Nie moge wysłać i pisać smsów! PLUS

• 7 Odpowiedzi
  • 1798 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 13, 2005, 14:02:12 »
Witam!
Mam problem w Inbox powinienem wysyłać SMSY, E-Maile i MMS-y. Wczoraj robiłem porządki i chyba coś za to odpowiedzialnego usunąłem ponieważ teraz jak wybieram w INBOX -> NEW to odrazu przechodzi do NEW MESSAGE i musze podać TO: "nr. telefonu" i jak chce wpisać zwykły TEKS to nie mogę!!! Jedyne co mogę wpisać to CYFRY od 0-9. Tak samo jak EDYTUJE jakiegoś SMS-a to tylko cyfry mogę wpisać. POMÓŻCIE.
Wydaje mi się, że usunąłem jakiś plik .txt albo coś takiego odpowiedzialnego za TEKST W SMS-ach.

Jak możecie to wyślijcie z katalogu "MY DOCUMENTS" JAKIEŚ DZIWNE PLIKI Z DZIWNYM ROZSZERZENIEM, ALB TXT. NIE WIEM. POMOCYYYYYYYYYYYYY!

MÓJ E-MAIL TO mag666666@o2.pl

Please!

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2005, 14:50:06 »
Nie bardzo rozumiem o co Tobie chodzi.Normalnie jak wchodzisz do Inboxa to jest 'New Message' i w polu 'To' mozna wpisywac cyfry.Jesli chcesz tam wpisywac tekst to musisz zmienic tryb wprowadzania z numerycznego na tekstowy, robisz to przytrzymujac '*'.Nie wiem, czy o to chodzilo?

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2005, 15:04:49 »
To ja wiem ale chodzi oto, że w polu pod Subj: tam gdzie wpisuje się TEKST tylko mogę wpisać cyfry od 0-9. Mam ten telefon ponad 2 - tygodnie i wysłałem już z 300 smsów. Więc wiem co to oznacza "to".
I WCZORAJ COŚ USUNĄŁEM I TERAZ NIE MOGĘ WPISAĆ TEKSU TYLKO CYFRY.
Jak przytrzymuje dłużej "*" to nic się nie dzieje ;( A wcześniej zmieniało się na abc, ABC, t9 i itd.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2005, 16:03:09 »
chyba skonczy sie na twardym resecie niestety..aczkolwiek plikow systemowych raczej nie usunales bo to nielatwa sprawa..w kazdym razie napewno to nie jest kwestia zadnych ustawien:(

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 13, 2005, 16:38:51 »
Wszystko super, ale ja potrzebuje wgrać tylko jakiś pliczek, który usunąłem i go wgrać spowrotem!

A twardy reset załatwi sprawe?

I jak to się robi!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2005, 16:44:02 »
Skorzystaj z funkcji szukaj na forum.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 14, 2005, 11:56:53 »
Dobra jak ktoś posiada mpx200 to niech pomoże:
Jak odpali se program Active Sync spod PC i wejdzie w katalog IPSM
to wyświetli mu się lista folderów, a oprócz nich jakieś dziwne pliczki z roszerzeniami .vol i .mmf U mnie są takie pliki:
1. cemail.vol
2. GCounterFile.mmf
3. mxip_initdb.vol
4. mxip_lang.vol

Jeśli ktoś ma oprócz tych plików jeszcze inne to niech wyśle na E-mail mag666666@o2.pl  tylko interesują mnie pliki, a nie zdjęcia czy dzwonki.

Poza tym zobaczcie jaki macie plik w takim katalogu:
IPSMApplication DataSystem
ja mam taki plik mst9.udb jak macie więcej to wyślijcie na e-mail
mam system 2002.

w takim katalogu: IPSMMy Documents
mam takie dziwne pliki oprócz tapet
crash
dump
iaseths2.bkf
jak macie więcej to na E-mail wyślijcie!
Któryś z plików jest odpowiedzialny za litery alfabetu i rodzaje czcionki sms, czy 123, abc, ABC, t9 i itd, ale nie wiem który;(

Jestem ciekaw czy twardy reset przywrócił by ustawienia od początku?

[Dodano: 2005-06-14 16:10:52]
No spoko widze, że jak sam człowiek nie zrobi to mu nie pomogą. Poszukałem na foruma o HARD RESET zrobiłem i działa!
Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 30, 2005, 09:53:27 »
tez mialem taki problem.ja zrobiłem master reset i pomogło.