GPRS Motorola MPx200-jak zakonczyć sesję?

• 7 Odpowiedzi
  • 1051 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 23, 2005, 14:59:53 »
Witam.
Mam pytanie dotyczące transmisji GPRS w mpx200. W momencie, w którym kończę przeglądanie strony np. wap nadal na egranie głównym mam widoczną ikonę G oznaczajacą, że transmisja trwa nadal. Jak ustawić telefon, aby po zakończeniu sesji i wyjsciu z IE GPRS przerywał transmisję.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2005, 15:33:19 »
Dwa razy wcisnij czerwona sluchawke.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2005, 15:44:35 »
OK. dzieki za pomoc. Zadziałało...
Ale jeszcze pytanie, co oznacza G na białym kwadratowym polu na górnym wierszu na wyświetlaczu i jak te opcje wyłączyć?
Kiedy korzystam z przycisku strzałki (powrót) wychodząc z przegladarki wap lub stron www nie mogę wyjść do ekranu głównego. cały czas zapetla mi sie oststnio przegladana strona i próbuje nawiazać połączenie GPRS. Pomaga wejście na ekran główny przez przycisk home ale jeśli wówczas naciskam strzałke powrotu znowu wchodze od przeglądarki i od nowa to samo:(

*

Offline Kikus

• **
  • 168
  • Sprzęt: Mpx200
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 23, 2005, 18:26:48 »
To G w białym kwadracie oznacza tylko że GPRS jest dostępny i nie ma nic wspólnego z transmisją danych. Transmisję oznacza małe g w polu gdzie jest poziom sygnału, a właściwie nie transmisję a otwartą sesję gprs, czyli aktywne połączenie GPRS nie jest równoznaczne z powiększaniem się rachunku.
Co do explorera to faktycznie jest trochę wkurzajęce że nie można go zamknąć. Bo od momentu włączenia cały czas działa w tle żeby się go pozbyć musisz go zamknąć w task menagerze. Swoją drogą nie ma co tak rozłączać sesji gprs, pamiętaj że taryfikacja jest za paczki o określonej wielkości jak za każdym zakończeniem ładowania strony rozłączy sesję, a gdy klikniesz jakiś link otworzy ją ponownie to poprostu pójdziesz z torbami. Najlepiej jest ustawić w opcjach połączenia podtrzymanie sesji, w MPx200 da się ustawić 10 minut wtedy najefektywniej wykożystuje się pakiety taryfikowane.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 14, 2005, 21:57:07 »
ale jak na stale wylaczyc te G na bialym tle(G w bialym kwadracie...)? mam wszystko pokasowane w connection settings...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 14, 2005, 23:02:44 »
Musialbys gdzies przyblokowac calkiem mozliwosc komunikacji po GPRS. Ale nie rozumiem czemu Ci to G przeszkadza?

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 15, 2005, 09:53:17 »
Ja również ostatecznie nie poradziłem sobie z G na białym tle. rzeczywiście GPRS kończy sesję ale nadal jest widoczny na wyswietlaczu symbol G na białym tle.
Jesli bardzo Ci to przeszkadza to wyjscia są 2:
1. Wyłącz i włącz ponownie telefon
2. Przejdź do profilu "samolotowego" i uaktywnij go a nastepnie
przejdź z powrotem do profilu normalnego. podaj PIN i białego G na białym tle nie będzie. Oczywiscie do nastepnego połączenia sie po GPRSie
Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 15, 2005, 12:39:20 »
Ok, pomogl restart telefonu...
dzieki wszystkim za pomoc!