Motorola MPX200

• 435 Odpowiedzi
  • 36226 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #60 dnia: Grudzień 15, 2004, 05:32:04 »
no tu jest ciekawostka...albo z allegro koles sciemnia albo ma jakis mega zestaw pisze ze w zestawie sa sluchawki i plyta z systemem 2003 i nawet stacja dokujaca

http://allegro.pl/show_item.php?item=37284729

dzwonilem dzis do motoroli..ale niekompetencja i jakosc obslugi jest porazajaca..kobieta zeby udzielic mi informacji po prostu weszla na www motoroli i zaczela czytac liste akcesoriow ktora jest tam zamieszczona..krew mnie zalala..i do tego infolinia jest 3x drozsza niz polaczenie lokalne..na pytanie czy inne sluchawki pasuja a jesli nie to dlaczego powiedziala ze taka jest lista akcesoriow do danego modelu i tyle..na pytanie gdzie to kupic padaja odpowiedzi w stylu germanos idea era plus..smiech na sali..bo tam akcesoriow do motki jest jak na lekarstwo

Motorola MPX200
« Odpowiedź #61 dnia: Grudzień 15, 2004, 21:07:27 »
Cześć wszystkim.
Jestem bardzo zainteresowany WM2003 do swojej MOTKI ale skąd to wziąść ?Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc i jeszcze ma chwilę czasu proszę o maila .
Z GÓRY DZIĘK I!!!

Motorola MPX200
« Odpowiedź #62 dnia: Grudzień 15, 2004, 22:05:31 »
Witam wszystkich. moze do Psion1 :)
Jestem bardzo zainteresowany WM2003 do swojej MOTKI MPX-200 ale skąd to wziąść ?Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc proszę o maila .
Z GÓRY DZIĘK ! arti2002@idea.net.pl

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
Motorola MPX200
« Odpowiedź #63 dnia: Grudzień 16, 2004, 03:15:10 »
A ja mam oryginalne sluchawki 2,5mm do swojej motki :D dostalem je z calym zestawem z ebay'a.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #64 dnia: Grudzień 16, 2004, 04:24:54 »
i jak graja te sluchawki..jestes zadowolony? aa i pytanie techniczne czy one maja 4-czesciowego jacka 2.5mm??

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Motorola MPX200
« Odpowiedź #65 dnia: Grudzień 16, 2004, 05:43:55 »
Cytat: ell
A ja mam oryginalne sluchawki 2,5mm do swojej motki :D dostalem je z calym zestawem z ebay'a.
Jak masz mozliwosc to podeslij mi ich fotke na maila. Z gory dzieki.
Czy to moze cos takiego?
http://www.mikeshardware.com/reviews/mpx200/headphones_lg.jpg
http://www.blueunplugged.com/products/Original-Motorola-MPx200-One-Touch-Stereo-Headset-HS525-4127.asp
Jaki maja symbol te sluchawki ktore masz?

Pozdrawiam

Motorola MPX200
« Odpowiedź #66 dnia: Grudzień 17, 2004, 09:48:35 »
Psion, jesli mozesz daj znac na priv jak ci sie sprawuje wersja 2003 rom na mpx200, zastanawiam sie nad zakupem i mam kilka pytan.
dzieki    ( klimson007@wp.pl)

*

Offline ell

• 778
Motorola MPX200
« Odpowiedź #67 dnia: Grudzień 18, 2004, 00:45:39 »
Tak, wygladaja dokladnie tak jak te na pierwszym linku. Co do jakosci to na razie nie bardzo moge sie wypowiedziec poniewaz nie mam jeszcze karty pamieci do swojego telefonu i nie bardzo mialem miejsce zeby wrzucic tam troche mp3. Sluchalem chyba tylko ze dwa czy trzy kawalki, jakosc byla bardzo dobra tylko jak dla mnie troche cichy dzwiek.. ale to juz softu w telefonie :( Jack jest chyba 4 czesciowy, ma 3 zielone 'przegrodki'.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #68 dnia: Grudzień 18, 2004, 11:39:04 »
no wiec dowiadywalem sie w rrserwis ktora to firma jest dystrybutorem i serwisantem motoroli w wawie (ul. nowogrodzka 22 na tylach hotelu forum)..sluchawek ani hs120 ani hs525 nie maja i nie wiedza czy beda mieli..jesli chodzi o zestaw z radiem model fm100 nie nadaje sie on zupelnie bo wprawdzie pasuje ale o ile radio gra stereo o tyle jesli sygnal brany jest z telefonu (mp3 albo rozmowa) to juz jest mono:(

dla osob ktore nie sa przesadnymi estetami natomiast bardzo chca uzywac mp3 i maja dobre sluchawki na jacka 3.5mm (standard) proponuje rozwiazanie ktore sam wczoraj dla siebie zrobilem..a mianowicie przejsciowka..potrzeba do tego wtyczki 2.5mm z czterema modulami (6.50zl) gniazda na jacka 3.5mm (90gr) oraz dowolnego zestawu hf z pilotem do odbieranie rozmow (bywaja tez bez pilota dlatego pisze)..z zestawu hf wzialem kabelke mikrofon i pilota polaczylem z jednej strony z wtyczka do motki a z drugiej z gniazdem na 3.5mm i dzieki temu mam sluchaweczki napewno nie gorsze od oryginalu (jakosc dzwieku zalezna od uzytych sluchawek) natomiast niezbyt piekne (niestety uniwersalne "surowe" wtyczki tzn takie do ktorych mozna podlutowac kabelek jaki sie chce nie sa zbyt urodziwe..stad uwaga o estetyce..ale gra to wysmienicie..jesli bedzie taka potrzeba moge zrobic fotke i umiescic..ale chyba kazdy ma na tyle wyobrazni zeby sobie to narysowac w glowie

pozdrawiam wszystkich przedswiatecznie

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Motorola MPX200
« Odpowiedź #69 dnia: Grudzień 19, 2004, 02:07:49 »
Ja zrobilem inny manewr.. Kupilem na allegro zestaw sluchawkowy od nokii 6510 (koszt 4,50zl) i dziala bez zadnych przerobek. Jednak jakosc dzwieku jest przerazajaca... (nie pomyslic z porazajaca;) ) Doslownie lepiej slychac na glosniczku niz na tych sluchawkach.. nie dosc ze graja bardzo cicho (jesli zrobie troche glosniej nie slychac nic poza pierdzeniem..) to pasmo przenoszenia jest bardzo tragiczne.. No ale czego moglem sie spodziewac za 4,50zl ;) Chcial bym jednak przestrzec potencjalnych zainteresowanych przed tym bledem :P

Pozdrawiam

Motorola MPX200
« Odpowiedź #70 dnia: Grudzień 19, 2004, 02:24:00 »
sajlent..short question..jack wszedl ci w gniazdo bez problemu?? bo..ja mam jakis stary zestaw od innej nokii ale choc trudno w to uwierzyc to jack jest o jakies 0.2mm grubszy i nie wchodzi w gniazdo..pytanie czy rozne nokie maja rozna grubosc czy ten moj wtyk jest jakis lewy..bo sam bylem zszokowany..wtyk wyglada identycznie a jednak nie pasuje

jeszcze jedna dosc przykra rzecz..z racji tego ze uzywam fona w samochodzie i codziennie podpinam wtyczke sluchawkowa do zestawu..klapka od sluchaweczki zaczela sie urywac..ot tak po prostu od czestego otwierania..dodam ze obchodze sie z aparatem jak z jajkiem wiec moja "wina" sprowadza sie tylko do uzywania i tyle..czy komus podobna przykrosc juz sie zdarzyla?

Motorola MPX200
« Odpowiedź #71 dnia: Grudzień 19, 2004, 12:26:35 »
musze ponowic pytanie (wobec braku odzewu od Psion`a): czy ktos moze mi (na priv jesli forum nie jest zainteresowane) opisac jak sie sprawuje 2003 rom na mpx200 i czy sa lub nie ma problemow z mms?
dzieki
ps. tak przy okazji skad pobrac soft do upgradu?

Motorola MPX200
« Odpowiedź #72 dnia: Grudzień 19, 2004, 12:42:13 »
Mam pytanie. Czy do Motoroli MPx200 pasuje ładowarka od jakiejś innej dostępnej w Polsce Motorolki?? Potrzebna jest mi druga, a nigdzie nie mogę dostać ładowarki do niej.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #73 dnia: Grudzień 19, 2004, 17:53:40 »
klimson..mialem ten system krotko wiec nie moge ci odpowiedziec w pelni..jak bylem niezadowolony i wrocilem do 2002 tel wolniej chodzil..jesli chodzi o mmsy to nie ma z nimi problemow przy 2003 bo..po prostu ich nie ma i tyle..nie ma programu obslugujacego mmsy..jesli znasz darmowa wersje albo masz jakakolwiek wersje clienta mms dla 2003 to daj znac..

moj kumpel zrobil flash na 2003 i wlasnie wraca do 2002 bo bateria trzyma mu 2h;)i fon wolniej chodzi

hector.. http://www.sklep.erd.pl/towary.asp?idmodelu=1551

Motorola MPX200
« Odpowiedź #74 dnia: Grudzień 19, 2004, 21:31:42 »
Witam
Stałem sie wlasnie szczesliwym posiadaczem MPx200.
Telefon super ale by w pelni wykorzystac jego mozliwosci bede musial prosic kolegow o pomoc:
1. Wiem ze by MP3 bylo dzwonkiem trzeba zmienic go na wav i umiescic w .../sound. Mozecie mi napisac jakimi programami dekompresujecie mp3 (ten co mam tworzy olbrzymie pliki po 43mb). Czy mozna wgrac muzyke na karte SD i odtwarzac jako dzwonek?? Jezeli tak to w jaki sposob?
2. Czasami pojawia mi sie znaczek "G" oznaczajacy GPRS gdzie sie go wylacza bez wylaczania komorki??
3. Czy mozna do osoby z ksiazki telefonicznej przypisac zdjecie??
4. Jak skonfigurowac GG na tej motoroli, ile miesiecznie mniej wiedzej kasy to pochlania? Wogole jak odpalic tu interner --> Idea+kozystanie z przegladakri internetowej.
5. Wiem ze w modelu A925 mozna odpalic GPRS z mapa czy jest to mozliwe na mpx200?? Jaki program i skad crack by byl za free??
6. Czytalem post o grze Doom odpalonej na mpx200. Chcialbym odpalic  np. Duke Nukem 3D. Gdzie wgrywa sie taka gra (karta SD) czy trzeba dogrywac jeszcze jakies rzeczy by gra ruszyla??
7. Jak sie uruchamia wybieranie glosowe?? Ustawienia i przypisywanie tej funkcji??
8. W ktorym miejscu w opcjach uruchamia sie system glosno mowiacy?? Czy w trakcierozmowy mozna go uruchomic??
9. Czy jest mozliwosc zalozenia nowej grupy osob (jezeli tak to w jaki sposob), a takze czy mozna zrobic tak jak w nokii ze wybiera sie profil w ktorym pewna grupa ludzi z ksiazki jak bedziedo mnie dzownic to tel nie bedzie mnie o tym informowac sygnalem dzwiekowym (jak dam normal wszystki polaczenia przychodzace beda mialy dzwonek). Jezeli tak to w jaki sposob??
A teraz rady. Jakie programy sobie zainstalowaliscie i ktore sa godne polecenia. (jaki program gdzie instalowany co daje).

Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdr Przemek

*

Offline ell

• 778
Motorola MPX200
« Odpowiedź #75 dnia: Grudzień 19, 2004, 22:12:28 »
Witaj EZOGHUL.
Najpierw przede wszystkim przeczytaj sobie Dzial dla poczatkujacych http://www.pdaclub.pl/info.php?id=7289 Najlepiej wszystkie artykuly. Pozniej przejzyj z grubsza wszystkie watki z dzialu Smartphones (nie jest ich duzo), wystarczy ze przejzysz tematy i czytal bedziesz tylko to co Cie interesuje. Na wszystkie pytania ktore tu zadales sa juz odpowiedzi tylko trzeba troche pszukac, a wzasadzie wcale nie duzo. Przede wszystkim DZIAL DLA POCZATKUJACYCH. Pozdrawiam. Jak juz wszystko przeczytasz i dalej bedzie cos nie jasne, a odpowiedzi nigdzie nie znajdziesz to dopiero wtedy zadawaj pytanie.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Motorola MPX200
« Odpowiedź #76 dnia: Grudzień 19, 2004, 23:26:12 »
Cytat: malykubus
sajlent..short question..jack wszedl ci w gniazdo bez problemu??
wszedl bez zadnych problemow, jakby byl do tej motki stworzony ;) szkoda tylko ze jakosc dzwieku a wlasciwie jej brak dyskwalifikuje ten zestaw. jutro sprawdze oryginalny zestaw do noki (koszt na allegro 15zl), jak bedzie lepiej to podziele sie wrazeniami :)

pozdrawiam

[Dodano: 2004-12-19 23:29:19]
Cytat: hektor15
Mam pytanie. Czy do Motoroli MPx200 pasuje ładowarka od jakiejś innej dostępnej w Polsce Motorolki?? Potrzebna jest mi druga, a nigdzie nie mogę dostać ładowarki do niej.
Raczej nie bo nie slyszalem zeby jakas inna motka miala gniazdo na mini USB..

Motorola MPX200
« Odpowiedź #77 dnia: Grudzień 19, 2004, 23:29:56 »
sajlent odpusc..oryginalny kosztuje stowe..te z allegro to podroba..nie beda lepsze..

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Motorola MPX200
« Odpowiedź #78 dnia: Grudzień 19, 2004, 23:33:58 »
myslisz ze to jest podroba?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37006108
byc moze tak jest, nie kloce sie ale jutro bede mial mozliwosc przetestowania takiego wiec bede wiedzial jak to gra.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #79 dnia: Grudzień 19, 2004, 23:36:40 »
kumpel kupil to do swojej nokii ..wyglada podobnie ale to podroba..myslisz ze skad nizsza cena?? z tym jackiem to mnie zastanawiasz..wg mnie nie powinien wchodzic..ale jak wchodzi to super...ciekawe czy masa jest tak samo jak u nas bo moze byc specjalnie zamieniona zeby do innych urzadzen nie pasowalo

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Motorola MPX200
« Odpowiedź #80 dnia: Grudzień 19, 2004, 23:40:41 »
kumpel kupil to do swojej nokii ..wyglada podobnie ale to podroba..myslisz ze skad nizsza cena?? z tym jackiem to mnie zastanawiasz..wg mnie nie powinien wchodzic..ale jak wchodzi to super...ciekawe czy masa jest tak samo jak u nas bo moze byc specjalnie zamieniona zeby do innych urzadzen nie pasowalo
moze rzeczywiscie cos jest namieszane bo nie chce mi sie wierzyc zeby az tak kiepski byl ten zestaw co kupilem.. rozumiem ze za taka cene to nie ma sie spodziewac ale tego po prostu nie da sie uzywac.. jutro sie podziele wrazeniami jak dziala ten zestaw

pozdrawiam

Motorola MPX200
« Odpowiedź #81 dnia: Grudzień 19, 2004, 23:44:40 »
no ja kupuje tylko po to zeby uzyc wtyczki i pilota z mikrofonem..i wlasnie sie boje ze ona bedzie za gruba:( przetestuje jak przyjdzie paczka

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Motorola MPX200
« Odpowiedź #82 dnia: Grudzień 19, 2004, 23:52:37 »
mysle ze wtyczka powinna byc ok, bo jak ta co mam dziala to Twoja tez powinna byc ok (oczywiscie jesli masz do nokii 2100/3650/6510/8310/7650) jak uda Ci sie cos sensownego z tego zlozyc to napisz :) jakich sluchawek uzyjesz do tego?

Motorola MPX200
« Odpowiedź #83 dnia: Grudzień 19, 2004, 23:55:29 »
kupilem to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37575696 nie wiem jakich uzyje sluchawek.ale raczej z nizszej polki..tak do 50 zeta..szkoda mi kaski jednak..natomiast jesli wtyczka ok to bedzie dzialalo na bank..przetestowale na przejsciowce juz

*

Offline ell

• 778
Motorola MPX200
« Odpowiedź #84 dnia: Grudzień 20, 2004, 00:06:34 »
Cytat: hektor15
Od motki to chyba nigdzie takiej nie dostaniesz. Ale przeciez nie musi byc od motki. Wystarczy aby miala gniazdo miniusb. A przeciez na rynku jest masa urzadzen z takim gniazdem - od aparatow cyfrowych na przenosnych odtwarzaczach mp3 konczac. Cos na pewno dopasujesz (chodzi mi o zasilanie). A jesli nie to kup tylko sam kabel USB<>miniUSB i laduj z kompa.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
Motorola MPX200
« Odpowiedź #85 dnia: Grudzień 20, 2004, 00:40:15 »
nie wiem jakich uzyje sluchawek.ale raczej z nizszej polki..tak do 50 zeta..
ja moge Ci polecic Sony. Kiedys kupilem sluchawki Phillipsa (wlasnie za ok 50zl) i pokazalem kumplowi jak graja to prawie mnie wysmial ;) On mial sluchawki Sony (tez za ok 50zl) i grzaly 10x lepiej od moich. Teraz tez mam Sony i musze przyznac ze roznica jest kolosalna :]

Pozdrawiam

*

Offline ell

• 778
Motorola MPX200
« Odpowiedź #86 dnia: Grudzień 20, 2004, 00:45:22 »
Tez mam od poltora roku jedne soniacze za 35 zeta i musze przyznac, ze graja bardzo przyzwoicie. A kabelek mocno maltretowany (znaczy zwijany) do te pory nie przerywa.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #87 dnia: Grudzień 20, 2004, 08:34:40 »
Co do harczenia podczas słuchania to myślę że nie jest to wina podłej jakości słuchawek. Ja podłączałem słuchawki od SE P800 które razem  z P800 grają super, ale z mpx200 własnie harczą i do tego graja na jedną słuchawkę. Wtyk mają podzielony na 4 części i zastanawiałem się czy nie wystarczyło by rozciąć kabla i inaczej połaczyć. Ktoś wcześniej pisał, że uzyskał stereo na przejściówce. Czy na pewno jest stereo czy mono na dwie słuchawki? Bo jeśli stereo to można na allegro kupić za 49 zł słuchawki do p800/p900 przyzwoitej jakości i zmienić połaczenia kabli.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #88 dnia: Grudzień 20, 2004, 10:58:00 »
klimson..mialem ten system krotko wiec nie moge ci odpowiedziec w pelni..jak bylem niezadowolony i wrocilem do 2002 tel wolniej chodzil..jesli chodzi o mmsy to nie ma z nimi problemow przy 2003 bo..po prostu ich nie ma i tyle..nie ma programu obslugujacego mmsy..jesli znasz darmowa wersje albo masz jakakolwiek wersje clienta mms dla 2003 to daj znac..

moj kumpel zrobil flash na 2003 i wlasnie wraca do 2002 bo bateria trzyma mu 2h;)i fon wolniej chodzi

hector.. http://www.sklep.erd.pl/towary.asp?idmodelu=1551

dzieki! tak slyszalem ale nie moglem uwierzyc ze nowszy nie znaczy lepszy a z mms to jakas niezrozumiala dla mnie sprawa (brak w 2003!).  Poszukuje idealnego, jak dla mnie rozwiazania, za rozsadne pieniadze - mialem juz "wszystko" oprocz ppc i pochodnych, czyli opcje palm os i telefon, nokia 9200  treo 600..... ciagle nie to. Czy mozesz polecic mpx200?

Motorola MPX200
« Odpowiedź #89 dnia: Grudzień 20, 2004, 15:34:28 »
konsto..jesli chodzi o polaczenia kabli..to nie wiem jak masz w eryku ale w motce jest nastepujaco: jack ma 4 segmenty ktore maja nastepujaca funkcje liczac od strony kabla wtyczki:
1. masa
2,3 lewa i prawa sluchawka
4. mikrofon

do przycisku w pilocie dochodza dwa kabelki masa i mikrofon ktorych zwarcie powoduje odebranie polaczenia
teoretycznie najlepiej by bylo gdyby byly 3 niezalezne kable dwuzylowe dochodzace od telefonu do pilota: jeden na mikrofon i po jednym na kazda sluchawke (oczywiscie w kazdym z trzech druga zyla to  masa)
ja zrobilem tak ze majac dwa kable dwuzylowe zrobilem na jednym kablu mikrofon & masa a na drugim lewa i prawa sluchawka; mikrofon i masa dochodza do wlacznika a nastepnie do mikrofonu; z pilota wychodza dwa kable na obie sluchawki kazdy ze swoja masa podpieta do masy w pilocie

nie wiem czy jasno sie wyrazilem? jesli nie to pytaj

klimson..nie umiem ci odpowiedziec na to  pytanie..bo to zalezy do czego chcesz uzywac tego telefonu..jednak moim zdaniem mimo wszystko nie da sie sensownie pogodzic telefonu i palmtopa..telefon powinien byc maly lekki i z dlugo dzialajaca bateria czego o motoroli nie da sie powiedziec:(
dla mnie osobiscie ten telefon to gadzet nie uwazam zeby bylo to szczegolnie praktyczne rozwiazanie dla osob oczekujacych po nim funkcjonalnosci palmtopa
ja sprawdzam na nim poczte i mam zamiar sluchac mp3 a te funkcje sa dostepne juz w wielu "zwyklych" komorkach