MPx200 i słuchawki stereo bez mic

• 3 Odpowiedzi
  • 741 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline taz84

• 41
« dnia: Październik 31, 2005, 12:49:06 »
Witam. Jak będą się zachowywać słuchawki Stereo ale bez mikrofonu na Motoroli MPx200. Chodzi mi czy będą grały obie słuchawki, czy tylko jedna, a druga będzie służyć jako mikrofon? Proszę o odpowiedź bo przymierzam się do zakupu. Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2005, 14:01:59 »
Cytat: taz84
Witam. Jak będą się zachowywać słuchawki Stereo ale bez mikrofonu na Motoroli MPx200. Chodzi mi czy będą grały obie słuchawki, czy tylko jedna, a druga będzie służyć jako mikrofon? Proszę o odpowiedź bo przymierzam się do zakupu. Pozdrawiam
Zależy od słuchawek. Jeśli wybierasz z microjack'iem 3-stykowym, to dobierz takie, żeby głośno grały. Niestety, będziesz miał problemy z odbieraniem połączeń podczas korzystania z takich słuchawek. Ogólnie, to nie warto kupować takiego zestawu.
Najlepiej kupić słuchawki od NOKII 6510 i lekko przerabiając połączenia w klipsie masz w pełni funkcjonalny zestaw z rewelacyjnym dźwiękiem. Uzyskujesz stereofoniczny zestaw słuchawkowy z możliwością odbierania i prowadzenia rozmów.
Jak poszukasz na tym forum, to powinieneś odnaleźć informację, jak należy połączyć poszczególne styki z microjack'a, aby mieć w pełni funkcjonalny zestaw.

*

Offline taz84

• 41
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 31, 2005, 17:00:44 »
Chodzi mi tylko o słuchanie muzyki, nie potrzebuje odbierać rozmów.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2005, 00:07:53 »
bosz..temat walkowany juz wielokrotnie..eh nie myslalem ze tu jeszcze cos napisze:D sluchawki z microjackiem 3 modulowym nie zagraja dobrze na mpx200..tak jak przypuszczasz ..najglebiej wchodzacy modul wtyczki bedzie "odbieral" sygnal microfonu..konieczna jest wtyczka 4 modulowa..nie chcesz uzywac mikrofonu..trudno czwarty modul bedzie nieuzywany..ale musi byc..chocby mial byc z plastiku:))