MPX200 powazny problem z klawiaturka

• 14 Odpowiedzi
  • 949 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline n4s

• 44
« dnia: Sierpień 06, 2005, 18:39:28 »
kupiłem na allegro motorole mpx200 mam fakture i inne rzeczy.wszystko jest w pozadku tylko czemu niemam podswietlonej klawiatorki niechca sie palic djody .co mam zrobic czy to wina systemu czy telefonu.czy mam oddac do servisu. Prosze o Szybką Pomoc. :(

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2005, 19:45:01 »
Najpierw sprobuj zrobic hard reset a potem ewentualnie oddaj do serwisu.

*

Offline norberttt

• **
  • 210
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 06, 2005, 20:42:26 »
moja propozycja to,  poczekaj az sie sciemni  bo w tym  telefonie podswietlanie klawiszy jest tak cudownie blekitne ze moze ty go nie widzisz??? :) ale tak powaznie to bzytko to wyglada, a z tego co widzialem to w telefonie nie ma ustawien odnosnie klawiszy (jesli chodzi o ich podswietlenie) takze moze twardy reset pomoze a jesli nie to przykra dosc sprawa bo bedzie trzeba bawic sie w serwisowanie telefonu.
twardy wykonuje sie tak:
wylacz telefon
wcisnij i trzymaj niebieki guzik
wdus power
na ekranie pojawi sie monit z zapytaniem czy wykonac reset a ty dajesz yes
pamietaj ze jesli po master reset bedzie ci bateria slabo trzymac to wykonaj go jeszcze raz ale juz wtedy z bateria ladowana 12h

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2005, 13:44:14 »
ja mialem z klawaitura to samo oddalem do serwisu. napraili tak ze minelo 1,5miseiaca i znowu to samo.
Na to podswietlanie to jeszcze jedna rada. przynajmniej u mnie tak jest.
Wez nacisnij gwaizdke to moze sie za swieci

*

Offline n4s

• 44
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2005, 14:39:20 »
jak gwiadke ??? wcisnelem i nic a ile czekales w servisie

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 17, 2005, 08:01:21 »
Mam to samo dopiero po misiacu uzutkowania tego swietnego tele zauwazylem to tez tak mam a gwiazdka nie pomaga

*

Offline pulan

• 40
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 17, 2005, 10:40:21 »
Miałem to samo, po trzech dniach używania wcięło podświetlenie a w czasie jak świecił ekran to tak jakby z pod niego było słychać cichuteńkie brzęczenie. Oddałem fona do RRService i naprawili na podst. eurogwarancji (jakiś nr MNS jest w fonie i tam jest zakodowana data produkcji). Od tego czasu (kwiecień) śmiga bez problemów.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 17, 2005, 16:28:42 »
A JA NIE BEDE ODDAWAŁ DO SERWISU MAM TO W %#@#$^@$ I TAK BARDZO MI TO NIE PRZESZKADZA

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 17, 2005, 16:44:05 »
NIE KRZYCZ.. poza tym nie warto oddac do serwisu, zeby przy ewentualnej odsprzedazy nie stracic za duzo?? chyba, ze juz jest po gwarancji..

*

Offline pulan

• 40
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 17, 2005, 19:06:34 »
Sajlent, a co to zmienia, że oddasz do naprawy na gwarancji. Jaki ma wpływ na wartość fona. Chyba może tylko podnieść bo więcej jest warty sprawny niż z uszk. podświetleniem. Uprzedzę odrazu tych co chcą napisać, że będzie pieczątka w gwarancji. Nie ma żadnego druku gwarancji (tylko w naszym cudnym kraju coś takiego jest), przyjmują na podstawie rachunku zakupu z nr IMEI (ja kupiłem w Niemczech)i numeru MSN (już pisałem co to jest).

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 17, 2005, 19:11:16 »
No przeciez wlasnie o to mi chodzi. Chcial bys kupic telefon ze skopanym podswietlaniem? Bo ja nie.. Przeczytaj jeszcze raz mojego posta powyzej..

*

Offline pulan

• 40
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 17, 2005, 19:24:52 »
Sorki Sajlent, nie zwróciłem uwagi na "??" , a to zmienia sens Twojej wypowiedzi. Ale tak na marginesie to było dać spację przed ?? i było by czytelniej.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 17, 2005, 22:45:46 »
A po co spacje przed znakami zapytania? Z tego co wiem to nie daje sie spacji przed ?? :P

*

Offline n4s

• 44
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 18, 2005, 08:11:13 »
ale sie kłucą .
w servisie i tak odpisali "Jeżeli na fakturze zakupu podany zostanie ne IMEI to przyjmiemy do naprawy taki telefon.
Jednak mależy go do nas dostarczyć osobiście lub przesłać na własny koszt."
Pozdrawiam.

*

Offline pulan

• 40
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 18, 2005, 10:14:19 »
No właśnie, tak jak pisałem. Wystarczy dowód zakupu z nr IMEI i już go przyjmą do naprawy gwarancyjnej. Tylko jeszcze sprawdzą ten MSN i jeśli okaże się, że minął jakiś tam czas od daty produkcji to jednak nie przyjmą. Tak mi powiedział gościo w RRService.