/ wiec podchodze z dystansem do 220.
Przy mpx220 kusi mnei 1,3mpx i flash
Pomóżcie w wyboze;)
PS. pytanie do uzytkownikow jak wyglada sprawa zasiegu? tez gubi tak jak mpx200 lub v3 ?:/

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Mpx220 vs 3660
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2005, 12:28:05 »
Chyba nie pojawił się jeszcze na forum użytkownik 220-tki z bieżacej produkcji. Kiedyś były jakieś posty, ale dotyczyły chyba prototypu...

Sam się zastanawiam nad tym telefonem, ale mimo coraz częstszych aukcji z tym aparatem, to nie spotkałem się jeszcze z opiniami użytkowników...
Pozdrawiam,
biblo

Mpx220 vs 3660
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2005, 13:17:45 »
głowną moja bolaczką w obsłudze mpx200 byl niknacy zasieg, czasem problemy z sms'ami nie mogłęm wysyłac smsow tak jak w przypadku kiedy skoncza sie pieniadze na koncie, pomimo ze je miałem:/ ciekaw jestem jak  jest w przypadku mpx220...

Mpx220 vs 3660
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2005, 23:11:22 »
ja sie moge wypowiedziec po czesci na temat mpx220 bo wczoraj specjalnie poszedlem do karen i pobawilem sie tym fonem majac w drugiej rece swoja mpx200..od dluzszego czasu ostrzylem sobie zeby na ten telefon...ale "testujac go" dochodze do wniosku ze nie warto..bo..

1. jest wieksza i moim zdaniem mniej starannie wykonana
2. ma mini sd (wg mnie to wada mam 512SD i musialbym kupic nowa)
3. ma mniejszy ekran mimo ze caly telefon jest wiekszy
4. aparat jest fatalny..(to moze wina folii ktora byla ale w wielu testach tez narzekano na ten aparat wiec ja moge tylko potwierdzic)
5. myslalem ze ten telefon bedzie szybszy..moze i jest troche szybszy ale majac ten sam system w mpx200 nie zauwazylem drastycznej roznicy

reasumujac dla mnie jedyna istotna przewaga nad mpx200 jest bluetooth...no ale sorry...za ile sprzedam mpx200? za 500? chyba jak trafie na jakiegos frajera bo za 550 juz mozna miec nowy..i mam jeszcze 1000 dolozyc zeby miec bt? moim zdaniem bez sensu

(no i nie mialem za bardzo mozliwosci przetestowania zasiegu bo na to trzeba kilka dni i przemieszczania sie w rozne miejsca..salon karen nie jest za duzy;) )

to tyle..mam nadzieje ze pomoglem nieco...aa i zgadzam sie z uwaga ze zasieg w mpx200 to po prostu tragedia:(

*

Offline morfi

• *
  • 87
    • http://www.depechemode.com
Mpx220 vs 3660
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 22, 2005, 09:29:48 »
za cene mpx220 mozna kupic naprawde fajny sprzet ! osobiscie licze na to. ze telefon nie bedzie sie sprzedawal i cena poleci na leb

*

Offline buczeknet

• **
  • 103
  • Sprzęt: ciągłe zmiany:)
Mpx220 vs 3660
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 22, 2005, 19:30:00 »
troche dziwne porownanie bo rozumiem ze chodzi ci o nokie 3660(?)..jesli tak to pod wzgledem parametrow czysto technicznych mpx220 bije na glowe 3660..ma o wiele szybszy procek,wiecej pamieci,aparat (lepszy niz ten w 3660 ale i tak zdjecia do wywolania to sie nie nadaja..co cyfrowka to cyfrowka nawet ta najtansza)..no i 3660 jak dla mnie jest duuza..z zalet to bym wymienil stabilnosc symbiana (wieksza od WM) no i troche wiecej softu na ta platforme..juz lepiej od 3660 wybrac 6600 ktora ma nowszego symbiana..a chyba najlepszym modelem ktory mozna by porownac z mpx220 to nokia 6260..i tu juz chyba wybralbym nokie 6260..nokia napewno bedzie miala lepszy zasieg..podsumowujac i odpowiadajac na twoje pytania..baterie beda na podobnym poziomie jak mpx200(MAX 3dni i to nie szalejac), zasieg lepszy w nokii,aparatem bym sie nie kusil bo i tak to gadzet(zdjecia tylko na wyswietlacz a flesz sluzy chyba do oswietlanie zdjec z odleglosci makro:) )..mpx220 bedzie najszybszy (np. przy odtwarzaniu filmow)..mp3 mozesz odtwarzac na wszystkich fonach (ale na motkach tylko w stereo aczkolwiek i tak dzwiek bedzie gorszy jak z "normalnego"odtwarzacza)jesli chodzi o mp3 to polecalbym n-gage classic ma dobry (sprzetowy)odtwarzacz i radio..wybor nalezy do ciebie:))pozdro

Mpx220 vs 3660
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 22, 2005, 20:00:59 »
porownanie dlatego takie ze 3660 jest duzo tansza niz mpx220 i kierujac sie zdrowym rozsadkiem kupiłem juz 3660 tymbardziej ze nosze sie z zamiarem kupna notebooka wiec z kasa moze byc cienko;)

Mpx220 vs 3660
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 23, 2005, 11:16:43 »
Jeżeli zasięg w mpx200 jest tragiczny to Nokia i Ericsson też nie miały by racji bytu właśnie ze względu na zasięg, który wg moich doświadczeń jest zbliżony. Posiadam mpx200, nokie 6100 i ericssona t39, z których regularnie korzystam i (no chyba, że to dlatego że w motoroli mam zawsze ustawione na 900/1800 a nie na auto) i jestem skłonny stwierdzić ze w motce i ericssonie jest nawet lepszy zasięg niż w nokii ale i tak na tyle nieznacznie, że może to być tylko moja subiektywna ocena. W mpx’e mam wgranego „roma” (cygana hehe) BEN6-0630-012 i podobno ten właśnie obraz jest najlepszy ale także jest podobno oryginalnym obrazem motoroli czyli wszelkie tricki w stylu wgrywania innych windowsów w poszukiwaniu lepszego zasięgu odpadają. Podsumowując czy to centrum miasta czy wieś (dużo na rowerze jeżdżę i zwiedziłem wiele „zadupii”) czy nawet piwnica instytutu medycznego gdzie ciężko o coś więcej niż jedna kreskę, zdolność telefonu do nawiązania kontaktu jest nie gorsza (ani nie lepsza) niż nokii czy ericssona.
No ale się rozpisałem i na dodatek zbyt off topicznie.

Pozdrawiam
Łukasz

Mpx220 vs 3660
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 31, 2005, 11:37:52 »
Tak sie sklada ze od jakiegos tygodnia mam MPx220

Pierwsze wrazenia:
Z bateria nie jest tak tragicznie, a nawet lepiej niz z poprzednimi motorolkami jakie mialem
przy normalnym uzytkowaniu wytrzymal 5 dni po pierwszym ladowaniu (bawilem sie duzo w menu ale nie ogladalem wielu filmow/muzyczek)

Z zasiegiem nie ma klopotu ale to sprawa subiektywna bo w miejscach w ktorych sie obracam Plus ma dobre nadajniki (z Era to dopiero byla zabawa ;) )

Co do innych rzeczy: Wyswietlacz jest standardowy ja dla lepszyh motek wiec ani nie powala jakoscia ani nie ma na co nazekac.

Jak ktos mial wczesniej jakas Vałke motoroli to bedzie musial troche sie poprzyzwyczajac bo troche pozmieniano typowe motkowe elementy

aparatu nie testowalem jeszcze na tyle by o nim cos sensownego powiedziec

Acha synchronizacja via MS ActiveSync jest latwa i bezproblemowa  natomiast trzeba troche pokombinowac co gdzie kiedy bo w instrukcji nie jest napisane gdzie co umieszczac. (np. instrukcja mowi ze mpx220 odtwarza dzwonki wylacznie midi i wav co jest bzdura )

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
Mpx220 vs 3660
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 31, 2005, 12:19:32 »
Uzywalem MPx220 przez okolo miesiac czasu, tutaj sa opisane moje wrazenia http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=11162#61376 Wg mnie telefon jest bardzo dobry, i lepszy od swojego poprzednika. Na pewno jest to duzo lepsze rozwiazanie od Nokii.

Mpx220 vs 3660
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 31, 2005, 15:26:12 »
czy ktos kto uzywal mpx200 i mpx220 moglby sie pokusic o test porownawczy?? wypisanie podstawowcyh roznic po za tymi ktore mozna wyczytac w parametrach technicznych?