Motorola MPX200

• 435 Odpowiedzi
  • 36309 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ja mam MPx200 od jakiegos pol roku
« Odpowiedź #420 dnia: Styczeń 13, 2006, 14:20:46 »
kupilem ja w sklepie Karen Notebook. Bardzo fajny telefonik , za te pieniadze ..
znalazlem uaktualnienie do Windows Mobile 2003 i zainstalowalem, poszlo bardzo ladnie. Nie mam polonizacji, ale nie sadze aby to byl dobry pomysl, przeciazanie systemu dodstkowym softem, poza tym MPX200 bardzo ladnie importuje pliki z polskimi znakami, wiec nie widze potrzeby zeby cos jeszcze ladowac. Fakt, nie jest to telefon polularny w Polsce, zaden z operatorow go nie oferuje, dopiero nastepce MPx200 -> MPx220. Tyle ze MPx 220 normalnie w sklepie kosztuje 2.5 razy tyle co MPx200, fakt MPx200 nie ma Bluetooth'a, ale mozna bez tego zyc.
Podoba mi sie to ze telefonik ma metalowe zawiasy i ich obudowe,. mogliby tylk dodawac zestaw sluchawkowy stereo, ale kupilem go sobie w sklepie firmowym za 69 plz  ;-)
Jedyne  do czego mam zastrzezwnia to etui ktore dostaje w komplecie - ok jest funkcjonalne, ale mocowanie klipsa na tylniej sciance powoduje ryski a przy mocniejszym uderzeniu - tylnia ubudowa (klapka baterii) moze uledz uszkodzeniu. Tak mi sie ten telefon spodobal, ze po tygodniu kupilem sobie drugi, tak na zapas  ;-) . Na stronie niemieckiej stronie Motoroli  - jest ten model na liscie aparatow, natomiast na polskiej - nie uswiadczysz go, nie wiem dlaczego, no coz, wychodzi na to ze my, uzytkownicy MPx200 mamy bardzo unikatowy i wrecz egzotyczny aparat ;-). znajomy sciagnal juz WM2005 do MPx200, tylko ze w opisie tego systemu jest jedna uwaga - system dziala, ale tylko gdy w aparacie jest zainstalowana karta SD, wynika z tego ze jakas czesc tego systemu instaluje sie wlasnie na karcie. Dziwne rozwiazanie....  JAk na razie moja motka po wymianie systemu z 2002 na 2003 pracuje bez zastrzezen.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #421 dnia: Styczeń 13, 2006, 22:25:57 »
heeh z tym kupowaniem dwoch telefonow to mnei rozbawiles:D..jak juz tak kochasz motorole to trzeba bylo jednak mpx220 zamiast dwoch mpx200..po za tym za cene dwoch mpx200 to juz na allegro spv c600 mozna kupic..no ale kazdy robi co chce ze swoimi pieniedzmi

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Motorola MPX200
« Odpowiedź #422 dnia: Styczeń 14, 2006, 00:37:40 »
Dokladnie, to dla mnie tez dziwne, przeciez w Karen za cene tych dwoch MPx200 mialbys spokojnie MPx220 i wcale nie roznia sie one tylko brakiem BT, ale szeregiem innych rzeczy.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #423 dnia: Styczeń 16, 2006, 11:31:05 »
Skopoiowałem z postu: Pytanie o zasięg Idea mpx200 bo tam chyba juz nikt nie napisze.. ;)

Jakub Kańczugowski napisał:
Pobierasz plik MPx200_900MHz_Fix.zip
http://www.mobilegadgetnews.com/index.php?act=Attach&type=post&id=607

Wewnatrz sa dwa pliki RAR. Backup i Tools.

Najpierw trzeba zrobic bakup 256 ostatnich kb pamieci ROM telefonu.
- uruchamiasz telefon w trybie flashowania
- podlaczasz do PC
- uruchamiasz plik MPX200_backup
- jesli okienko dialogowe pojawi sie przed glownym interfejsem programu to trzeba podlaczyc kabel pod port USB
- jesli nie pojawia sie to okienko to trzeba kliknac na 256KB
- nagrac ten plik pod nazwa orig.raw
- kliknac pierwszy przycisk i czekac az program skonczy prace

Nastepnie trzeba zmienic zawartosc tego pliku.
- uruchamiamy w tym celu plik FIXIMEI.EXE w trybie okienka dosowego
- wczesniej trzeba go rozpakowac z tego drugiego pliku RAR najlepiej do katalogu glownego dysku C: komputera, tam tez przegrywamy ten plik orig.raw
- wtedy uruchamiamy okienko dosowe (start -> programy -> akcesoria -> wiersz polecen
- przechodzimy na dysk C piszac "C:"
- nastepnie wychodzimy do glownego katalogu dysku wpisujac "CD .." (zazwyczaj trzeba to wpisac 2x bo wyjsc do glownego folderu)
- wchodzimy do katalogu w ktorym jest ten plik, czyli "CD nazwa_katalogu"
- wpisujemy "FIXIMEI.EXE orig.raw fix.raw"
- konwertujemy plik fix.raw do formatu bin wpisujac "raw2bin fix.raw fix.bin"
- konwertujemy fix.bin do fix.img uzywajac programu MPX200_Backup.
- ladujemy do telefonu plik fix.img przy uzyciu oprogramowania Motorola upgrade wizard (pewnie standardowy soft do zmiany ROMu w telefonie).

To tyle. Pamietaj ze ja to tylko tlumaczylem. Sam tego nie robilem wiec sama procedura moze sie faktycznie roznic. Nic wiecej nie potrafie powiedziec. Na reszte Twoich pytan musi odpowiedziec ktos kto sie na tym zna... kto ma ten telefon.
[/b]

Witam!
Sporo skorzystałem z tego forum już ale mam z tym zasięgiem jednak problem, po pierwsze mam mpx-a200 z sieci AT&T ze stanów, wrzóciłem mu WM2003 bo był 2002, spolszczenie, no ale oczywiście poza Płockiem nie ma zasięgu (gdzie na innym komie z moją kartą zasięg jest - idea). Domyślam się że jest to brak pasma 900 .... ale... w ustawieniach mojego telefonu - w Phone Settings/Prefered Band mam 3 opcje - "Auto" ; "1900" ; "900/1800" ... Ustawiałem juz i na auto i na 900/1800 i nic. Zasięgu brak. Spróbowałem więc skorzystać z opisu co i jak zrobić aby odblokować pasmo 900(cytowany text) no i do pewnego momentu jest ok - włączam program, nagrywam plik orig.raw , no i nie mogę otworzyć pliku fiximei.exe...kiedy klikam pojawia się dosowe okienko i znika... (mam XP home SP2) ... spróbowałem wejść poprzez wiersz poleceń - "wtedy uruchamiamy okienko dosowe (start -> programy -> akcesoria -> wiersz polecen
- przechodzimy na dysk C piszac "C:"
- nastepnie wychodzimy do glownego katalogu dysku wpisujac "CD .." (zazwyczaj trzeba to wpisac 2x bo wyjsc do glownego folderu)
- wchodzimy do katalogu w ktorym jest ten plik, czyli "CD nazwa_katalogu"
i robię zgodnie z opisem, lecz kiedy wpisuję "raw2bin fix.raw fix.bin" aby przekonwertować i zatwierdzam enterem nic się nie dzieje... następnie "raw2bin fix.raw fix.bin" - zatwierdzam i również nic...

Nie wiem co źle robię, jeśli ktoś mógłby pomóc i mi szczegółowo napisać co i jak to byłbym wdzięczny, może coś źle w tym dosie działam czy jak, nie wiem. A może ktoś podesłałby mi gotowy plik który mógłbym wrzócić już do komórki - taki który się u niego juz sprawedził i działa.
Dziękuję!

bart_hamer@vp.pl

Motorola MPX200
« Odpowiedź #424 dnia: Styczeń 26, 2006, 02:19:03 »
Mam pyatnie odnosnie podlaczenia mpx200 do kompa w trybie flashu. Wciskam przycisk lewy i nic sie nie dzieje . Znaczy an ekranie wyskakuje komunikat nowego urzadzenia niby wszystko oki ale wlaczajac program mpx200backup robie wszystko tak jak w instrukcji ale plik sie nie zapisuje . I przed wlaczeniem backapu wyskakuje jakis komunikat. Prosil bym o dokladna instrukcje wykonania tego flashu. Z gory dzieki

*

Offline espek

• 28
  • Sprzęt: SE P800
Motorola MPX200
« Odpowiedź #425 dnia: Luty 07, 2006, 20:06:20 »
Witam

Mam male pytanie - ile polaczen odebranych/nieodebranych/rozpoczetych moze byc logowane na liscie? Gdzies czytalem ze po 25 na kazda z tych list. Czy jest mozliwosc zeby w systemie ustawic sobie tak zeby bylo to zalozmy po 100 polaczen w kazdej liscie?

Pozdrawiam
Sagem MY-X5m -> Siemens C35 -> Nec e228 -> Nec e338 -> Motorola MPx200 -> Medion MDSP150 -> Siemens C65 -> SE P800 -> i w planach P990i lub Mio A701:)

Motorola MPX200
« Odpowiedź #426 dnia: Luty 08, 2006, 13:02:00 »
witam. Mam pytanie. CZy MPX200 obsłuży JAVĘ 3D?? A. I jeszcze słyszałem, że ma STEREO głośniki. To prawda??

Motorola MPX200
« Odpowiedź #427 dnia: Luty 08, 2006, 15:04:45 »
Cytat: "davqoniu"
witam. Mam pytanie. CZy MPX200 obsłuży JAVĘ 3D?? A. I jeszcze słyszałem, że ma STEREO głośniki. To prawda??

nie obsluzy..tzn moze by i obsluzyla gdybys mial soft odpowiedni..ale nawet zwykla java na mpx200 to nieporozumienie..a glosnik to ma chyba jeden i jest mono..kto ci tego wszystkiego naopowiadal?:)

Motorola MPX200
« Odpowiedź #428 dnia: Luty 08, 2006, 18:22:52 »
a co powiesz na to: http://www.alkom.krakow.pl/telefony_nowe/motorola/mpx200/

Jak byk tam pisze, że MPX200 ma JAVĘ. A tak na marginesie, to do SPV można było wgrać JAVĘ (był taki wątek na forum). Może ta JAVA do SPV pasowałaby do MPX??

*

Offline horde

• 2638
Motorola MPX200
« Odpowiedź #429 dnia: Luty 08, 2006, 19:00:37 »
a co powiesz na to: http://www.alkom.krakow.pl/telefony_nowe/motorola/mpx200/

Jak byk tam pisze, że MPX200 ma JAVĘ. A tak na marginesie, to do SPV można było wgrać JAVĘ (był taki wątek na forum). Może ta JAVA do SPV pasowałaby do MPX??

Ta strone sobie daruj jak i firme, totalna sciema, rok temu pisali, ze MPx200 ma polskie menu, dzownilem do nich i okazalo sie, ze bujda.
Oryginalnie MPx200 nie ma javy, ale mozna zrobic, zeby mial:)
Tutaj masz opis: http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=8545

Motorola MPX200
« Odpowiedź #430 dnia: Luty 08, 2006, 19:17:01 »
dzięki. Chyba sobie kupię w końcu MPX. A nie ma jeszcze innych, bardziej uniwersalnych emulatorów JAVY na platformę Windows Mobile??

*

Offline horde

• 2638
Motorola MPX200
« Odpowiedź #431 dnia: Luty 08, 2006, 19:27:33 »
MPx220 ma od razu wbudowana jave w WM2003SE.

Motorola MPX200
« Odpowiedź #432 dnia: Luty 08, 2006, 19:35:29 »
ale ja mówię o MPX200.

*

Offline horde

• 2638
Motorola MPX200
« Odpowiedź #433 dnia: Luty 08, 2006, 19:40:15 »
dzięki. Chyba sobie kupię w końcu MPX. A nie ma jeszcze innych, bardziej uniwersalnych emulatorów JAVY na platformę Windows Mobile??

Chyba, ze , bo wyraznie zapytales o Windows Mobile, a MPx220 to tez platforma WM:)

soft do mpx200
« Odpowiedź #434 dnia: Maj 02, 2006, 19:40:27 »
Witam wszystkich.
Widzę, że jesteście obeznani w sprawie motki MpX200 więc mam pytanko.
Swoją Mpx200 kupiłem w Niemczech jakiś rok temu i jeszcze nie wgrałem polskiej łatki. Czy nie wiecie kto i za jaką kase może wgrać mi Windows'a 2005 i polskie menu w okolicach Warszawy?
I jeszcze proszę o rade - który jest lepszy - Windows 2005 czy 2003.
Gdybym mógł prosić to odpowiedzi wolałbym otrzymywać na e-maila.
Mój adres - ditkam@vp.pl .
Z góry dziękuję.

*

Offline pmk24

• 20
Motorola MPX200
« Odpowiedź #435 dnia: Maj 02, 2006, 22:30:27 »
Napisze ogolnie. WM05 mialem przez ok dwa tygodnie. Bez podkrecenia procka i zdjecia blokady uzywac na dluzsza mete sie go nie da. Strasznie muli, jak ustawisz dzwonek mp3 to potrafi przerywac. tna sie filmy. Co do PL menu to istnieje tylko "spolszczenie" i do tego najbardziej nadaje sie rom PowerMoto2.
Pozdrawiam