Nie ma sprawy mogę dać dogłębną relacje:)
Zaczęło się od tego że moja Nokia 6600 sprawiała za dużo problemów, a w związku z tym że przed nią miałem MPx200 postawiłem że jej następca musi być "lepszy" i padło na MPx220. Najpierw chciałem czekać za polską premierą i "odkupić" ją od kogoś, ale czekanie mnie zmęczyło i kupiłem nową z USA poprzez allegro (tym razem nie ma problemów z zasięgiem jak to było w MPx200 gdzyż MPx220 jest czterozakresowa), pierwsze wrażenie było pięknę - telefon z wyglądu lepiej prezentował się od swej poprzedniczki, niestety tylko "przód" tylna klapka to makabra z plastiku ktora po dwu miesięcznym użytkowaniu zaczęła lekko się ruszać i skrzeczyć. Bateria (tym razem 1000mAh) spełnia swoją rolę ciut lepiej niż w MPx200, przy maksymalnym obciązeniu potrafi wytrzymać cały dzień (GPRS, Gadu-Gadu, Zabawy Kamerą i Wormsy:), raz nawet gdy zbytnio jej nie "męczyłem" trzasła 4 dni co było bardzo dobrym rezultatem (bardzo często dzwonie). Sygnał jest idealny, nie ma problemu nie gubi w terenie (prowadzę firmę rozbiórkową i często pracuje na jakiś "zadupiach" i w tej kwesti nie ma problemu), dźwięk jest dobry kalpka porusza się sztywno i wygląda na bardzo solidną. Aparat robi bardzo ładne zdjęcia jak i również filmy. Lampa błyskowa w postaci diód nie raz mi się przydała w ciemnościach jako prowizoryczna latarka:) Pozatym wyświetlacz wewnętrzny jest lepszy niż w MPx200, niestety zewnętrzny ustępuję temu w V3. Jestem bardzo zadowolony z tej motki, jeszcze nie miałem zbyt dużo czasu aby się oswoić z wszystkimi opcjami, ale gy tylko znajdę więcej czasu przebadam ją gruntownie.
[Dodano: 2005-08-08 16:24:42]
jeszcze kilka zalet w porównaniu z MPx200:
- lepsza bateria (nie raz musiałem poprzedniczkę ładować 2 razy dziennie)
- zintegrowany odtwarzacz plików 3gp i mp4 (tego brakowało w mpx200 gdzie nawet bestplayer nie chciał odtwarzać
- bluetooth (łatwa komunikacja z komputerem i innymi teleofnami)
- lepiej działająca IrDA
- aparat wraz z kamerą (nie raz sie przydają)