Motorola MPX200

• 435 Odpowiedzi
  • 36333 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 07, 2005, 19:25:03 »
nie no rozumiem..ja tez mialem ta karte..a nawet mam:) tylko nie bardzo widze zwiazek..sugerujesz ze akurat te aplikacje ktore sa na karcie i ktore zainstalowales na karcie lub w fonie powodowaly tak duze zuzycie energii?? no bo myslalem ze chodzi ci o to ze poinstalowane aplikacje na karcie ktorych na codzien sie uzywa zzeraja energie na komunikacje karty z fonem..bo jesli masz poinstalowae aplikacje w samym telefonie to kompletnie nie widze zwiazku z tym co zainstalujesz a zuzyciem energii..moze ktos madry sie wypowie??

Motorola MPX200
« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 07, 2005, 23:59:45 »
szczerze mówiąc nie wiem które aplikacje i gdzie zainstalowane zzerają tyle energii. Nie chce mi się kombinować, ale wydaje mi się, że to nie zależy od tego gdzie są zainstalowane tylko co jest zainstalowane. pozdr

Motorola MPX200
« Odpowiedź #122 dnia: Styczeń 08, 2005, 00:37:37 »
hmm...dosc nielogiczne..przeciez aplikacje jesli juz zzeraja energie to tylko jesli pracuja a nie od samego faktu ze sa zainstalowane wiec wystarczy ich nie wlaczac bez potrzeby..po za tym skoro nie wiadomo ktore aplikacje i gdzie poinstalowane powoduja ten efekt to wlasciwie nic nie wiadomo..

wiem ze ci sie nie chce kombinowac ale ja osobiscie zle sie czuje jak nie umiem wytlumaczyc rzeczy ktore powinny byc logiczne i mierzalne;)

Motorola MPX200
« Odpowiedź #123 dnia: Styczeń 08, 2005, 00:57:04 »
Witam! Wie moze ktos w jaki sposob ustwic jednoczesnie dzwonek + wibre dla polaczen przychodzacy??

Motorola MPX200
« Odpowiedź #124 dnia: Styczeń 08, 2005, 01:14:16 »
wie..wchodzisz w menu profili edytujesz profil prawym klawiszem i ustawiasz rodzaj dzwonka na wibrate&sound

Motorola MPX200
« Odpowiedź #125 dnia: Styczeń 08, 2005, 01:37:10 »
Dzieki;) Dzisiaj kupilem fona i sie niezle nad tym glowilem;)

Motorola MPX200
« Odpowiedź #126 dnia: Styczeń 10, 2005, 14:30:10 »
Do psiona1:

Jesli można to poproszę o te pomoc ;)

molej@poczta.onet.pl

Motorola MPX200
« Odpowiedź #127 dnia: Styczeń 18, 2005, 18:57:38 »
Mam problem, po Master Resecie w telefonie zniknęło mi trochę programów: min. MMS, File Manager, Album i kilka innych, których nie używałem. Jak to odzyskać? Pomocy !!!!!!

Motorola MPX200
« Odpowiedź #128 dnia: Styczeń 18, 2005, 21:24:23 »
Powinieneś mieć płytę z tymi programami i instalki na karcie SD dołaczonej do telefonu. Jeśli nie masz oryginalnej płyty lub kart to napisz to Ci wyślę na maila

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Motorola MPX200
« Odpowiedź #129 dnia: Styczeń 18, 2005, 21:27:24 »
Zainstalowac z plyty CD dolaczanej do aparatu.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #130 dnia: Styczeń 18, 2005, 22:18:28 »
Probelm polega na tym, że płyta jest po niemiecku i ni w ząb nic z niej nie rozumiem, a karty SD nie było razem z tym telefonem, pomimo, że kupiłem orginalnie zapakowany przez motorole w niemieckim sklepie. Wyślij mi na maila jeśli możesz Hektor15@wp.pl

Motorola MPX200
« Odpowiedź #131 dnia: Styczeń 19, 2005, 13:42:09 »
hektor ale chyba nazwy programow na plytce sa alfabetem lacinskim  wiec nie przesadzaj..otworz plyte ale tak zebys widzial katalogi i znajdz to co cie interesuje ..po niemiecku mms to mms ;)

Motorola MPX200
« Odpowiedź #132 dnia: Styczeń 20, 2005, 23:33:24 »
Posiadam Motke Mpx200 od paru tygodni to bardzo fajny tel.ale mam problem z przychodzącym sms o treści Kraków bo też w nim mieszkam w obsłudze klijenta powyłączali mi wszystkie usługi a sms dalej przchodzi pare razy dziennie czy ktoś wie jak to można odłączyć pomocy zwariuje od tych smsów!!

Motorola MPX200
« Odpowiedź #133 dnia: Styczeń 21, 2005, 03:30:44 »
bisonek..poszukaj na forum to juz bylo omowione musisz zmienic ustawienia ale nie pamietam teraz ktore..

z innej beczki..czy to przypadlosc mojego egzemplarza czy wszyscy tak maja..opoznienie w dzialaniu wyswietlacza zewnetrznego..np: przychodzi sms jest dzwiek albo wibracja a ikonka koperty pojawia sie dopiero po kilku kilkunastu sekundach..chyba ze otworze klapke w tym czasie to jest natychmiast..to samo dotyczy jak mam np profil cichy..przelacze na normal..ale zanim przekreslona sluchawka zniknie z zewnetrznego ekranu mija kilka sekund...

qrde tylko nie mowcie ze mi serwis grozi;)

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Motorola MPX200
« Odpowiedź #134 dnia: Styczeń 21, 2005, 04:01:41 »
Cytat: bisonek
Posiadam Motke Mpx200 od paru tygodni to bardzo fajny tel.ale mam problem z przychodzącym sms o treści Kraków bo też w nim mieszkam w obsłudze klijenta powyłączali mi wszystkie usługi a sms dalej przchodzi pare razy dziennie czy ktoś wie jak to można odłączyć pomocy zwariuje od tych smsów!!

Sprobuj w settings/phone/channels

Cytat: malykubus
czy to przypadlosc mojego egzemplarza czy wszyscy tak maja..opoznienie w dzialaniu wyswietlacza zewnetrznego..np: przychodzi sms jest dzwiek albo wibracja a ikonka koperty pojawia sie dopiero po kilku kilkunastu sekundach..

Mozesz byc spokojny bo to normalne.. choc rzeczywiscie drazniace :/

Pozdrawiam

Motorola MPX200
« Odpowiedź #135 dnia: Styczeń 21, 2005, 11:41:26 »
Witajcie,

Wiem że słuchawki były już wałkowane, ale ... czy można gdzieś w Polsce kupić słuchawki lub przejściówkę na podłaczenie normalnych(nietelefonicznych) słuchawek stereo ?

molej@poczta.onet.pl

Motorola MPX200
« Odpowiedź #136 dnia: Styczeń 22, 2005, 04:25:43 »
w internecie widzialem ale w polsce nie..bo problem w tym ze albo masz przejsciowke zawierajaca mikrofon albo rezygnujesz z mikrofonu ale wtedy musi byc przejscie z 4 czesciowego jacka 2.5mm na 3 czesciowego 3.5mm a tego raczej nikt nie robi..zreszta zanim zrobilem sluchawki to zrobilem sobie taka przejsciowke..to jest do zrobienia ale uwazam ze bez sensu

Motorola MPX200
« Odpowiedź #137 dnia: Styczeń 22, 2005, 14:54:58 »
Dzięki za odpowiedz. Wczeniej miałem Simensa SL45i z taką przejściówką i przyzwycaiłem się do biegania z DUZYMI słuchawkami na głowie(Całe osiedle miało ubaw). Jesli masz tą przejściówkę to może ją mi sprzedasz ?

molek@poczta.onet.pl

[Dodano: 2005-01-22 15:00:23]
Przepraszam moj adres to molej@poczta.onet.pl

Pozdrawiam

Motorola MPX200
« Odpowiedź #138 dnia: Styczeń 29, 2005, 16:21:40 »
Czy jest dostępny język polski na MPX200??? Jeśli tak to gdzie go można znaleźć???

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Motorola MPX200
« Odpowiedź #139 dnia: Styczeń 29, 2005, 17:12:26 »
Nie ma czegos takiego.

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
Motorola MPX200
« Odpowiedź #140 dnia: Styczeń 29, 2005, 17:44:40 »
Cytat: Psion1
jeżeli ktoś z użytkowników MPx200 jest zainteresowany to proszę o kontakt - Chętnie służę pomocą !
Ja bym był zainteresowany ;) wmaciej [MAUPA] post [KROPEK] pl

*

Offline yami1

• *
  • 71
Motorola MPX200
« Odpowiedź #141 dnia: Styczeń 30, 2005, 01:39:39 »
jezyka polskiego niema [bo niewiem  jak wyciagnac pliki z katalogu windows ale jak sie dowiem to jezyk polski moze bedzie] ale za 5 zl mozesz miec spolszczony dowolny program [file menager ladnie sie u mnie prezentuje po polsku] dodatkowo moge spolszczyc komunikat o slabej bateri wiekszosc napisow wyswietlacza zewnetrznego [niezauwarzylem jeszcze zadnego angielskiego u siebie] i komunikat zaraz po wyslaniu smsa mesage send na dowolny podany, a jak chce na ludziach zrobic wrazenie to rezygnuje z zegarka i ustawiam sobie napis "yami" na stale [trzeba niestesty ustawiac po kazdej rozmowie ale to wynika z zastosowanej metody] dodatkowo tak dla picu moge w miejscu gdzie wybiera sie jezyk dolorzyc opcje do wyboru "polski" jej wlaczenie niema wiekszego wplywu na telefon [przelacza u mnie tylko jezyk w aplikacji filemenager z angielskiego na polski jezeli zechce a jezeli zechce inczej to nawet jak wlacze niemiecki to mam tam polski] ale to niejest potrzebne to tylko pic

ogulnie jest to wkoncu windows, i niema problemu z modyfikacjami, uwierzcie mi ze znacznie trudniej jest napisac patche do sl45i

Motorola MPX200
« Odpowiedź #142 dnia: Styczeń 30, 2005, 05:42:53 »
yami z calym szacunkiem do ciebie..wydaje mi sie (sorry jestem po weselu i wolno mysle) ze proba spolszczenia na wlasna reke czegokolwiek nie ma sensu..po prostu skorka za wyprawke..szkoda fatygi komunikaty po angielsku sa dosc czytelne dla wiekszosci populacji..jesli ukaze sie polska lokalizacja to bedzie milo ale jesli nie to naprawde nie ma o co kopii kruszyc..ja bym sie w to nie bawil..

*

Offline mrucedee

• 4
Motorola MPX200
« Odpowiedź #143 dnia: Styczeń 30, 2005, 11:05:19 »
malykubus: wlasnym? to się dziwię że Cię żona o takiej godzinie z łóżka wypuściła ;)

yami: tłumaczenie komunikatów systemu (akurat mi) jest zupełnie niepotrzebne. Dużo bardziej potrzebny byłby polski t9 i wpisywanie polskich znaków.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #144 dnia: Styczeń 31, 2005, 02:27:32 »
Cytat: Psion1
Internet jest wielki ! - mój telefonik ma już wgranego ROM-a WM2003 ,jeżeli ktoś z użytkowników MPx200 jest zainteresowany to proszę o kontakt - Chętnie służę pomocą !

Witax !!

Jestem świezym posiadaczem MPX z tego co wyczytałem to chyba lepiej miec 2003 ?? Wiec gdybyś mógł przesłać jakiekolwiek info  Pisze sie !! :) Troche jest do ograniecia w tym phonie ale pomalu damy rade :)  Bateria trzyma 24 h !!!! skandal !!! w tym tygodniu zanosze do Karena na gwarancje !!

*

Offline chaos11

• *
  • 51
  • Sprzęt: i8910
Motorola MPX200
« Odpowiedź #145 dnia: Styczeń 31, 2005, 07:59:26 »
nicko..z całym szacunkiem, ale w kaarenie mogą Ci wymienić ale i tak będziesz miał to samo.. bateria nie trzyma zbyt dobrze.. przed zakupem telefonu trzeba było się co nieco zorientować o jego właściwościach i... ,,przypadłościach ;) mi jak najbardziej odpowiadały więc się zdecydowałem ;)

Motorola MPX200
« Odpowiedź #146 dnia: Styczeń 31, 2005, 15:41:43 »
wlasnie wlasnie..w kwestii baterii..jestem zszokowany..dotychczasowy rekord mojej motki to bylo 30h teraz mam rom 012 i po 48h mam 60% baterii..czyli sadze ze do 72h dociagnie na luzie...ale tuz po zmianie romu nic tego nie zapowiadalo..dopiero mniej wiecej trzeci cykl ladowania dal taki efekt

*

Offline yami1

• *
  • 71
Motorola MPX200
« Odpowiedź #147 dnia: Styczeń 31, 2005, 19:41:55 »
ja dociagam ostatecznie do 38godzin, niewiem czy fakt ze niezainstalowalem mms ma cos wspolnego z tym [po hardresecie zainstalowalem malo programow i staram sie trzymac ich malo w tle, wiekszosc mialem itak na karcie, niewymagaja reinstalacji]

co do tlumaczenia na wlasna reke, poprostu doszedlem do wniosku ze lokalizacja w cenie 30zl do 50zl bedzie sie rozchodzila jak cieple buleczki, osoby ktore by pom0gly mialy by z tego jakis%

komunikaty spolsczylem dla picu, bo kolega mi niewierzyl ze sie da:P a programy moge spolszczyc na zamowienie, tzn masz program ktory chcesz miec po polsku, masz 5 do 10zl, jezeli jest to inny jezyk niz angielski dostarczysz plik z tlumaczeniem wyrazow ktore widac w programie, wystarczy ze napiszesz na yami@plusnet.pl i wyslesz mi to wszystko a dzien lub dwa pozniej bedziesz mial programik po polsku

*

spaider7

Motorola MPX200
« Odpowiedź #148 dnia: Luty 01, 2005, 23:58:06 »
Wybaczcie że zawróce głowę ,w jaki sposób zrobić reset MPX200 tak aby usunąć pozostałości po poprzednim użytkowniku . Szukałem i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi może jestem ślepy więc wybaczcie będe wdzieczny za pomoc.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #149 dnia: Luty 02, 2005, 00:20:38 »
no ale chcesz wgrywac nowy rom czy jak?? bo innej opcji "sprzatania" nie widze..reset robisz tak ze wlaczasz telefon majac wcisniety lewy kursor i dostajesz zapytanie czy chcesz zrobic master reset