mpx 200 problem z wyświetlaczem

• 3 Odpowiedzi
  • 760 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 14, 2006, 13:52:27 »
witam wszystkich serdecznie,
wczoraj stałem się szczesliwym posiadaczem motki mpx200 - stan  wizualny ideal, komplet w pudelku, ale...
po okolo kilku godzinach zabawy, a raczej napisaniu kilku smsow, odebraniu kilku rozmow, otwieram klapke a tam ciemnosc...
widze tylko delikatne podswietlenie i nic. wyswietlacz nie jest aktywny. zewnetrzny oczywiscie dziala ale wewnetrzny nie. wylaczylem tel i po okolo 30 minutach wlaczylem i juz wszystko bylo ok. tak bylo wczoraj, dzis wszystko bylo ok, do momentu odebrania telefonu. sytuacja taka ze zakonczylem rozmowe, zamknalem klapke i po paru minutach jak ja otworzylem ponownie ciemnosc. taki stan trwa do tej pory. aktualnie tel sie laduje, wlaczam go i wylaczam na zmiane ale nic sie nie dzieje, wyswietlacz nie dziala. prosze o pomoc. niestety nie mam mozliwosci zwrocenia telefonu a wydalem na niego kase ktora zbieralem od dluzszego czasu. nie chce zeby moj sen o mpx200 nie zostal zniweczony przez jakies problemy. za wszelka porade dziekuje z gory i pozdrawiam. jezeli ktos mialby ochote porozmawiac na gg to zapraszam.

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2006, 19:22:40 »
wg mnie to tasma..to ze losowo ci dziala albo nie sugeruje ze jak raz otwierasz klapke to tasma kontaktuje a za drugim razem juz nie..jesli telefon ma gwarancje i nie byl na wlasna reke rozbierany to podlega jaknajbardziej naprawie gwarancyjnej..jesli telefon kupiony od kogos kto sprowadzil i nie ma gwarancji to mozna albo samodzielnie probowac rozbierac albo oddac do serwisu..wbrew pozorom serwis nie kosztuje az tak kosmicznych pieniedzy..niestety w twoim przypadku sprawadza sie moja zasada ze nie warto oszczedzac 100zl i nie miec pewnosci co do towaru

w kazdym razie moim zdaniem to kwestia hardware'owa..nie ma zwiazku z naladowaniem baterii wgranym romem itp..po prostu polaczenia elektryczne

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2006, 11:46:54 »
dziekuje za odpowiedz. W tym momencie dziala wszystko jak nalezy... zauwazylem zaleznosc ze telefon bez ladowania dzialal mi okolo 5 h po tym czasie pojawial sie objaw z wyswietlaczem jak opisalem, po naladowaniu na 100%, kiedy to motka zawibruje nagle obraz sie pojawial... zrobilem hard reset, od ostatniego ladowania minelo juz 24h, stan baterii to 70% i wszystko dziala. prosze jeszcze o odpowiedz co to znaczy ze stan backup battery: high 90%, czy nie powinno byc 100%? prosze o wyjasnienie

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2006, 14:42:29 »
Moze byc stan 90% i tez jest ok. Na roznych softach roznie jest to pokazywane.