jezyk polski.. dlaczego nie mpx200??

• 16 Odpowiedzi
  • 4755 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 14, 2005, 04:13:08 »
no wlasnie...to moze dla wielu lamerskie pytanie ale czemu w c500 moze byc 2003 po polsku a do mpx200 nie?? przeciez 2003 ktore wgrywamy do mpx200 to tez nie jest sytem na ten telefon

*

Offline yami1

• *
  • 71
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 14, 2005, 13:12:14 »
dobre pytanie, moze by zapytac panow z tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42336570 ktorzy twierdza w nazwie aukcji ze maja polskie menu? wystarczylaby jedna osoba ktora zakupila by ten telefon [jezeli jest po polsku] i mielibysmy wszyscy [zgrac oprogramowanie chyba mozna nie?]

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 14, 2005, 20:40:30 »
czesi sobie zrobili localizacje do 2003, moze i czas na nas, mpx200.site.cz

*

Offline kociu

• 11
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 15, 2005, 00:08:37 »
generalnie to mozna wziac czeska lokalizacje i wszystko co po czesku przetlumaczyc na polski, moze cos z tego bedzie :) tylko potrzebny ktos ze znajomoscia czeskiego

a tak bardziej realnie to pogram Smartione ma mozliwosc przegladania baz danych, miedzy innymi mxip_lang.vol i zapisywania ich w formacie Excela. Wg tworcy programu nowa wersja bedzie miala mozliwosc zapisywania (!!!!) baz danych na telefonie. wystarczy pozmieniac z ang na polski w Excelu i bedziemy mieli polonizacje. ciekawe tylko czy to wypali bo lokalizacje czeska i rosyjska sa jakos inaczej robione :(

ale pozyjemy zobaczymy :)

*

Offline misiaczekm

• **
  • 163
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2005, 09:53:56 »
Czesi wypucili swoją nowa aktualizację... a tak a propo oni po prostu wyciągneli pliki znajdujące się w WINDOWS (nie storage/windows) z końcówką *.mui zresztą zostało im jeszcze kilka do przetłumaczenia... Szkoda, że nie ma między nami jakiegoś programisty on by wiedział jak się do nich dobrać (jakieć C++)... edytorem hexoidalnym nie ma sensu ze względu na różnice ilości liter w odpowiedzniku wyrazu polskiego... choc pamiętam jeszcze za czasów Amigi bawiłem sie w takie chałupnicze tłumaczenia ;) (dużo poracy i efekt mierny)

[Dodano: 2005-02-15 12:52:23]
Cytat: yami1
dobre pytanie, moze by zapytac panow z tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42336570 ktorzy twierdza w nazwie aukcji ze maja polskie menu? wystarczylaby jedna osoba ktora zakupila by ten telefon [jezeli jest po polsku] i mielibysmy wszyscy [zgrac oprogramowanie chyba mozna nie?]

Napisałem do nich jako, że kupiłem u nich motkę spytałem czy istnieje możliwość aktualizacji u nich. O to odp
"Witam!!!

Jezyk zostal wgrany, nie mamy mozliwosci aktualizacji.

Pozdr
Malgorzata S*****
Wobl Online"
Ale nie to jest waże... ważne jest to, że istnieje jakaś czeskopodobna POLSKA aktualizacja...
A może jednak gość ma chody w motorola.de i oni mają już img z polska język :)
() ()    MisiaczekM
( o )
() _ ()
() ()

*

Offline yami1

• *
  • 71
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2005, 13:10:45 »
zaraz skoro c500 ma polski [bo ma chyba, tak?] i skoro za jezyk odpowiadaja pliki mui [glownie] to wystarczy dowiedziec sie jak wyciagna pliki *.mui z wm2003,

*

Offline misiaczekm

• **
  • 163
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 15, 2005, 13:29:14 »
Tak na szybko:
Polski LangWizard dla
Pocket PC
Pocket PC 2002
Windows Mobile (Pocket PC 2003)
Windows Mobile Second Edition
jest TUTAJ http://leng.penreader.com/cgi-bin/leng.cgi?Choice=A&Polish
Niestety na WM 2002 i 2003 nie ma :( Chyba przy pomocy tego rosjanie mają swoje tłumaczenie do motki

http://leng.penreader.com/cgi-bin/leng.cgi?Choice=A&Russian&_Windows_Smartphone
() ()    MisiaczekM
( o )
() _ ()
() ()

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 15, 2005, 14:48:31 »
To nie jest LangWizard tylko Language Extender i faktycznie wyglada na to ze Paragon Software zrobil juz lokalizacje dla kilku jezykow dla MS Smartphone.

*

Offline kociu

• 11
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 15, 2005, 14:56:51 »
to ja juz sam nie wiem. jak pliki jezyka w WM sa zapisane w *.mui to po kiego grzyba sa jeszcze tlumaczenia w mxip_lang.vol??

a co langwizarda to trzeba do nich napisac zeby zrobili polska wersje to sie zrobi zrzutke i kupi forumowo :D

*

Offline yami1

• *
  • 71
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 15, 2005, 14:59:39 »
wyglada czy niewyglada, polskiego nadal niema, co do plikow mui to sa ich ogulnie dwa rodzaje, exe.xxxx.mui oraz dll.xxxx.mui udalo mi sie w domu zedytowac tego z exe, teraz [jestem w pracy] na szybkiego chcialem edytowac te z dll i klapa :(

[xxxx oznacza numer jezyka, jakby byl komus bardzo potrzebny numer polskiego to mam to gdzies w domu]

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 17, 2005, 09:44:10 »
To nie rozumiem. Ci goscie z allegro kłamią że mają mpx200 z polakiem?

*

Offline kociu

• 11
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 17, 2005, 10:24:48 »
""TELEFON BEZ POLSKIEGO MENU ALE Z OPROGRAMOWANIEM WINDOWS MOBILE KTÓRE MOŻNA BEZ PROBLEMU ZAKTUALIZOWAĆ- POLSKA NAKŁADKA MA SIĘ UKAZAĆ ZA 1-2 MIESIĘCY- WEDŁUG PRZEDSTAWICIELA MOTOROLA W POLSCE""

co to, jakas typowa sciema allegrowa czy cos sie naprawde kroi??

*

Offline yami1

• *
  • 71
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 17, 2005, 11:20:14 »
pytanie do firmy z allegro:

skoro zostalo dograne polskie menu to oznacza to ze i ja moglbym sobie je dograc, kupowalem u was ten model telefonu, jestem zainteresowany oferta kompletnego oprogramowania do dogrania tego menu

ich odpowiedz:

Menu jest wgrywane w punkcie serwisowym, my nie dysponujemy oprogramowaniem.  

telefon z tym oprogramowaniem [2003] zakupilo pare osob, paczki jeszcze do nich niedoszly, nawiazalem kontakt ze wszystkimi, czekay az dojdzie do nich przesylka, gdy dojdzie to bede wiedzial jak mniejwiecej wyglada to polskie menu i czy jest prawdziwe, sproboje wytlumaczyc takiej osobie jak zgrac oprogramowanie z elefonu a nastepnie udostepnie je zadarmo

mam nadzieje ze niema glosow rzeciw i ze nikt zaraz nieokrzyknie mnie piratem i zlodziejem :P

ps od gosci z allegro nadal niedostalem odpowiedzi na pytanie czy po hardresecie jezyk pozostaje... moze ktos uda ze chce kupic 20sztuk naraz i ta informacja jest dla niego bardzo cenna??

[dodano 11:52]

rozmowy ciag dalszy:

pytanie do wobonline:
czy w takim razie moglbym dostac namiary tego punktu? skro wy niemozeie wgrac mi jezyka to nic na tym nietracicie, a ja niemam zadnego problemu z dojechaniem do niemiec i zpowrostem [szczecin+rodzina w niemczech]. za pomoc bede bardzo wdzieczny

ps nadal niedostalem odpowiedzi czy po hardresecie jezyk polski pozostaje.. :( moj kolega chce od was kupic ten telefon ale niejest tego pewien (wsumie to bedzie on kupowany z mojego konta, kolega niema internetu)

jeszcze raz dziekuje za pomoc i wyrozumialosc

odpowiedz z przed minuty:

Wgranie polskiemu menu jedynie przez nasza firme.

Co do Pana pytania, nie znam na nie odpowiedzi, poniewaz dopiero w poniedzialek otrzymamy te telefony z serwisu.

a ja na to:

jak wykonac hardreset:

Najpierw przytrzymac niebieski klawisz, po chwili przytrzymac tez power (niebieski caly czas trzymac) i za chwile na pytanie o potwierdzenie czy napewno chcesz zrobic hard reset odpowiedziec tak. nalerzy odczekac 5 minut tlefon sam zakonczy operacje i uruchomi sie, jezeli jezyk polski zniknie bedziecie mieli mase reklamacji, jezeli niezniknie to kolejnego klienta.

pozostaje nam poczekac na kolejna odpowiedz, widze ze powaznie traktuja klienta [o ile sie tego dopomina:(]

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 19, 2005, 10:24:47 »
Ja również kupiłem telefon w tej firmie, ale jak widać specjalnie o support nie dbają.. :(

« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 13, 2005, 13:19:44 »
ja tam nei narzekam na brak jezyka polskiego w systemie, ale ten POLSKI t9 przydalby sie i to bardzo! :)

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 23, 2005, 18:29:29 »
Hmmm...bede okropony ze to powiem... POSIADAM SPOLSZCZENIE DO MPx200...a raczej to co sie da spolszyc... A co do okroponosci to narazie nie podziele sie poniewaz siedzialem nad tlumaczeniem z Czeskiego na Polski ponad 1,5 tygodnia po kilka, kilkadziesiat godzin dziennie...chyba bede potrzebowal troche rekompensaty za to robote wiec mysle ze jak ktos bedzie chcial bardzo to za nie wygorowana cene dostanie to... oczywiscie jeszcze nie teraz poniewaz jest to jeszcze wersja Beta...wiec do samego konca nie jest przetlumaczony i caly czas sprawdzam poprawnosc pisowni (czasami siedzialem do 4 nad ranem i troche sie mysli klawiatura o tej godzinie)...caly czas staram sie jak najwiecej kozystac z telefonu i wykonywac na nim jak najwiecej operacji w celu znalezienia pozostalosci tekstow Czeskich...oczywiscie podobnie jak w orginalnej wersji czeskiej...niektore napisy sa po angielsku ale to tylko w pozycjach w ustawieniach...wiec kilka napisow po angielsku mnie nie zraza...

Mam tez pytanie...moze ktos mi napisac gdzie znajde pliki odpowiadajace za tlumaczenie do programow standardowych w telefonie...np. do menadzera zasobow, plikow, windows media player i itd... albo moze ktos ma juz przetlumaczone te pliki...tak czy inaczej postaram sie jak najbardziej przetlumaczyc ten telefon i wrzuce na jakas strone caly juz gotowy "PATCH POLONIZUJACY"...jak juz nikt nie bedzie mi chcial dac na piwo w podzieke to chociaz niech kazdy kto sciagnie ta poslka wersje wysle mi esa z podziekowaniami :))

TAK WIEC CZEKAM NA WIADOMOSC O TLUMACZENIU PROGRAMOW W SYSTEMIE...

*

Offline misiaczekm

• **
  • 163
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 26, 2005, 11:23:10 »
podobnie jak reszta *.MUI jest w %#@#$^@$ym katalogu WINDOWS
() ()    MisiaczekM
( o )
() _ ()
() ()