Moi..jesli juz piszesz o kosztach to chyba najpierw trzeba kupic za 30$ vito smartmap ktory obsluzy ta jak piszesz dosc kiepska mape
Skoro już "pożyczył" SmartMapa, to niech przynajmniej kupi samą mapę PL za 4 USD.
A co do jakości map - jaki system, takie mapy. Palenie albo zdrowie...
po drugie pokaz mi GIS Russa i OziExplorer dla smartphone..ja jestem slepy albo niedorozwiniety i jakos nie moglem na to trafic
Na oficjalnej stronie (FAQ) OziExploreraCE pisze nawet, że Smartphone nie jest wspierany przez Ozie'go. Ale na GPS Passion jest pełno doniesień o tym, że goście korzystają z Oziego na PPC for SP, nawet się spierają w tym kontekście o wyższości SmartMapa nad OziCE (lub odwrotnie), a także nad Outdoor Navigatorem (w USA). Więc z pewnością działa na MS Smartphonach.
Ponadto, w tym samym FAQ Ozi'ego są w dziale Bluetooth porady dla Qteków i MDA, które wg. mojej wiedzy są Smartfonami, jak najbardziej.
Jak jest z GIS Russa nie wiem, bo nie jest przywoływany na angielskojęzycznych forach tak często jak Ozi. Jestem jednak przekonany, że na którymś z rosyjskich wortali napotkałem informację o możliwości korzystania z Russy na PPC for SM.
Wydaje mi się, że PPC i WM for Smartphones, to trochę dziwny system. Nigdy nie wiesz czy pójdzie na nim program, dopóki go nie zainstalujesz i nie uruchomisz.
Może spróbuj to zrobić z OziCE i GIS Russa i dopiero wtedy wypowiadaj sie bardziej kategorycznie?
A co do samego MPX200 - jeśli z nim jest jeszcze gorzej, niż ze Smartphonami w ogóle, to nie lepiej wymienić go na bardziej sensowny?
Na koniec - Malykubusiu, nie musisz być tak obcesowy. Nie tylko Ty to potrafisz...
Ja usiłuję podpowiedzieć cokolwiek, a Ty odpowiadasz jak Boguś Linda: "Co ty k... wiesz o MPx200?"
No więc ja nie wiem o MPx 200 prawie nic. Ale Ty też nie zjadłeś wszystkich rozumów i Twoje stwierdzenie "w ogóle nic nie ma" nijak ma się do rzeczywistości.