Motorola MPX200

• 435 Odpowiedzi
  • 36231 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
Motorola MPX200
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 19, 2004, 10:06:05 »
Cytat: jakub kańczugowski
Motoroli MPx200 / MPx220 nie ma co porownywac do MPx - to sa urzadzenia calkowicie odmiennych klas!

eeee... to może jakieś konkrety, co w nich jest aż tak klasowo odmiennego??? Poza formatem kart pamięci oczywiście...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Motorola MPX200
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 19, 2004, 10:17:54 »
No jak co... MPx to pocket... a MPx200/MPx220 to Smartphone. Calkowicie inne klasy zastosowania...

Chocby:
MPx - dotykowy ekran, pelna gama aplikacji z Pocket PC
MPx2xx - brak dotykowego ekranu, nizsza rozdzielczosc, mniejszy wybor aplikacji

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
Motorola MPX200
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 19, 2004, 11:42:16 »
Cytat: jakub kańczugowski
No jak co... MPx to pocket... a MPx200/MPx220 to Smartphone. Calkowicie inne klasy zastosowania...

Chocby:
MPx - dotykowy ekran, pelna gama aplikacji z Pocket PC
MPx2xx - brak dotykowego ekranu, nizsza rozdzielczosc, mniejszy wybor aplikacji

Kurde.. przepraszam. Byłem przed poranną kawą i zrozumiałem, że masz na myśli iż Mpx 200 i Mpx220 to urządzenia całkiem odmiennych klas i zrobiłem tzw. rybkę.

Ale skoro już o Mpx - obawiam się, że stanie się kolejną urban legend jak Sendo ze Smartphone i tym podobnymi - Motka ma z nim poważne problemy, oddala kolejne daty wprowadzenia do sprzedaży i w końcu zanim wyjdzie, będzie przestarzałe. Co ja mówię bedzie.. JUŻ jest.

*

Offline kanczug

• 19211
Motorola MPX200
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 19, 2004, 11:51:05 »
Zgadzam sie z Toba... to bedzie albo niewypal... albo premiera bedzie przekladana w wiecznosc, a do sprzedazy wejdzie za kilka lat/kilkanascie miesiecy druga edycja urzadzenia - bardziej na czasie. Jakos nie wydaje mi sie by taka konfiguracja podzespolow w tak malym urzadzeniu dala sie faktycznie upchac i jednoczesnie zachowac jakies rozsadne parametry pracy np. na baterii. Oczywiscie jak juz sie pojawi nawet w obecniej konfiguracji to i tak sprzeda sie jak cieple buleczki...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
Motorola MPX200
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 19, 2004, 12:20:54 »
eee.. nie tak. To już było i działało - bawiłem się prototypem na Cebicie. Nawet się specjalnie nie wieszało ;).
Ale widocznie znaleźli jakiegoś buga i knują jak tanio usunąć, nie przestawiając połowy linii produkcyjnej.

*

Offline kanczug

• 19211
Motorola MPX200
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 19, 2004, 13:11:15 »
Ja wiem ze to bylo i dzialalo... testy prototypow pojawialy sie juz w sieci. Ale zeby to dobrze dzialalo... to calkiem inna sprawa.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 21, 2004, 15:55:31 »
PSION1 proszę napisz jak jak zrobić twardy reset tej motki i jak wgrać ROM. Ew. gdzie to można znaleźć?
revolt7@wp.pl

*

Offline kanczug

• 19211
Motorola MPX200
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 21, 2004, 16:59:36 »
1. wylacz telefon
2. nacisnij i trzymaj wcisniety przycisk akcji (czyli ten niebieski w centrum joypada
3. nacisnij i trzymaj przycisk power
4. na ekranie powinno pojawic sie pytanie "Master Reset?", odpowiedz "Yes".

Motorola MPX200
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 21, 2004, 21:34:54 »
Psion1 Udało mi się znaleźć oprogramowanie do upgradu ale mam problem bo w instrukcji w pliku tekstowym jest plik "bin" a ja mam plik "img" który niby program obsługuje ale po wybraniu i krótkiej chwili pokazuje się informacja że nie udało się itd. Telefon po wyciagnięciu bateri i włozeniu dziala. Co jest grane? Jeszcze jedno pytanie. Jak Ci trzyma bateria bo mi około  doby nawet przy minimalnym korzystaniu z telefonu

Motorola MPX200
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 22, 2004, 12:34:05 »
Do flashowania telefonu jest Motorola Mobile Upgrade Wizard ale ostanio w sieci znalazlem stronke www.mpxzone.com i tam sa romy w formacie *.bin i do ich wgrywania jest osobny program sciagnalem z tamtad Ben-6-0980-060.rom.bin i musze powiedziec ze dziala bardzo dobrze. Bo kiedys jak mialem romy z innych stornek np. Ben-6-0900-052.img to rozne rzeczy dzialy sie z tel nieraz nie chial sie uruchomic, albo nie dzialaly kontakty i sie wieszal teraz tego nie ma (przynjamniej narazie  ;) ) jakby ktos mial roma z win2003 z tej stronki to prosil bym o kontakt, bo sciagnalem romy z 2003 z emule ale zadenie nei dziala. Po wgraniu do tel albo sie nei uruchamia albo wiesza po paru sekundach od pojawienia sie "pulpitu".

Motorola MPX200
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 23, 2004, 08:33:23 »
@Malykubus, ile trzyma ci bateria. Bo mi w porywach 50 godz. Na ogół ok.30 godz. i to niezależnie od intensywności używania telefonu. Druga sprawa czy skonfigurowałeś mms-y gprs i e-mail. Mi udało się tylko za pomocą konfiguratora ze strony motoroli skonfigurować gprs i skrzynkę pocztową (dla plusa). Ale nie mogłem sobie poradzić z automatycznym łączeniem się telefonu i musiałem te ustawienia usunąć aby nie narażać się na koszty. MMS-ów wogule nie udało mi się ustawić.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 23, 2004, 18:03:11 »
Mialem to samo..dalo sie skonfigurowac wap i internet ale nie MMSy:( i do tego stronak motoroli z konfiguracja mi nie dziala..ale teraz to juz nawet nie mam tego "problemu" bo jak napisalem nie mam softu obslugujacego MMS pod smartphone2003..co do baterii to ona w ogole nie trzyma;) tzn laduje codziennie..musze dokupic ladowarke samochodowa i stacje dokujaca z opcja ladowanai drugiej baterii..niestety poki co nie widzialem tego w polsce..co do samodzielnego laczenia z gprsem hmm zauwazylem cos takiego ale on nie lacz sie sam z siebie tylko jak wchodzisz w explorera po za tym operator (idea) powiedzial ze dopuki nie zaladuje sie jakas stronka czyli faktycznie nie nastapi transmisja danych to koszty nie sa naliczane a ikonka przy zasiegu z literka G oznacza tylko probe laczenia a nie faktyczne pobranie danych wiec tym bym sie nie martwil...ale ponawiam pytanie do wszystkich: czy ktos ma jakis soft pod 2003 do obslugi MMSow??

tutaj ktos pisze jak sobie poradzil..ale specjalnie nie rozumiem jest to zbyt lakoniczne

http://www.airfagev.com/forum_view.asp?nav=1&msg_id=60733&referer=forum%5Ftopics%2Easp%3Fcode%3Dall

pozdro

*

Offline kanczug

• 19211
Motorola MPX200
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 23, 2004, 19:58:19 »
Siedzialem pol godziny przeszukujac rozne zachodnie fora i niestety wszedzie pojawia sie odpowiedz ze nie ma aplikacji do obslugi MMSow dla MPx200 z WM 2003. Wszyscy wracali do MS Smartphone 2002 by cieszyc sie wiadomosciami multimedialnymi.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 23, 2004, 20:07:50 »
hmm to nie do konca tak..aplikacje zdajsie istnieja np zrobione przez firme MATERNA z niemiec..przeciez mpx220 chodzi zdajsie pod 2003 wiec aplikacja MMS client for smartphone2003 ujrzala swiatlo dzienne..natomiast faktycznie nigdzie w sieci tego nie mozna znalezc..hmm a co do powrotu do 2002 to ja nie bardzo moge chyba ze przez serwis motoroli..bo na plycie oryginalnej nie ma OSu wiec obecnie mam tylko smartphone 2003 na dysku:(

eh zachcialo mi sie kombinacji

*

Offline kanczug

• 19211
Motorola MPX200
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 23, 2004, 20:36:07 »
Oczywiscie ze jest klient MMS dla WM 2003... tyle ze aplikacje te zalaczane sa zawsze w ROMie - prawdopodobnie nie istnieje wersja instalacyjna.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 23, 2004, 22:30:00 »
to dziwne co piszesz bo ja mam wersje instalacyjna na plytce od telefonu z clientem do 2002...inna sprawa zupelnie to to ze nie moge dobrze skonfigurowac polaczenia mms od nowosci..niby wszystko wpisuje a po prostu nie laczy..oczywiscie usluge mam aktywowana u operatora..

*

Offline kanczug

• 19211
Motorola MPX200
« Odpowiedź #46 dnia: Listopad 23, 2004, 22:44:31 »
Ale o czym Ty mowisz... Oczywiscie ze dla 2002 jest osobny klient - bo on zawsze byl jako instalka. Mozna go pobrac nawet z sieci. Ale przeciez chodzi o WM 2003. Najwyrazniej edycja dla WM 2003 dolaczana jest tylko w ROMie. Autorzy niektorych aplikacji podpisuja umowe na wylacznosc z danym producentem i wtedy softu nie mozna tak po prostu pobrac z sieci.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #47 dnia: Listopad 23, 2004, 22:51:23 »
no mowie o tym wlasnie o czym napisales..zakladalem ze dla win2003 przyjeto ta sama regule i client MMS jest jako dodatkowa aplikacja ktora mozna dograc..ale faktycznie moze byc czescia ROMu tak jak piszesz..w zwiazku z tym wrocilem do 2002;) i na razi ekoncze eksperymenty

*

Offline lkluj

• 44
Motorola MPX200
« Odpowiedź #48 dnia: Listopad 25, 2004, 13:21:49 »
Będąć ostatnio w Anglii widziałem jakiegoś biznesmena Azjatę z czymś w ręku, co wyglądało wypisz wymaluj jak MPx! Przyglądałem się dyskretnie - rozmawiał z niego i powiem Wam, ze nie przypominało to niczego innego, co widziałem. W czasie rozmowy migała jeszcze niebieska dioda na zewnątrz aparatu :)
Miałem ochotę obrabowac tego faceta ;]

Motorola MPX200
« Odpowiedź #49 dnia: Listopad 28, 2004, 21:18:22 »
Witam wszystkich, bardzo chcialbym miec WM2003 w moim Mpxie 200. Moje pytanie to skad go wziac. Znalazlem niemiecki ROM ale nie bardzo jestem pewien czy flashowac bo cos mozna popsuc. Hmmm moze mi ktos z Was pomoc? Czy warto wogole zmieniac system. Pozdrawiam!!!

Motorola MPX200
« Odpowiedź #50 dnia: Listopad 30, 2004, 04:25:58 »
zupelnie nie wiem gdzie umiescic ten post ale poniewaz sprawa dotyczy w moim przypadku mpx200 wiec chyba tutaj..pytanie do elektronikow a moze fizykow..otoz do mpx200 nie ma profesjonalnego zestawu samochodowego (jesli sie myle to prosze o namiary) posiadam zestaw samochodowy uniwersalny ktorego funkcje ograniczaja sie wlasciwie tylko do wzmocnienia glosu (dodatkowy mikrofon zewnetrzny i dodatkowy glosnik plus elektronika filtrujaca) wpina sie go w gniazdo sluchawkowe..jednak o ile w przypadku innych fonow np motka v500 nie ma zadnych problemow o tyle mpx200 swietnie dziala ale tylko kiedy auto stoi..kiedy zaczynam jechac dzwiek slabnie a czasami wrecz zanika..niezaleznie od predkosci pojazdu i zasiegu telefonu w danym miejscu z odpietym zestawem...powodem jest prawdopodobnie brak anteny zewnetrznej (czy ktos ma pojecie czy do mpx200 mozna podpiac antene zewnetrzna?..nie wiem gdzie bo po za gniazdem usb i hf nie ma innego gniazda)..poniewaz fon trzyma zasieg kiedy sie go odepnie od zestawu wiec pytanie brzmi: czy to dosc dlugi przewod z gniazda HF (ok 2.5m) moze powodowac takie zjawisko? jesli tak to czy ewentualne skrocenie jego dlugosci lub uzycie ekranowanego przewodu moze zmienic ta sytuacje??

przepraszam z gory admina jesli uzna to za zasmiecanie forum ale miejsc w polskim necie gdzie dyskutuje sie o tym telefonie jest naprawde niewiele a przypuszczam ze wsrod posiadaczy mpx200 jest pare osob jezdzacych samochodami i nielubiacych HFow (tutaj niestety daje sie odczuc brak bluetootha)

Motorola MPX200
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 08, 2004, 08:09:05 »
Witam ALL !!

Pytanko odnosnie mpx200.

Bardzo lubie Motke, nie cierpie nokiji i dlatego zamiast kupic n-gage czy 6600 chcialbym jakas Motke, dlatego zainteresowal mnie ten model.
pytanka do Tych ktorzy maja mpx200:
- czy jest na to jakas wersja EXEL-a ?? (bardzo wazne dla mnie)
- jak jest z jakascia mp3, jaka da sie wlozyc karte najwieksza?? (chcialbym ten telefon zamiast mp3 zwyklej)
- czy da sie konwertowac divx i ogladac na tym tel ??
- czy chodza gry z noki n-gage ??
- i czy da sie odpalic na tym jakis emulator np segi jak na symbian i czy wogule chodza aplikacje z tego systemu na tym tel. ??

z gory THX za odpowiedz
i pozdro dla wszystkich

*

Offline kanczug

• 19211
Motorola MPX200
« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 08, 2004, 08:16:06 »
- excel jest ale tylko w trybie do odczytu
- mozesz wlozyc karte nawet 1GB, a jakos to juz nie wiem - pewnie srednia
- da sie... ale tylko dla szpanu, bo nie wiem jaki jest sens katowac sie filmem na tak malym ekranie
- i z PSXa i z Peceta :) Oczywiscie ze nie chodza gry z Nokii :D
- z jakiego systemu? Symbian? jesli chodzi ci o emulatory starych konsol to jest kilka... np. NES jesli dobrze pamietam.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #53 dnia: Grudzień 08, 2004, 08:52:55 »
szkoda ze exel nie dziala, bo zajebisty jest ten telefonik, a ja musze miec exela, tak ze chyba kupie A925.

thx za info
pozdro dla wszystkich

Motorola MPX200
« Odpowiedź #54 dnia: Grudzień 10, 2004, 14:16:19 »
Czy mpx200 ma aparat wbudowany czy nie??? thx

*

Offline kanczug

• 19211
Motorola MPX200
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 10, 2004, 14:57:49 »
A na stronie producenta nie pisze o tym? :D
Nie ma :)

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Motorola MPX200
« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 12, 2004, 13:31:37 »
Cytat: Psion1
Internet jest wielki ! - mój telefonik ma już wgranego ROM-a WM2003 ,jeżeli ktoś z użytkowników MPx200 jest zainteresowany to proszę o kontakt - Chętnie służę pomocą !
Dzisiaj sprawilem sobie ten telefonik. Jak bedziesz mial chwile to odezwij sie do mnie na priv bo mam kilka pytan w sprawie WM2003.

Pozdrawiam

Motorola MPX200
« Odpowiedź #57 dnia: Grudzień 13, 2004, 18:55:28 »
Cytat: Psion1
Internet jest wielki ! - mój telefonik ma już wgranego ROM-a WM2003 ,jeżeli ktoś z użytkowników MPx200 jest zainteresowany to proszę o kontakt - Chętnie służę pomocą !
Z chęcią skorzystam z pomocy ,jestem zainteresowany WM2003 do swojej mpx200.z góry dzięki.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #58 dnia: Grudzień 13, 2004, 22:42:08 »
pytanie: jakich sluchawek uzywacie do mpx200? szukalem oryginalnych motoroli ale w polsce sa raczej niedostepne..mowie o sluchawkach stereo do mp3 a nie HF

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Motorola MPX200
« Odpowiedź #59 dnia: Grudzień 15, 2004, 00:35:40 »
Cytat: malykubus
pytanie: jakich sluchawek uzywacie do mpx200? szukalem oryginalnych motoroli ale w polsce sa raczej niedostepne..mowie o sluchawkach stereo do mp3 a nie HF
dolaczam sie do pytania. bardzo brakuje sluchawek w oryginalnym zestawie..