Dodatkowa moc baterii

• 2 Odpowiedzi
  • 1231 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dodatkowa moc baterii
« dnia: Lipiec 27, 2006, 13:05:17 »
Witam
Wgralem wczoraj na swoja motke200 power moto 2 , i z zalem zauwazylem ze bateria trzyma mi tylko 5 godzin-na szczescie na forum znalalzem juz mozliwe przyczy i wlasnie nad tym pracuej.

Jednak zastanowilo mnie cos innego.Po wgraniu ROM'u wszedelm w "resource manager" i ku memu zdumieniu mam tam wyswietlone dwa zupelnie inne stany baterii.

Jeden to main batter- i podejrzewam ze to po prostu glowna bateria ktora mozna wyjac etc
drugie to BACKUP battery-i tu mam problem bo nie znam sie az tka dobrze na budowie tego teleofnu wiec zgaduje ze to moga by dwa wyjscia-motka ma jeszcze jedna baterie podtrzymujaca pewne dane cos jak bateria na plycie glownej do biosa, albo jest to jakas oddzielan sciezka na main battery, jak by nie bylo pytanie mam nastepujace- czy jest mozliwe takie ustawienie aby telefon pobieral moc z tej backupowej bateri albo w momencie gdy wyladuje sie bateria glowna przeszedl na backup battery? i czy ktos wie jaka ona ma pojemnosc albo cokolwiek??

Pozdrawiam :)

Dodatkowa moc baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2006, 12:55:45 »
powiem tak. nie da sie. tak jak napisałeś. backup batery to bateryjka wielkości ok 2 mm. podtrzymuje ona czas i godzinę w telefonie. to tyle.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
Dodatkowa moc baterii
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2006, 23:07:58 »
czas i godzinę

Ciekawe... :D