folder instalacji w mpx 200

• 6 Odpowiedzi
  • 733 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 02, 2005, 23:44:41 »
jak zmienić folder instalacji w motoroli mpx 200 ?? cały czas chce domyślnie instalować w pamięci telefonu nie na karcie :/ w active sync mam pod szarym tłem "zainstaluj program w domyślnym folderze instalacji" i nie mogę tego zmienić a nie pyta się mnie wcale o to przy instalacji gdzie :/

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2005, 23:54:27 »
cytat z dzialu dla poczatkujacych...

"Zazwyczaj pierwsze co ukaże się naszym oczom to pytanie czy instalować aplikację do standardowej lokacji (Install to default location?). Pod tym pojęciem kryje się nic więcej jak pamięć RAM palmtopa. Gdy na to pytanie odpowiemy przecząco, w następnym okienku będziemy mieli możliwość wyboru napędu docelowego - czyli jeszcze raz pamięć RAM (Main Memory, kartę pamięci (Storage Card/SD Card/CF Card), lub inne dostępne lokum jak np. wolny obszar pamięci ROM udostępniany czasem przez producentów jako dodatkowa przestrzeń dla aplikacji (np. File Store). Niestety w przypadku instalowania programów w ten opisywany sposób nie mamy możliwości ingerencji w folder docelowy, a jedynie w napęd. Gdy wybierzemy Main Memory, aplikacje instalowane są zazwyczaj do folderu Program Files w pamięci palmtopa, dla Storage Card jest to główny katalog karty pamięci (powoduje to dość duże zamieszanie gdy 10-20 aplikacji stworzy swoje foldery w tym miejscu)."

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 03, 2005, 00:08:43 »
Tylko, że mnie się nigdzie o nic nie pyta :/ Active sync w wersji 3.8, windows 2003.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 03, 2005, 00:11:50 »
Niestety ten opis nie dotyczy MS Smartphone... tam jest calkiem inna bajka. Jesli dobrze pamietam to przypadku MS Smartphone przy probie instalacji programu, gdy przegra sie on do aparatu zanim rozpocznie instalacje wyskoczy okienko z pytaniem gdzie go zainstalowac - wtedy wybierasz juz w samym telefonie naped docelowy.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 03, 2005, 00:32:01 »
OK, udało się.. ale problem pozostaje gdy aplikacja potrzebuje więcej miejsca chociaż mam całkowicie opróżnioną pamięć telefonu :/

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 03, 2005, 07:33:41 »
jak "wypróżniłeś" pamięć telefonu ?

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 03, 2005, 09:07:04 »
Wlasnie jak to jest z ta instalacja na mpxa? Dlaczego nie mozna instalowac wiekszych aplikacji niz pamiec flash w telefonie?...oczywiscie majac karte pamieci;)